Een leuke buitenschoolse opvang voor kinderen!

Niels Denteneer Niels Denteneer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Puzzel speurtocht, Doelen voetbal, Week 4 2024

Samen met de kinderen willen wij de leukste middagen bij de BSO hebben, dit doen we door een leuk en gevarieerd activiteiten aanbod te geven. 

De ene keer spelen we een tikspel, de andere keer een samenwerkingsspel en zo nog veel meer!
In deze blog vertellen we je graag meer over de activiteiten die we deze week hebben ondernemen. Lees gezellig met ons mee!

 

Maandag 22 januari

Een nieuwe week en daarom ook tijd voor nieuwe avonturen bij Sportstuif! Deze week hebben we namelijk wat nieuwe gezonde snacks op het menu staan voor bij het dagelijkse fruitmoment. Nadat alle kinderen waren opgehaald mochten alle kinderen aan tafel zitten en kregen ze het fruit en de groente voor zich. Dit keer hadden we naast appel, peer, banaan en komkommer als speciale toevoeging stukjes dadels op het bordje gelegd. Veel kinderen hadden dadels nog nooit gezien en het was soms spannend om er eentje te proberen. Even goed kijken, eraan ruiken, en even voelen, maar dan probeerden de kinderen er toch eentje uit. Super dapper van ze! Toen de bordjes allemaal leeg waren was het tijd om aan de activiteit van de dag te beginnen, de puzzel speurtocht! Op het nippertje waren de teams zo goed als tegelijk klaar met hun puzzel, gelijkspel!

Bij de puzzel speurtocht is het de bedoeling dat de kinderen op een locatie allerlei puzzelstukjes zoeken en dan vervolgens samen de puzzel afmaken. Maar we zouden Sportstuif niet zijn als we het niet iets uitdagender zouden maken. Niet alleen moesten de kinderen soms klauteren om bij een stukje te komen, ze moesten ook nog eens in twee teams tegen elkaar strijden. Het team dat als eerste alle stukjes had gevonden en de puzzel compleet had gemaakt had gewonnen.

 

Dinsdag 23 januari

Na de dag des dadels, konden de kinderen kinderen vadaag op de BSO een stukje avocado proberen. Groen en ook nog een beetje plakkerig, tja dat is voor sommige kinderen heel spannend om uit te proberen. Het leek wel een beetje op de eetproef van Expeditie Robinson. Gelukkig konden ze ook gewoon lekker kiezen voor wat appel, komkommer, wortel, paprika of banaan! Vol met nieuwe energie werden de kinderen in twee groepen verdeeld, om zo om de beurt aan de sportieve activiteit deel te nemen. Vandaag stond Vier doelen voetbal op de planning. Wat waren de kinderen fanatiek bezig! Zodra er werd gescoord werd er gejoeld door alle kinderen en stonden de kinderen die mochten wisselen al in de startblokken om het doel te gaan verdedigen. Het was echt een dynamisch en snel spel waardoor de kinderen al gauw hijgend over het veld gingen!

Bij vier doelen voetbal wordt er met vier doelen gespeeld. Elk doel wordt door een team van twee kinderen beschermd. Er staan dus altijd acht kinderen in het veld, de rest van de kinderen zit of staat buiten het veld. Zodra er wordt gescoord in een doel, moet het betreffende tweetal uit het veld wisselen met een nieuw tweetal dat langs de kant staat. Het nieuwe tweetal mag dan de volgende ronde aftrappen. 

 

Woensdag 24 januari

De scholen waren vandaag wat vroeger uit, dus nadat alle kinderen met onze blauwe Sportstuif auto's naar de BSO waren gebracht, gingen we eerst even lekker samen lunchen. Dit was een perfect moment om even met de kinderen te kletsen over hun dag op school, en wat ze die dag wilden gaan doen. Na de lunch mochten de kinderen lekker vrij spelen. Sommigen gingen met de lego aan de slag, terwijl de andere een nieuw knutsel project begonnen. Voor het fruitmoment hadden we vandaag geen spannend fruit of nieuwe groente, maar we hadden wel gewoon lekker appel, peer, banaan, wortel, en tomaat. Dat is altijd een succes. Na nog een lekkere beker ranja, was het tijd voor de activiteit: Karaoke! De kinderen deden super goed hun best en zo hebben ze heel veel liedjes samen gezongen. Sommige kinderen deden er zelfs de bijpassende dansjes bij. Na al dat zingen was het al snel weer tijd voor het koekje van de dag. Weer een dag die voorbij was gevlogen op de BSO.

 

Donderdag 25 januari

Wederom reden de begeleiders vandaag heel Deurne door om alle kinderen op te halen van de basisscholen. Vaak als we op het schoolplein staan en de kinderen zien ons, dan komen ze al huppelend op ons afgestormd. Sommige kinderen natuurlijk ook iets minder enthousiast, maar na een of twee grapjes hebben de meeste kinderen al een glimlach op het gezicht en zijn ze klaar voor weer een nieuw avontuur op Sportstuif Aventurijn! Nadat we samen met de kinderen fruit hadden gegeten, ranja hadden gedronken en gepraat over hun schooldag, werd de groep al gauw in twee verdeeld. De eerste groep ging in de speelzaak xxxx doen.

De andere groep ging de stoelendans doen. Alle hits kwamen aan bod, van Barbie, tot Mega Mindy en Spongebob Squarepants. We hadden alleen eigenlijk nog disco lichten nodig om er een dansfeest van te maken! Wie weet doen we dat ook nog een keer!

Stoelendans, een echt klassiek spelletje voor de kinderen.  Er staan een aantal stoelen in een cirkel in het midden van de ruimte. Dit aantal wordt bepaald door het aantal kinderen -1. De kinderen moeten dan om de stoelen heen lopen / dansen terwijl er muziek wordt afgespeeld. De spelleider zet de muziek op een willekeurig moment stop. Zodra de muziek stopt moeten de kinderen zo snel mogelijk op een stoel gaan zitten. Er is altijd een stoel te weinig, dus het kind dat niet meer op een stoel kan zitten omdat de rest bezet is, is af. Dan begint de volgende ronde. Er wordt eerst een stoel weggehaald, want er is een kind minder in de rest van het spel. Vervolgens gaat de muziek weer aan en begint het loop / dans gedeelte weer opnieuw! Het spel gaat tot er nog maar een kind op een stoel zit.

Vrijdag 26 januari

Net zoals de woensdag, waren de scholen wat eerder uit en gingen we allereerst lunchen met de kinderen. 



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches