Onze zoon gaat er graag heen. Ze hebben een zeer afwisselend en actief programma.

Bart Bart
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buiten spelen, hutten bouwen en spelletjes doen tijdens week 8 - 2021

Maandag 22 februari 
Na een heerlijk weekend vol zon, gaan we ook een zonnige week tegemoet. Dat vinden wij super fijn bij Sportstuif, want dat betekent lekker veel buiten spelen! We begonnen de dag vandaag al vroeg omdat de kinderen van de Hasselbraam en de Tijl Uilenspiegel een studiedag hadden, ook tijdens studiedagen vangen wij kinderen op! Er waren drie kinderen die al 's ochtends kwamen, waarmee we voor de laatste keer de speurtocht door het centrum van Deurne hebben gelopen. Nadat we hadden geluncht, was het al snel tijd om ook alle andere kinderen te verwelkomen. Nadat we buiten hadden gespeeld, gingen we naar de gymzaal om het spelletje de aap en de kokosnoot te spelen. Bij dit spelletje zitten de kinderen in een kring met een bal in het midden: de kokosnoot! Er wordt een kindje weg gestuurd, dit is de aap. In de kring wordt ondertussen een apenvanger aangewezen, die de aap te pakken moet krijgen! De aap loopt terug naar de kring en pakt de kokosnoot uit het midden, dan moet de aap hard rennen, om niet door de apenvanger te worden gepakt. De kinderen vonden het een super leuk spel en leefden zich heel goed in in hun rol als aap of apenvanger! Zie hier onder meester Valmir als apenvanger:

Dinsdag 23 februari
We begonnen de middag weer met lekker buiten spelen en een fanatiek potje voetbal. Nadat de winnende goal was gevallen, gingen we naar de gymzaal toe. Hier speelden we eerst een potje iemand is 'm niemand is 'm, daarna speelden we het kat en muis spelletje. De muizen hebben allemaal een staartje gekregen, namelijk een lintje dat in de broek zit, en de kat(ten) gaat proberen de muisjes te pakken door de staart er uit te trekken. Bij dit spelletje rennen de kinderen heel erg veel! Na het spelletje kozen sommige kinderen er dus voor om rustig in de keuken te knutselen of te spelen, anderen bleven nog in de gymaal om aan de ringen te zwaaien of andere spelletjes te doen. 

Woensdag 24 februari
Wat een heerlijk zonnige dag! Perfect om naar het Zandbos te gaan voor een lekkere picknick. De kinderen namen het brood en drinken mee en we vertrokken naar het Zandbos om hier onze boterhammen op te eten. We hebben super fijn gespeeld: tikkertje en verstoppertje gedaan in het doolhof, een hut gebouwd, 10 tellen in de rimboe gespeeld en dennenappels gezocht. Eenmaal terug bij Sportstuif hebben we lekker fruit gegeten en nog even fijn buiten gespeeld!

Donderdag 25 februari
Na het fruit eten gingen we weer fijn buiten spelen, we gingen nu een keertje niet op het schoolplein, maar op het grasveld daarachter spelen. De kinderen speelden met de bal, rolden van de heuvels en maakten een insectenhotel! Ze maakten allerlei verschillende kuiltjes die met gangen met elkaar verbonden waren, zodat de insecten veel ruimte hadden, de kinderen werkten goed samen en waren met z'n alle lekker bezig: super leuk om te zien! Nadat we extra lang buiten hadden gespeeld, hebben we binnen in de gymzaal nog een balspelletje gedaan, en lekker lang vrij gespeeld.

Vrijdag 26 februari
Alweer de laatste dag van de week, en nog steeds een fijn zonnetje! Na het eten hebben we weer fijn buiten gespeeld, vandaag werden er allerlei kunstjes met de step geoefend. Binnen speelden we een fanatiek en actief potje 'de vloer is lava' waarbij de kinderen de vloer niet mogen aanraken. Ze springen dus van mat naar mat, slingeren aan de touwen, en klimmen over de dikke matten heen om aan de tikker te ontkomen. Daarna hebben de kinderen nog op de dikke mat gespeeld, en rustig in de keuken bordspelletjes gedaan. We hebben ook een super leuk en mooi cadeautje gekregen van een van de kinderen, kijk eens hoe creatief! 

 



Ons team

Steffi Nellen
Steffi Nellen Vestiginsmanager
Davy Althuizen
Davy Althuizen
Jaike Maandag
Jaike Maandag
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Bram van den Eerenbeemt
Bram van den Eerenbeemt
Valmir Zurapi
Valmir Zurapi
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches