Onze kinderen gaan er met veel plezier naar toe. Fijne medewerkers met niet alleen een sportieve achtergrond maar ook pedagogische kennis. De kinderen doen er allerlei sport en spel, maar is ook tijd en ruimte om binnen rustig te spelen of te tekenen. Fijne sfeer en flexibel qua uren.

Bas-jan Zandt Bas-jan Zandt
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Badmintonnen, tikspellen en naar Monkey Town in week 43-2023

Maandag 23 oktober

De vakantie is weer voorbij, wat gaat zo’n week toch altijd snel. Wij kijken in ieder geval positief terug op de herfstvakantie. We hebben veel leuke dingen kunnen doen en we hebben veel leuke reacties gehad van de kinderen en de ouders. Deze week is het weer een normale schoolweek, we stonden daarom weer op tijd klaar om alle kinderen van school te halen.

Toen alle kinderen op de BSO waren was het tijd voor een bordje fruit, vandaag lag er op het bordje: appel, peer, banaan, druif, paprika en mandarijn. Op die manier zit er voor elk kind iets lekkers bij, het bordje ging dan ook snel op. Tijd om de jas aan te trekken en naar buiten te gaan!

De activiteit van vandaag was badminton, dit was voor de meeste kinderen nog een redelijk nieuwe sport. Eerste leerden we daarom wat nieuws over badminton, zoals dat het ding waar je mee slaat een racket heet en dat je bij badminton geen bal hebt maar een shuttle.

Hierna was het tijd om het zelf te proberen, iedereen kreeg een shuttle en een racket en mocht gaan proberen deze hoog te houden. Dat ging super goed, het lukte al om de shuttle een paar keer omhoog te slaan zonder dat deze de grond raakte. Na een tijdje oefenen werden er tweetallen gemaakt en probeerden we naar elkaar over te slaan. Dit was wel nog een beetje moeilijk maar naar een beetje oefenen ging het al beter.

Om nog even lekker te kunnen rennen gingen we nog een estafette spelletje doen met het badmintonracket en de shuttle. We rende naar de hoepel, daar gingen we doorheen, daarna pakte we ons racket en legde we de shuttle erop. We gingen dan lopen naar de pion met het racket in onze hand, die moesten we goed stil houden zodat de shuttle er niet af viel. Eenmaal bij de pion probeerde we de shuttle in de hoepel te mikken. Daarna zo snel mogelijk terug rennen zodat de volgende uit je groepje kon beginnen. We gingen als een speer het parcours af en binnen no time was iedereen een paar keer geweest.

Dat was een mooi moment om lekker zelf te gaan spelen, sommige gingen nog even door met badminton andere gingen naar binnen voor een puzzel of een tekening.

 

Dinsdag 24 oktober

Onze ochtend begon vandaag met een studiedag, de Spaaihoeve was vandaag een dagje vrij. We konden het niet laten om dan ook iets leuks te gaan doen, we zijn daarom een paar uurtjes gaan spelen bij Monkey Town! We hebben lekker geklommen, gegleden, gesprongen en nog veel meer, wat een feest. Na al dat spelen was het al weer tijd om de andere kinderen van school te halen. Toen we helemaal compleet waren werd er natuurlijk weer fruit gegeten, waarna we vol nieuwe energie konden beginnen aan de activiteit.

Vandaag stonden verschillende tikspellen op het programma. We begonnen met wc-tikkertje, dit spelletje kende een aantal kinderen al. Er werden twee tikkers gekozen, zij probeerde de andere kinderen te tikken. Als je getikt was ging je op een knie zitten met je vuist in de lucht, zoals een wc. Andere kinderen konden jou weer bevrijden door je vuist naar beneden te doen en de wc dus door te spoelen. Er werd flink wat afgerend en wc’tjes doorgespoeld door de kinderen.

Na een paar rondjes was het tijd voor nog een ander spelletje, namelijk Viesland, Lekkerland. Bij Viesland, Lekkerland is er ook weer een tikker deze staat in het midden van het veld. De andere kinderen beginnen op een lijn, de ene kant is Viesland en de andere kant is Lekkerland. De tikker in het midden roept iets om te eten, vind je dit vies dan ren je naar Viesland maar als je het lekker vind moet je naar Lekkerland. De tikker probeert de kinderen die rennen af te tikken.

Na al dat rennen was het tijd om zelf te gaan spelen, zo kwamen de puzzels en de tekenspullen weer tevoorschijn en ook de voetbal werd uit de kast gehaald.

 

Woensdag 25 oktober

Vandaag hadden we een drukke dag op de BSO, er kwamen maar liefst 4 nieuwe kindjes langs om even een kijkje te nemen. Voordat je je bij ons aanmeld is er de mogelijk om een keertje langs te komen. Zo leren we elkaar kennen en kan je vast zien hoe onze BSO eruit ziet. Wij vinden het natuurlijk super leuk dat er zoveel kinderen en ouders interesse hebben in onze BSO. Wij groeien ook al erg hard waardoor we op sommige dagen al een wachtlijst hebben. Wil je zeker zijn van een plekje bij ons op de BSO, wacht dan niet te lang en neem contact met ons op.

Onze vestigingsmanager Lisanne had vandaag haar jaarlijkse BHV cursus! Op elke locatie van Sportstuif heeft iemand zijn/haar BHV certificaat. Zo blijven wij up to date en weten wij wat er moet gebeuren als er een calamiteit is. Elke collega heeft bij ons een kinder EHBO-diploma.

Het was een regenachtige dag vandaag, we waren daarom even bang dat we niet naar buiten konden. Gelukkig stopte het eventjes met regenen waardoor toch naar buiten konden voor een activiteit. Omdat we maar twee kindjes hadden mochten de kinderen zelf een spelletje bedenken. Er werden een aantal pionnen neergezet en de ballen werden uit de kast gepakt. We begonnen met overschieten van de voetbal, daarna werd er nog geslalomd en om goal geschoten. Ook hebben we overgegooid met de bal en achter de bal aangerend. Toen we weer druppels voelde zijn we weer naar binnen gegaan om lekker warm en droog te knutselen.

 

Donderdag 26 oktober

Het is alweer donderdag, de eerste week na de herfstvakantie zit er al bijna weer op. Vandaag was het gelukkig iets beter weer dan gisteren. We zijn daarom na het fruit eten direct naar buiten gegaan voor een leuke activiteit. Er stond al een gaaf spel klaar namelijk ringwerpen. Er stonden een aantal diertjes met een kleur op het veld. Daarnaast kregen alle kinderen een paar ringen met een kleurtje. Vanaf een afstandje probeerden wij de ringen om de diertjes heen te gooien met dezelfde kleur. Dit was even oefenen maar na een paar ringen gegooid te hebben ging het al super goed. Voordat we het wisten hadden we alle dieren gevangen met onze ringen. Wat een leuk spelletje was dit, we kregen er geen genoeg van.

Na al dat dieren vangen hebben we ook nog fijn binnen gespeeld. Zoals misschien bekend zijn de puzzels erg populair en ook tekenen wordt door veel kinderen gedaan. Doordat we lekker aan het spelen waren vloog onze middag voorbij.

 

Vrijdag 27 oktober

Vrijdag, bijna tijd om weekend te gaan vieren. Maar eerst maken we er nog een leuke middag van op de BSO. Het is volgende week Halloween dus leek het ons leuk om wat te knutselen in dit thema. Maar voordat het zover was, eerst tijd om lekker buiten te spelen. We speelde vandaag een estafette spelletje. Iedereen kreeg een lepel en een eitje, geen echt ei natuurlijk. Met het ei op de lepel probeerde we zo voorzichtig mogelijk van pion naar pion te lopen. Het was de bedoeling dat het eitje niet van de lepel viel dus moesten we heel voorzichtig doen.

Nadat we dit een paar keer hadden geoefend was het tijd om het een beetje moeilijker te maken. Er was een moeilijk parcours uitgezet waar we zo snel als we konden overheen en doorheen moesten. Eerst met onze lepel en het ei naar de pion, dan als kikkers naar de hoepel springen en dan door de hoepel heen. Super snel gingen we het parcours af en rende we terug om de volgende in het groepje aan te tikken. Na een paar rondjes begon het helaas weer met regen dus zijn we snel naar binnen gegaan.

Binnen werden er spelletjes gespeeld, gepuzzeld en natuurlijk geknutseld voor Halloween. Er werden skeletten gemaakt, spookjes en nog veel meer moois. We waren zo druk bezig dat we het niet door hadden toen de eerste papa’s en mama’s alweer voor de deur stonden. Wij hebben weer een geslaagde week gehad en we hebben alweer zin in de volgende!

 

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches