Een hele leuke BSO waarbij kinderen zich na schooltijd actief kunnen uitleven! Er wordt naar ieder kind gekeken en elke dag worden er leuke sportactiviteiten georganiseerd!

Shauny Regli Shauny Regli
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie bij Sportstuif Deurne Aventurijn! Week 29 t/m 31 - 2023

Bij Sportstuif staan wij iedere dag klaar voor de kinderen en laten we de kinderen meedoen aan de sportieve activiteiten welke passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij doen op onze buitenschoolse sportieve kinderopvang? 
​In de eerste 3 weken van de zomervakantie hebben we heel veel toffe activiteiten gedaan! Lees je mee?

17 t/m 21 juli - week 1
De zomervakantie is van start! Voor de kinderen natuurlijk dé tijd om veel leuke activiteiten te ondernemen en een uitstapje te maken. Laat dat precies zijn wat wij bij Sportstuif de kinderen bieden! Deze week is het meteen raak. Er staan wel 4 uitstapjes op de planning. Op maandag is de week begonnen met een klein groepje kinderen. In de ochtend blijven we vaak nog bij Sportstuif, omdat we niet precies weten hoe laat de kinderen worden gebracht. Het is heel leuk om verstoppertje in een schoolgebouw te spelen. Dat hebben we dus uitvoerig gedaan. Na de lunch stonden de kinderen te trappelen, want we gaan vandaag naar Roeffen Mart. Dit is een grote buitenspeeltuin waar voor ieder wat wils is.
Op dinsdag hebben we een crazy race gedaan. Dit is een estafettespel waarbij je op verschillende gekke manieren het parcours gaat afleggen, bijvoorbeeld geblinddoekt. In de middag zijn we naar het blotevoetenpad geweest bij Toon Kortooms. Hier zijn twee routes die je kunt wandelen, een makkelijkere en een moeilijkere route. Natuurlijk kozen de kinderen voor de moeilijkere route! Dit was een route waarbij je over verschillende stenen ondergronden of houtsnippers loopt. Daarnaast heeft de route op verschillende plekken enkele hindernissen waarbij je tot op je heup door het water moet banjeren! Het afsluiter van de route lag er een minderpoel op ons te wachten. We konden het natuurlijk niet laten om daar met z'n allen doorheen te lopen!
Donderdag was een zonnige dag. Heerlijk om de dag buiten op te starten met spellen zoals tafeltennis, voetbal of lekker spelen in de zandbak! Naast de sportieve activiteiten is er gelegenheid om een creatieve activiteit te doen, maar dat is niet verplicht. Bij de creatieve activiteit hebben de kinderen een bloementuin, regenboog aan een wolk of een one-in-a-melon-tasje gemaakt! Super leuke creaties zijn hier uit gekomen. Na de lunch zijn de naar het zandbos gegaan en hebben de kinderen gespeeld met de natuurlijke beweegmogelijkheden die er zijn. Zo kunnen ze zelf van takken een hut bouwen of balanceren over een boomstam die boven een plas water ligt. 
De laatste dag van deze week hebben we doorgebracht op de locatie van Sportstuif Deurne Vlieger. We zijn met de kinderen in de auto gesprongen en naar We-Jump gereden. Bij We-Jump is de zaal ingericht met verschillende trapolines en springblokken. Vanaf deze springblokken kun je een mooi kunstje uitproberen en landt je zacht in een bak met schuimblokken. De perfecte alsluiter van deze week!

24 t/m 28 juli - week 2
Deze week zijn we begonnen op de locatie van Sportstuif Deurne Vlieger. Samen met hen zijn we een dag naar Monkey Town geweest in Venlo. Monkey Town is een indoor speelhal waar de kinderen kunnen klimmen, klauteren, glijden of met blokken iets moois kunnen bouwen. Het weer zat niet echt mee vandaag, maar dat mocht de pret op de gezichten van de kinderen niet drukken.
Dinsdag zijn we een dagje bij de BSO gebleven. De kinderen hadden het idee om verstoppertje te spelen door de hele school, uitdagend natuurlijk. Na het maken van duidelijk afspraken waar je mag verstoppen en waar niet zijn we van start gegaan. Het zal je verbazen wat voor goede verstopplekken de kinderen uit weten te kiezen. Na de lunch was het tijd voor een kort filmpje, even uitrusten van de drukke ochtend. In de middag zijn we buiten gaan spelen. Op het schoolplein, maar ook op het grasveld achter de BSO. 
Donderdagochtend stond er een spelenkermis op het programma. Dit bestaat uit een aantal kleine spelletjes. De kinderen kunnen zelf kiezen welk spel ze willen spelen en dagen een ander kind uit om tegen te spelen. In de middag zijn de kinderen naar Liever Buiten geweest. Bij Liever Buiten kregen we uitleg om het spel boerenzeskamp te gaan spelen! Het boerenzeskamp bestond uit zes oerhollandse spelen waaronder broekhangen en een kruiwagenrace! Als afsluiter van deze stoffe activteit hebben de kinderen een rondleiding gekregen op de boerderij en mochten zij een aantal koeien aaien. 

31 juli t/m 4 augustus – week 3
De zomervakantie is al bijna halverwege. Wat gaat de tijd snel als je leuke dingen doet! Het houdt niet op. Deze week staat weer vol gave activiteiten! Op maandag zijn we in de ochtend naar buitenspeeltuin De Speuldries geweest. De kinderen zijn van de glijbaan gegaan, hebben op een brug gebalanceerd én hebben lekker geschommeld. Na de lunch zijn we weer in de auto gestapt. Wat hebben de kinderen geluk. Dit keer zijn we naar Helmond gereden om bij We-Jump te gaan springen! Bij We-Jump heb je verschillende trampolines waar je verschillende trucjes op kunt oefenen. Daarnaast hebben ze een veld van trampolines gemaakt om al springend het spel trefbal te spelen!
Dinsdagen waren er veel kinderen. Te veel om met de auto een uitstapje te gaan maken, maar niet getreurd. Als we niet met de auto weg kunnen gaan we wandelen! In Deurne zijn we vandaag een echte speeltuinrace gaan doen. We zijn van speeltuin naar speeltuin gewandeld om bij iedere speeltuin even lekker te kunnen spelen!
Donderdag zijn we bij de BSO gebleven. Het was mooi weer, dat betekend lekker buiten spelen! In de ochtend hebben we een tikspel gespeeld. Tijdens het tikspel zijn er 2 tikkers. Ben je getikt? Dan ga je in een bok-houding staan. Op het moment dat er iemand over je heen springt mag je weer meedoen. Naast het tikspel is er vandaag ook een creatieve activiteit. Tijdens de creatieve activiteit hebben de kinderen geverfd en een one-in-a-melon-tasje gemaakt. Na de lunch zijn we naar het grasveld achter de BSO gegaan. Hier hebben de kinderen op de skatebaan gespeeld en gebruik gemaakt van de speeltoestellen die er staan.



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches