Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Shauny Regli Shauny Regli
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie bij Sportstuif Deurne Aventurijn! Week 32 t/m 34 - 2023

Een vakantie vol avontuur en lachende gezichten: zomervakantie bij Sportstuif Deurne Aventurijn
De zomer is in volle gang, en voor de kinderen van Sportstuif Deurne Aventurijn betekent dat maar één ding: avontuur! 
In de laatste 3 weken van de zomervakantie hebben we heel veel toffe activiteiten gedaan! Lees je mee?

Week 32
Deze week namen de kinderen allemaal een bidon mee naar sporstuif, omdat wij zowel de ochtend als de middag op uitstapje gingen. Op maandag is de week begonnen met een klein groepje kinderen. In de ochtend zijn wij naar de Speuldries geweest. In de middag hebben wij de auto gepakt en zijn wij naar we-jump gegaan.
Op dinsdag zijn wij in de ochtend op de bso gebleven. Toen hebben wij met de kinderen verstoppertje door de hele school gespeeld. Na de lunch hebben wij een speeltuinen speurtocht gehouden. Wij zijn in totaal naar 5 verschillende speeltuinen en Deurne geweest en hebben daar heerlijk de hele middag gespeeld.
Op donderdag was het heel lekker weer. Wij zijn de hele dag buiten geweest. In de ochtend zijn de kinderen lekker creatief bezig geweest. Zij hebben stenen, tasjes en een mooi kunstwerk van pasta geschilderd. De jonge kinderen hebben geëxperimenteerd hoe zij verschillende kleuren konden mengen. In de middag hebben de kinderen achter de school bij het grasveldje en de skatebaan gespeeld.


Week 33
Alweer de enaarlaatste week van de zomervakantie. De tijd gaat snel! Deze week starten we met een gezamenlijk programma met Sportstuif Deurne Vlieger. In de middag zijn we in de auto gesprongen om ons met dit warme weer onder te dompelen bij het blotevoetenpad bij Toon Kortooms. Letterlijk ondergedompeld. Zo zijn de kinderen door het water heen gelopen over bruggen heen geklommen en als laatste door een modderbad heen gerend! 
Op dinsdag zijn we weer gezellig bij Sportstuif Deurne Vlieger op bezoek geweest. Een vakantieperiode geeft de mogelijkheid om veel van het programma gezamenlijk te doen. Voor de kinderen is dit natuurlijk hartstikke leuk! In de ochtend hebben we lekker buiten op het schoolplein gespeeld. De temperatuur liep vandaag al snel op. Hierdoor is het belangrijk dat de kinderen al tijdig worden ingesmeerd met zonnebrand! Na het insmeren kon het spelen beginnen! We hebben lekker in de schommel gelegen en op de wipwap gespeeld. Daarnaast hebben we met een aantal kinderen nog verstoppertje gedaan. In de middag zijn we met de bus naar Liever Buiten gereden. Hier stond bosgolf op het programma. Met een houten stok waar een klomp aan vast zit is het de bedoeling dat je de bal over het parcours slaat en met zo min mogelijk slagen in het gat in de grond weet te krijgen. Een mooie route door een bosrijk gebied.
Op woensdag hadden de kinderen gelukt. Vandaag stond een uitstapje naar Toverland op de planning! De kinderen zijn in verschillende attracties geweest. De afgelopen jaren heeft Toverland flink uitgebreid dus was er volop bekijks en stonden er voldoende attracties klaar waar de kinderen nog niet in waren geweest.
Donderdag zijn we in de ochtend bij Aventurijn gebleven. Bij de BSO hebben we in de zandbak gespeeld, verstoppertje gedaan én muziek gemaakt op het keyboard! Na de lunch was het tijd om op pad te gaan. Met de kinderen én Sportstuif Deurne Vlieger zijn we in de Speuldries gaan spelen! De kinderen hebben zich rijkelijk vermaakt. Zij hebben op de familieschommel gezeten, van de verschillende glijbanen gegleden én gespeeld in de zandbak om met water iets moois te maken.
Op vrijdag hebben we het programma omgegooid. Vanwege het goede weer hebben we besloten om samen met Sportstuif Deurne Vlieger naar speeltuin De Splinter te gaan in Eindhoven. Dit is een grote speeltuin met voor ieder wat wils. Zo is er een grasveld met kinderboerderij en speeltoestellen om op te spelen. Van een kabelbaan tot klimparcours. Daarnaast is er een zandbak en waterplas in een piratenthema en een ondiep zwembad met playground waar verschillende waterattracties op staan. Als afsluiter van de week hebben de kinderen aan het einde van de dag een lekker ijsje gekregen.


Week 34
Deze week stond in het teken van buiten zijn, plezier maken en natuurlijk bewegen. Van maandag tot vrijdag werden er allerlei activiteiten georganiseerd die de kinderen uitdaagden, inspireerden en vooral veel lachende gezichten opleverden.
De week begon met een knaller. Op maandag trokken de kinderen naar het Zandbos, een prachtig natuurgebied dat klaarstond om ontdekt te worden. Het avontuur begon met het verkennen van het bos, waar de kinderen konden genieten van de rust en de schoonheid van de natuur. Maar stilzitten was er niet bij, want natuurlijk bewegen stond centraal. De kinderen daagden elkaar uit voor sportieve spelletjes en activiteiten, wat zorgde voor veel enthousiasme en gelach.
Op dinsdag was het kwik flink gestegen, maar dat weerhield de kinderen er niet van om naar de skatebaan te gaan. Hier konden ze zich uitleven op de ramps. Na wat adrenaline op de skatebaan, trokken ze naar het grasveld om te voetballen en te spelen. De hoge temperatuur werd in de middag op een verfrissende manier getrotseerd met veel waterspellen, waaronder het spannende watertrefbal.
Op woensdag was het tijd voor een speciale samenwerking tussen Sportstuif Deurne Aventurijn en Sportstuif Deurne Vlieger. Samen begaven ze zich naar het Katoenpad in Mierlo voor een prachtige wandeltocht. Onderweg konden de kinderen genieten van de natuur en stopten ze bij een speeltuin voor wat speelplezier.
De donderdagochtend bracht de groep naar de Brandevoortse Hoeve. Hier werd een uitdagend maïsdoolhof verkend, waar de kinderen de weg van Boer Geert moesten zien te vinden. Onderweg stonden diverse puzzels op hen te wachten, wat leidde tot een intense onderlinge strijd om ze op te lossen. 's Middags keerden ze terug naar Sportstuif Deurne Aventurijn voor meer waterspellen en verfrissing.
De week eindigde op vrijdag met een buitengewoon programma vol avonturen en ontdekkingen. De ochtend begon met een bezoek aan een betoverend dierenpark. Hier hadden de kinderen de kans om dicht bij de natuur te komen terwijl ze naar verschillende dieren keken en zelfs enkele imposante traktoren bewonderden. Na een leerzame en spannende ochtend vertrokken ze in de middag naar het sprookjesachtige kabouterbos. Hier konden de kinderen zich helemaal uitleven in het speelbos en genieten van de magische sfeer van het kabouterrijk. Terwijl ze door het bos struinden, maakten ze een tussenstop om te kijken bij een prachtige modeltrein in miniatuurformaat. Bij terugkomst bij Sportstuif Deurne Aventurijn wachtte nog een uitdaging: een spannend spel Kubb. Het spel vereiste nauwkeurigheid, behendigheid en teamwork, wat zorgde voor een enerverende en gezellige afsluiting van de dag.


De lachende gezichten van de kinderen waren het bewijs van een onvergetelijke zomervakantie vol plezier en nieuwe ervaringen. Op naar nog veel meer nieuwe avonturen!



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches