Our two kids go to Sportstuif and absolutely love it! The teachers are amazing and creative. Every day they are motivated to move and to try out new sport activities.

Before that our kids were bored at their previous BSO, so we were looking for a good alternative that would also really engage with the kids. A friend of ours highly recommended it and we did a couple of try outs and were welcomed warmly. All our questions were answered to our satisfaction.

Additionally we find the team of teachers highly professional, always friendly and flexible. The Sportstuif team brings an outstanding level of communication and organization.

I would always highly recommend Sportstuif as a BSO to anybody.

Lucia Ryan Lucia Ryan
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Activiteit lummeltje, politie en boefje en bowlen in week 45-2023

Maandag 6 november

De nieuwe week is weer begonnen, dus kunnen we er weer vol nieuwe energie tegenaan. Vandaag kwam zelfs het zonnetje af en toe tevoorschijn dus gingen we na het fruit eten direct naar buiten voor de activiteit. Vandaag speelde we het spelletje, lummelen. Bij lummelen staat er één iemand in het midden en de andere kinderen staan er omheen in een kring. Het kind in het midden is de lummel en moet de bal proberen te veroveren van de anderen kinderen. De kinderen in de kring gooien de bal naar elkaar over zonder dat de lummel de bal te pakken krijgt. Als het de lummel lukt om de bal te onderscheppen komt er iemand anders in het midden.

Het spelletje ging super goed, het werd goed samengewerkt en overgegooid naar elkaar. Na een paar rondjes werd het spelletje een beetje moeilijker. In plaats van een normale bal kwam er een hele speciale bal in het spel. Het was een bal met allemaal plakkerige sliertjes eraan, dat voelde heel gek. Met deze bal was het iets moeilijker om te gooien maar deze gekke bal was ook heel leuk om mee te gooien. We konden geen genoeg krijgen van het spel dus zijn we extra lang doorgegaan. Toen we het toch een beetje koud begonnen te krijgen was het tijd om zelf te gaan spelen.

 

Dinsdag 7 november

Vandaag was het weer gezellig druk bij ons op de BSO, wij haalde 9 kinderen op om te komen spelen bij ons. Nadat we er allemaal waren was het tijd om de handen te gaan wassen en om aan tafel te gaan. Toen al het fruit opgegeten was konden wij naar buiten voor de activiteit voor vandaag. We speelde het spelletje ‘schipper mag ik overvaren’ veel van de kinderen kende dit spelletje al dus konden we direct beginnen. We zongen het liedje ‘schipper mag ik overvaren ja of nee? Moet ik dan een cent betalen ja of nee?’. Onze schipper gaf dan antwoord met ja of nee, bij nee mogen we gewoon rennen naar de overkant. Als het antwoord ja is kregen we nog een opdracht, bijvoorbeeld als een kikker naar de overkant of hinkelend. Op die manier moesten we dan naar de overkant zien te komen zonder getikt te worden. Werd je wel getikt dan ging je meehelpen met tikken.

De kinderen deden het super goed en vonden het ook erg leuk. We hebben daarom lekker lang het spelletje gespeeld. Omdat het zonnetje vandaag flink aan het schijnen was zijn er een aantal kinderen lekker buiten gebleven na de activiteit om nog te voetballen en te rennen. Een paar andere gingen binnen aan de slag met een puzzel of een spelletje. Ook werden weer de mooiste tekeningen gemaakt.

 

Woensdag 8 november

Onze ochtend begon al vroeg, vandaag stond de eerste les peutergym op het programma. Er hadden drie kinderen aangemeld om met ons te komen sporten. We begonnen met z’n alle in een cirkel om een dansje te doen. Nadat we waren opgewarmd met de dansjes konden beginnen. Er stonden drie parcourtjes klaar met springen, balanceren en kruipen. Aan het eind van ieder parcourtje stond ook nog een opdrachtje met gooien of mikken. De peuters deden super fanatiek mee en de mama’s natuurlijk ook. Aan het einde werd er ook nog even gevoetbald en toen was het alweer tijd om met z’n alle op te ruimen. Het was een geslaagde eerste les en wij kijken alweer uit naar volgende week.

Hierna was het alweer bijna tijd om de eerste kinderen te gaan halen. Om 12:15 en 12:30 waren de eerste scholen al uit. Toen we op de BSO waren aangekomen hebben we eerst onze boterhammen gegeten. Na de boterhammen konden we even zelf spelen om vervolgens om 14:15 de andere kinderen op te halen. We hadden een leuke activiteit bedacht voor vandaag, we gingen namelijk bowlen! Wij hebben het geluk dat we op loopafstand zitten van verschillende leuke dingen zoals, MonkeyTown, Jumpsquare en de bowlingbaan. Vandaag hadden we dus gekozen voor de bowlingbaan. Iedereen kreeg een mooi paar schoenen aan en toen was het tijd om te beginnen. We pakte een zware bal en rolde hem over de baan heen richting de kegels. Er werden heel veel kegels omgegooid en zelfs een paar keer een strike. Voor een aantal kindjes was het de eerste keer dat ze gingen bowlen maar wat deden ze het goed! We hadden een hele leuke, geslaagde middag. De tijd vloog voorbij en toen was het alweer tijd om terug te gaan naar de BSO. Op de BSO konden we nog even zelf spelen voordat de papa’s en mama’s kwamen en het tijd was om naar huis te gaan.  

 

Donderdag 9 november

Het is weer donderdag, wij haalde vandaag kinderen op bij de Vuurvlinder en St. Antonius Abt. Nadat alle kinderen op de BSO waren aangekomen was het tijd om snel een bordje fruit te eten. Want na het fruit gingen we op pad, we gingen namelijk even op bezoek bij Sportstuif Best. Bij Best lopen inmiddels heel wat kindjes rond en op deze manier konden wij ook met wat andere kinderen spelen. Er werd geturnd en gevoetbald op het grote voetbalveld en binnen werd er met lego gespeeld. Ook hebben ze daar een speeltuintje waar we van de glijbaan konden en konden schommelen. Na eventjes gespeeld te hebben was het alweer tijd om terug te keren naar Eindhoven.

Toen we terug waren op onze eigen BSO hebben we nog even fijn gespeeld. De puzzels kwamen uit de kast en ook de tekenspullen stonden direct weer op tafel. We waren wel een beetje moe geworden van al het spelen dus kregen we een lekker koekje die we rustig konden op eten. Na nog wat spelletjes, tekeningen en puzzels stonden de eerste ouders al weer voor de deur.

 

Vrijdag 10 november

De laatste dag van de week alweer, de dag begon wat regenachtig daardoor wisten we niet zeker of we wel naar buiten konden vandaag. Gelukkig was het nadat we fruit hadden gegeten droog waardoor we de jas aan konden trekken en naar buiten konden gaan. Vandaag stond er weer een nieuwe een activiteit op de planning. We gingen zaklopen, we kregen een zak probeerde springend van de ene kant van het veld naar de andere te komen. Na een tijdje geoefend te hebben speelde we dit nog in een wedstrijd vormpje. Welk groepje kon het snelste naar de pion zaklopen en terug? Het zaklopen ging steeds beter en het lukte bij sommige zelfs om achteruit te zaklopen!

Na het zaklopen was het tijd om nog even lekker te rennen. We speelde politie en boefje, waarbij er één politie was en de rest was een boef. De politie ging proberen om de boeven te vangen en ze terug te brengen naar de gevangenis. Maar de politieagent moest goed opletten want de boeven konden ontsnappen uit de gevangenis als de politie niet keek. Dit vonden de kinderen erg leuk en iedereen wilde graag een keer de politie zijn. Ook de juf deed natuurlijk een rondje mee maar werd al vrij snel gevangen door de super snelle politieagenten. Na het buitenspelen zijn we lekker naar binnen gegaan om te puzzelen, spelletjes te spelen en te tekenen. Wij hebben weer een hele leuke week gehad bij Sportstuif, tot volgende week!

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches