Wij zijn heel tevreden over sportstuif de kids zijn altijd super welkom en worden heel enthousiast ontvangen. Er werken alleen maar spontane enthousiaste gezellige sportieve jonge mensen die er voor de kinderen elke dag weer een feestje van maken. Een aanrader voor iedereen. In de schoolvakanties ook elke dag wat leuks op de planning met zelfs leuke uitstapjes en altijd een lekkere lunch. Al met al zijn wij dik tevreden!

Suus Suus
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het Mac Donalds spel, de Winkel van Sinkel en 10 tellen in de Rimboe - week 3 2022

Maandag 17-1

We starten de week met een fijne dag waar het zonnetje zelfs een beetje door komt. Dat betekent dat we natuurlijk na de fruit en ranja meteen naar buiten gaan om van dit weertje te genieten. Als activiteit spelen we vandaag eilandtikkertje. Een variant van tikkertje waarbij je op de matjes niet getikt mag worden.

Dinsdag 18-1

Ook vandaag is het een lekker weertje! Er wordt dus weer lekker gespeeld op het speelplein. In de gymzaal spelen we vandaag verschillende spelletjes. Bij de oudere kinderen spelen we 3 is teveel en met de jongere kinderen spelen we vandaag het Mac Donalds spel;

Bij het Mac Donalds spel rent iedereen door de gymzaal heen. Wordt er bijvoorbeeld Big Mac geroepen dan is het de bedoeling om z.s.m. met 4 kinderen bij elkaar te gaan staan. De kinderen die dan overblijven zijn voor even af, maar kunnen daarna weer mee doen. Wordt er bijvoorbeeld Kipnuggets geroepen dan moet je z.s.m. met 3 kinderen bij elkaar gaan staan. Zo gaat het door tot er nog een paar kinderen over zijn.

Woensdag 19-1

Het is vandaag weer een ‘korte’ dag voor de scholen. Dus bij Sportstuif een ‘lange’ dag! We halen de kinderen op van school om vervolgens met zijn allen te lunchen. Na de lunch sluiten we aan bij de woensdagmiddagactiviteit van Leef! Deurne. Hier spelen we de Winkel van Sinkel;

 

Winkel van Sinkel is een vorm van trefbal waarbij je ‘geld’ kunt verdienen. Je kunt geld verdienen door een pylon om te gooien of door de andere kinderen af te gooien. Met dit geld kun je bij de meester materialen kopen om te gebruiken bij het volgende spel. Bijvoorbeeld een kast om achter te schuilen. Het was ook mogelijk een van de juffen en meesters te kopen. Hier werd uiteraard ook gebruik van gemaakt.

 

Zo is iedereen weer een goed uurtje fanatiek bezig geweest. Na de WMA gaan we even fruit eten en lekker naar buiten. Aan het einde van de dag zijn we naar de gymzaal gegaan om vrij te spelen. Het was weer een leuke woensdagmiddag bij Sportstuif Deurne.

Donderdag 20-1

We spelen vandaag weer met alle enthousiaste kinderen een leuk spel in de gymzaal. We spelen namelijk poorttikkertje. Dit is ook voor de jongere een makkelijk spel waarbij iedereen bezig blijft. En beweging vinden wij natuurlijk ook erg belangrijk! Na de activiteit kunnen de kinderen zelf kiezen om in de keuken rustig hun eigen ding te doen, of kunnen ze in de gymzaal vrij spelen.

Vrijdag 21-1

De laatste dag van de week alweer. Net zoals iedere dag halen we de kinderen weer uit school. Je hebt ons vandaag kunnen zien op verschillende scholen, zoals de Tijl Uilenspiegel, D’n Heiakker, D’n Bogerd, de Aventurijn, de Zonnebloem en de Piramide. We zijn dus ook op vrijdag op veel scholen te vinden! We spelen vandaag als activiteit het spel 10 tellen in de rimboe. Dit is altijd een erg leuk spel die door jong en oud tegelijk gespeeld kan worden! Bij dit spel zijn veel materialen nodig. De kinderen kunnen na het spel dus ook met deze materialen vrij spelen. Zo worden de grootste hutten gebouwd en verschillende sporten gespeeld! Weer een leuke afsluiter van een leuke week bij Sportstuif Deurne!



Ons team

Steffi Nellen
Steffi Nellen Vestiginsmanager
Davy Althuizen
Davy Althuizen
Jaike Maandag
Jaike Maandag
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Bram van den Eerenbeemt
Bram van den Eerenbeemt
Valmir Zurapi
Valmir Zurapi
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches