Sportstuif is erg leuk! Veel sportieve activiteiten zowel binnen als buiten. In de vakanties altijd een leuk programma met leuke uitjes👍😊 Onze dochter gaat er altijd met veel plezier heen😊 Sportstuif Deurne wij zijn blij met jullie🥰

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

3 vakken trefbal, Kaarten estafette, opdrachten tikkertje, 5 matten spel, hoepelpong - week 9 2024

In week 9 hebben we de volgende activiteiten gedaan:

  • 3 vakken trefbal
  • Kaarten estafette
  • Opdrachten tikkertje
  • 5 mattenspel
  • Hoepelpong

Lezen jullie mee?

Maandag 26 februari

De week begon met veel enthousiasme terwijl pedagogisch medewerkers de kinderen ophaalden van verschillende scholen. Bij Sportstuif begon de middag met een gezond bordje fruit en een glaasje ranja. Meester Valmir en Juf Phileine leidden de activiteit van de dag, genaamd '3 vakken trefbal.'

Maak drie vakken, idealiter van elkaar gescheiden door lage banken. Leg in elk vak een zachte bal en bij het laatste vak een stapel lintjes. Verdeel de kinderen binnen vak 1 en zorg dat er in het midden van het vak een lijn is als afscheiding. Het spel begint als de bal door de leerkracht het veld in gegooid wordt. De kinderen spelen ieder voor zich maar zijn ondertussen wel een team met de mensen die aan dezelfde kant staan.

Het doel is om iemand af te gooien of een bal te vangen (zonder dat deze eerst de grond geraakt heeft). Wie dit gelukt is mag een veld opschuiven. Wie als eerste in vak 2 aankomt pakt de bal en wacht op spelers aan de overkant. Zodra deze over de bank springen begint in vak 2 hetzelfde spel. Wie ook hier iemand afgooit of een bal vangt gaat door naar vak 3, wie vak 3 behaald heeft die heeft dan gewonnen. En zijn de winnaars.

Na het spel was er vrije speeltijd voordat iedereen naar huis ging.

 

Dinsdag 27 februari

Op dinsdag werden ook alle kinderen opgehaald van school. Na aankomst op de Sportstuif locatie genoot iedereen van groente en fruit met een bekertje ranja. Na het eten ging iedereen naar buiten voor vrij spel op het speelplein. Vervolgens werden de kinderen verdeeld in twee groepen: klassen 1, 2 en 3 vormden een groep, en de overige klassen vormden de andere groep. De eerste groep begon in de gymzaal met het spel Kaarten estafette.

We hadden 4 groepen gemaakt. Aan de andere kant van de zaal liggen oor iedere groep een hoepel met kaarten daarin. Elk groepje moet zo zijn eigen kaarten zien te vinden. Ze mogen elke keer 1 kaartje omdraaien. 1 groepje zoekt bijvoorbeeld alle harten. Als je een harte omdraait dan mag je die meenemen naar jouw groep. Heb je een andere? Dan draai je die weer om en ren je zo snel mogelijk terug.  En is de volgende aan de beurt. Net zo lang dat we een winnaar hebben, die dus alle kaarten hebben gevonden.

Toen was het wisseltijd. Groep 4 t/m 8 mochten naar de gymzaal en de andere naar de keuken. Na al dat gymmen was het tijd voor iets lekkers. En vervolgens mochten de kinderen nog even lekker vrij spelen. 

 

Woensdag 28 februari

Na het ophalen van de kinderen begonnen we met het eten van boterhammen en een gezellig gesprek over de schooldag. Na de lunch ging iedereen snel naar buiten voor vrij spel. Om twee uur haalden we nog meer kinderen op bij de Wegwijzer, waarna fruit en ranja klaarstonden voor iedereen. In de gymzaal speelden we opdrachten tikkertje:

Het is gewoon tikkertje zoals we gewend zijn. Maar deze keer hebben we er opdrachten aan toe gevoegd. Als je af bent ga je naar 1 van de hoeken van de zaal. Daar liggen die matjes. Elke ronde heeft een andere opdracht. Bijvoorbeeld 10 keer een jumping jack. Heb je die opdracht uitgevoerd dan mag je weer meedoen.

Ook na de activiteit bouwen de kinderen graag hutten. Van al het materiaal in de gymzaal.

Daarna was er nog genoeg tijd om lekker vrij te spelen en iets voor je zelf te doen.

 

Donderdag 29 februari

Vandaag is het helaas niet zo mooi weer. Het regende zo veel, maar tussen de buien door zijn we toch even naar buiten gegaan. Gelukkig hebben wij ook een grote gymzaal waar we van alles kunnen doen.

Na het fruit stonden Valmir en Jordi klaar om de activiteit te geven. De activiteit van vandaag was het 5 matten spel. Dat is 1 van de favoriete spellen die de kinderen bij ons graag spelen.

Bij ons in de keuken kunnen de kinderen ook van alles doen. Er zijn verschillende spellen of puzzels die ze kunnen doen. Ook zijn de teken en knutsel spullen die ze graag gebruiken. En wat we ook niet mogen vergeten i het spel weerwolven. Dat vinden de kinderen superleuk om te spelen. De kinderen spelen die ook al helemaal zelf, en 1 iemand leidt het spel.

Daarna is het tijd om naar huis te gaan.

 

Vrijdag 1 maart

Het was alweer vrijdag, dus we haalden de kinderen van school op met onze Sportstuif auto’s. Na binnenkomst genoot iedereen van zijn of haar lunchpakket voordat we lekker naar buiten gingen. De meeste jongens kozen voor een potje voetbal, terwijl anderen zich vermaakten in de zandbak en trucjes deden op de duikelstangen. Na het buitenspelen gaan we snel wat fruit eten. Dit hebben we wel verdiend na al dat fanatieke spelen. Daarna gingen we met z'n allen naar de gymzaal, waar we de hoepelpong speelden. 

Na al dat sporten is het tijd voor iets lekkers. Daarna mogen de kinderen kiezen of ze naar de keuken gaan voor een spelletje of om te knutselen, of dat ze nog even vrij willen spelen in de gymzaal. En daarna is het tijd voor het weekend!

 



Ons team

Steffi Nellen
Steffi Nellen Vestiginsmanager
Davy Althuizen
Davy Althuizen
Jaike Maandag
Jaike Maandag
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Bram van den Eerenbeemt
Bram van den Eerenbeemt
Valmir Zurapi
Valmir Zurapi
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches