De beste begeleiders!

Evgenia Evgenia
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De activiteiten bij Sportstuif Deurne in week 3 - 2021

Maandag
We begonnen de middag met lekker buitenspelen, de zandbak, wipwap en het voetbalveldje waren veel in gebruik vandaag. Nadat we buiten even lekker onze energie kwijt konden, zijn we naar de gymzaal gegaan. Hier hebben we vandaag twee spelletjes gespeeld. Eerst het warming-up spelletje, dit was een tikspel: bij dit spelletje liggen er meerdere matjes in de zaal, als je getikt bent moet je op de grond gaan liggen. De kinderen die nog niet getikt zijn moeten dan samenwerken en het getikte kindje aan de armen en benen optillen en op een matje leggen, dan ben je weer vrij! Er werd super goed samengewerkt en veel gelachen. Daarna hebben we mattenvoetbal gespeeld, waarbij de kinderen hun eigen matje moeten verdedigen, en moeten proberen de bal op het matje van de andere kinderen te spelen. Ook bij dit spelletje waren de kinderen heel fanatiek en hebben ze lekker bewogen. 

Dinsdag
Ook vandaag speelden we een spelletje met matten. In de zaal lagen meerdere matten op de grond, op ieder matje mogen maar 2 kinderen staan en 1 kindje staat in het veld. De tikker moet proberen degene die in het veld staat te tikken, wanneer dit kindje op een matje gaat staan moet er een ander kind van het matje af, want: 3 is te veel! Na dit spelletje, waardoor iedereen goed was opgewarmd, gingen we een ander spel doen. We speelden het spelletje 'raak en haal', dit vinden de kinderen altijd heel leuk om te doen. Met twee teams tegenover elkaar probeer je de pionnen van het andere team om te gooien, lukt dit? Dan mag je de pion ophalen en bij je eigen team in het veld zetten. De oudere kinderen hielpen de jongere kinderen en werkten goed samen, super leuk om te zien! 

Woensdag
Vandaag hadden we een klein groepje van 8 kinderen, waarmee we eerst gezellig geluncht hebben. We gaan vanmiddag samen met Sportstuif Someren naar het Zandbos, maar we moesten eerst nog even wachten omdat er van te voren nog 3 kindjes opgehaald zouden worden. In deze tijd hebben we met z'n allen een super mooie hut gebouwd in de gymzaal, waar we in én op konden spelen! Nadat de kinderen waren opgehaald zijn we richting het Zandbos vertrokken met 5 kinderen van Deurne en 3 kinderen van Sportstuif Someren. We hebben ons super goed vermaakt hier! Eerst hebben de kinderen lekker rondgerend en alle speelmaterialen uitgetest. Na het fruit, ranja en koekje hebben we met de hele groep 10 tellen in de rimboe gespeeld. We verstopten ons achter bomen, bankjes, heuveltjes en boomstronken: wat was dit leuk in het bos! Nadat we uitgespeeld waren ging Sportstuif Someren weer terug en hebben wij nog even in de hut gespeeld in de gymzaal. 

Donderdag
Na het buiten spelen hebben de meesters en juf met de kinderen het doeljagerbalspel gespeeld. Bij dit spelletje staan alle kinderen in het veld, met een paar tikkers erbij. Als je bent getikt ben je even af en moet je op de bank gaan zitten. Als de kinderen in het veld de bal in de basket weten te spelen, ben je weer vrij! Bij dit spelletje moet dus goed worden samengewerkt zodat de bal in de basket kan komen, zonder dat je getikt wordt! Na heel veel rondes van dit spelletje mochten de kinderen lekker vrij spelen. Ze mogen kiezen of ze in de gymzaal gaan spelen, waar ze met allerlei materialen uit de berging kunnen spelen, of dat ze naar de keuken gaan. Hier kunnen ze rustiger bordspelletjes spelen of lekker knutselen, lezen of tekene

Vrijdag
Vandaag zijn juffrouw Lies en stagiaire Bente met de kinderen naar het Zandbos geweest. De kinderen hebben lekker gespeeld en zijn vaak van de kabelbaan af gegaan. We moesten wel weer op tijd terug zijn omdat we nog een kleine wandeling moesten maken naar de Bron om nog een kindje op te halen. Nu zijn we helemaal compleet. We hebben nog lekker in de gymzaal gespeeld en een heel spannend potje 30 seconds gedaan!

Vanaf vandaag is het mogelijk om de speurtocht te lopen door het centrum van Deurne! Tijdens de speurtocht ga je op zoek naar kaarten van Sportstuif met daarop de opdracht die je kan uitvoeren. Het zijn sportieve opdrachten zodat je lekker in beweging bent! Op elke kaart van de opdracht staat ook een letter. Uiteindelijk kun je met alle letters van alle opdrachten een woord maken. Weet jij welk woord je kan maken? Het zijn in het totaal 10 letters! Klik hier voor meer informatie!



Ons team

Steffi Nellen
Steffi Nellen Vestiginsmanager
Davy Althuizen
Davy Althuizen
Jaike Maandag
Jaike Maandag
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Bram van den Eerenbeemt
Bram van den Eerenbeemt
Valmir Zurapi
Valmir Zurapi
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches