A very good BSO. Compared with its larger competitor, I appreciate very much the familiar atmosphere and the flexibility of the staff. Everything can still be arranged with f2f conversations, also whatsapp works very effectively. Sportstuif also distinguishes itself by its focus on sportive activities, which start every afternoon for the kids. Even though the facilities are rather simple, I have the impression that my kids are still offered a more meaningful time-pass than what I have seen elsewhere.

Thomas Hille Thomas Hille
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Acrogym, naar de speeltuin en tikspellen in week 17-2024

Maandag 22 april

Het is de eerste dag van de vakantie, wij hebben er zin in en waren daarom al vroeg van de partij. Langzaam druppelde de kinderen binnen en begonnen direct met spelen. Uit de kast kwamen de tekenspullen en verschillende spelletjes. Ook kregen we nog gezellig bezoek, onze vrienden van Sportstuif Boxtel kwamen bij ons spelen. Met z’n allen aten wat fruit en daarna was het tijd om op pad te gaan. We trokken onze jassen aan en gingen klaar staan bij de deur. We liepen gezamenlijk naar de speeltuin in de buurt. Daar speelden we heerlijk, er was een kabelbaan, een wipwap en nog veel meer. Er werd flink gespeeld en we vermaakten ons goed in de leuke speeltuin. Na een paar uurtjes spelen was het tijd om terug te wandelen naar de BSO. Eenmaal terug gingen we aan tafel voor het eten van de boterhammen. Iedereen had ook wel honger gekregen van al dat spelen en de boterhammen gingen er dan ook goed in.

Na de boterhammen konden de kinderen nog lekker zelf spelen, er werd lekker buiten gespeeld maar ook binnen vermaakten de kinderen zich goed. Helaas was het toen alweer tijd voor de kinderen van Boxtel om terug te keren naar hun eigen locatie. Voor ons was het tijd om nog even wat fruit te eten en daarna nog een leuke activiteit te doen. Buiten speelden we standbeeld tikkertje, een supercool tikspel waarbij de we standbeeld na moesten doen. Er werden 2 tikkers gekozen en zij gingen proberen om alle kinderen af te tikken. Werd je getikt door de tikkers dan bleef je staan als een standbeeld. De andere kinderen konden je dan bevrijden door je aan te tikken. Er werd lekker gerend en getikt tot dat we met de rode wangetjes weer lekker zelf konden gaan spelen. We sloten de eerste vakantiedag af met spelletjes spelen en lekker buiten voetballen.

 

Dinsdag 23 april

Ook vandaag stond er weer een leuke dag op de planning. We begonnen de ochtend met het klaarzetten van de bekers en de wasknijpers, ook maakte we de kast met speelgoed open zodat de kinderen bij binnenkomst direct konden spelen. De kinderen stroomde langzaam binnen en begonnen met het maken van mooie tekeningen en spelen van spelletjes. Ook werd de voetbal tevoorschijn getoverd zodat er lekker buiten gevoetbald kon worden. Na het eerste fruit moment van de dag gingen we met z’n allen naar buiten voor de activiteit van vandaag. We gingen acrogymmen, dat zijn allemaal coole trucjes die we met elkaar doen. Door middel van verschillende voorbeelden konden we zelfstandig aan de slag en goed de plaatjes nadoen. We hielden elkaars benen vast, maakten levende piramides en er werd zelfs op de schouders gestaan van meester Jorn.

Na de activiteit gingen we weer verder met zelf spelen. Binnen werden er hutten gebouwd en tekeningen gemaakt. Buiten werd er gevoetbald, overgegooid en lekker gerend. De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten was het alweer tijd om boterhammen te gaan eten. We smikkelde lekker van onze boterhammen en kletsten gezellig over van alles en nog wat. Na de boterham werd er nog lekker gespeeld, het was gelukkig droog waardoor we veel buiten waren te vinden. Na de tweede fruit ronde gingen we dan ook weer met z’n allen naar buiten voor een activiteit. We speelden lieveheersbeestjestikkertje, een leuk tikspel waarbij je verandert in een lieveheersbeestje als je getikt bent. Je gaat dan op je rug liggen met je pootjes omhoog, net als een lieveheersbeestje. Een ander kindje kan je komen bevrijden door het lieveheersbeestje terug op zijn of haar pootjes te duwen. Dit ging super goed en de kinderen vonden het heel leuk. Zo ging onze dag vliegensvlug voorbij en was het alweer tijd om naar huis te gaan.

 

Woensdag 24 april

Onze ochtend begon met het maken van mooie tekeningen, er werden dino en prinsessen kleurplaten gemaakt. Toen er meer kinderen binnen kwamen druppelen werden er ook spelletjes gespeeld zoals monopoly. Rond 10 uur gingen we aan tafel om bordjes met fruit en groente te eten. Het fruit ging er goed in, gelukkig maar want dan hadden we genoeg energie om lekker te gaan spelen. We gingen namelijk richting de speeltuin om lekker te gaan klimmen, schommelen, glijden en nog veel meer. In de speeltuin was er van alles te doen, een grote toren om in te klimmen en daarna een glijbaan naar beneden, een voetbalveldje, grote schommels en een zandbak. We hebben ons flink vermaakt en we wilde eigenlijk nog niet terug naar de BSO. Maar helaas was het toch echt tijd om boterhammen te gaan eten en terug te lopen naar de auto’s.

Na de boterhammen speelden we nog lekker buiten, er werd fanatiek gevoetbald en binnen bouwden we torens met de blokken. We hadden eigenlijk geen tijd om fruit te eten omdat we zo druk aan het spelen waren. Toen we toch aan tafel gingen voor wat fruit werd er ook goed gegeten. Iedereen pakte een lekker stukje komkommer, appel, banaan, peer, paprika of meloen. Toen de bordjes helemaal leeg waren konden we nog even naar buiten voor een leuke activiteit. We speelden stopdans, er ging een gezellig muziekje aan en iedereen ging lekker dansen en rennen. Als de muziek stopte moest je zo snel mogelijk in een hoepel gaan staan. We dansten op het liedje van de Koningsspelen en liedjes van K3. Na de activiteit hadden we nog even de tijd om zelf te spelen tot dat de papa’s en mama’s ons alweer kwamen ophalen.

  

Donderdag 25 april

Het is alweer donderdag, wederom een dag vol met leuke activiteiten. De kinderen begonnen de ochtend met knutselen, er werd geknipt, geplakt en gekleurd om mooie creaties te maken. Toen de knutselwerkjes af waren gingen er al een aantal lekker naar buiten om te voetballen en te rennen. Vandaag kregen we ook weer bezoek, Sportstuif Meerhoven Strijp kwam gezellig bij ons spelen. Allereerst aten we met z’n allen lekker fruit, er lagen heerlijke stukjes fruit en groente op de bordjes en die werden dan ook goed gegeten. Na het fruit was het tijd om naar buiten te gaan voor de activiteiten. We maakten twee groepen om twee verschillenden activiteiten te spelen. Met de jongere kinderen speelden we kat en muis, er werden twee katten gekozen en zij gingen proberen de muisjes te vangen. Dit deden zij door het staartje van de muizen af te pakken. Alle muizen hadden een lintje gekregen die ze moesten beschermen want werd jouw lintje afgepakt dan was je helaas even af. Aan de andere kant van het veld speelden we met de oudere kinderen pionnentrefbal. Met je groepje probeerden je de pionnen om te gooien van de tegenstanders. Lukte dit, dan mocht je de omgegooide pion pakken en op jouw eigen helft zetten. Twee superleuke spellen en er werd dan ook fanatiek gespeeld.

Na de activiteiten werd er nog lekker gespeeld, binnen werden spelletjes gespeeld en tekeningen gemaakt. Buiten werd er gevoetbald, gerend en gestept tot dat het boterhammen tijd was. Iedereen zat weer gezellig aan tafel en we aten onze lekkere boterhammen op. Er werd nog even gespeeld tot dat het voor Meerhoven Strijp alweer tijd was om terug te keren naar hun eigen vestiging. Ondertussen was het voor ons tijd voor het tweede fruitmoment van vandaag en voor nog een leuke activiteit. Meester Jorn had een te gekke estafette klaargezet dus we verdeelden ons in twee teams en gingen van start. Je begon met rennen naar de eerste pion, bij de pion draaide je vijf rondjes om de pion heen, daarna rende je door tot het dopje vanaf daar rolde je de tennisbal tussen de poortjes door. Als het lukte om de bal door het poortje te rollen dan pakte je de bal en rende je snel weer terug. Na deze leuke activiteit werd er nog lekker gespeeld en sloten we de dag langzaam af.

 

Vrijdag 26 april

Het is alweer de laatste dag van de week, wat is de eerste week van de meivakantie voorbij gevlogen. Op deze laatste dag voor het weekend maken we er nog een feestje van. We gingen vandaag gezellig spelen bij onze vrienden van Sportstuif Best. Bij Best kunnen wij goed voetballen dus dat hebben we dan ook lekker gedaan. Ook werden er binnen tekeningen gemaakt en spelletjes gespeeld. Na het fruit eten werden ook nog verschillende leuke activiteiten gespeeld. We speelden heerlijk heel de middag bij Best tot dat het alweer tijd was om terug te keren naar onze eigen BSO. We speelden nog even tot dat onze papa’s en mama’s voor de deur stonden en het weekend kon beginnen.

 



Ons team

Lisanne Megens Vestigingsmanager
Lisanne Megens Vestigingsmanager
Janne Dekker
Janne Dekker
Jorn Brands
Jorn Brands
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches