Wauw wat een leuke BSO! Heerlijk hoe de kinderen zich sportief en creatief kunnen uitleven na school!

Linde Koolen Linde Koolen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kaartenestafette, Nerfbattle & Expeditie Sportstuif week-28

Samen met de kinderen willen wij de leukste middagen bij de BSO hebben, dit doen we door een leuk en gevarieerd activiteiten aanbod te geven. 

De ene keer spelen we een tikspel, de andere keer een samenwerkingsspel en zo nog veel meer!
In deze blog vertellen we je graag meer over de activiteiten die we deze week hebben ondernemen. Lees gezellig met ons mee!

Maandag 10 juli

De laatste week voor de zomervakantie is aangebroken. De laatste keer de kinderen ophalen, want in de vakantie worden zij naar ons toe gebracht door de ouders.
Bij Sportstuif Deurne Aventurijn was het daarnaast de laatste week van onze stagiaire Amy. Voor alle kinderen had zij een lekkere traktatie in het verschiet. De activiteit van vandaag is kaartenestafette.

Tijdens het spel kaartenestafette begin je met je team bij een pylon. Enkele meters voor de pylon ligt een hoepel met een reeks kaarten van 2 t/m 10. Het is de bedoeling door ombeurten naar de hoepel te rennen alle kaarten op volgende (oplopend) bij het startpunt te krijgen. Welk team is het snelste?

Tijdens het vrij spel moment hebben de kinderen uiteenlopende activiteit gedaan. Van tafeltennis tot voetbal en een tikspel. Lekker buiten spelen en de energie eruit!
 
 

Dinsdag 11 juli

Tijdens het fruitmoment hebben we de dagplanning nogmaals samen met de kinderen doorgenomen. De BSO groeit nog steeds en op deze manier is voor iedereen duidelijk wat er vandaag op de planning staat. De activiteit die op de planning staat is een nerfbattle. Net voor de vakantie is het toch een beetje feest en pakken we graag uit met onze activiteiten!

Tijdens de nerfbattle worden de kinderen verdeeld in twee groepen. Iedere groep heeft een vak of aangewezen gebied waar zij zich binnen mogen bewegen. Het is de bedoeling om zo vaak mogelijk iemand te het andere groepje te raken met de pijlen. Op deze manier verzamel je punten voor je team. Het team met de meeste punten wint. 

Tijdens het vrij spel moment hebben de kinderen samen met Kiki-May een leuke activteit gedaan met de parachute. Van het wapperen met de parachute tot het maken van een eigen hutje!
 


Woensdag 12 juli

De dag waarop expeditie Sportstuif van start gaat! Dit is een activiteit waar alle kinderen uit Deurne zich voor mogen aanmelden. Wil je hier meer over weten? Komend schooljaar organiseren wij om de week een activiteit waar alle basisschoolkinderen in Deurne zich voor mogen aanmelden! Houd onze website in de gaten.

Expeditie Sportstuif is afgeleid van Expeditie Robinson dat bestaat uit diverse kleine activiteiten die samen één geheel vormen. Bij iedere activiteit zijn punten te verdienen. Aan het einde van de activiteit wint het team dat de meeste punten wist te verzamelen. De activiteiten die gespeeld zijn waren onder andere een eetproef, een samenwerkingsproef waar het team gezamenlijk een parcours gaat afleggen, een voelproef waar iedereen één voorwerp gaan raden, een balansproef & een sorteerproef waar het team zo snel mogelijk de ballen met de teamkleur uit een zwembadje gaan halen!

De activiteit is met 26 deelnemers druk bezocht! Hierdoor is de activiteit met 4 teams gespeeld. Een geslaagde dag waar we samen met de kinderen een hele gezellig moment hebben beleefd! Wil je dit iedere dag? Sportstuif Deurne Aventurijn heeft direct plek op de BSO op alle dagen.
  


Donderdag 13 juli

De laatste stagedag van onze stagiaire Amy. Na afloop van het fruitmoment is Amy op de BSO in het zonnetje gezet. De afgelopen weken hebben de kinderen hard hun best gedaan om gezamenlijk een afscheidscadeau voor Amy te maken! De kinderen hebben samen een vriendenboekje gemaakt voor Amy. Dit vriendenboekje hebben de kinderen zelf aan Amy overhandigd. Naast het cadeau van de kinderen had Amy een cadeau in petto. Voor alle kinderen had Amy een klein presentje gemaakt. Nadat we stil hebben gestaan bij het afscheid van Amy zijn we buiten gestart met de activiteiten. Vandaag stonden WC-tikkertje en steen-, papier-, schaarestafette op het programma.

WC-tikkertje is een tikspel. Als je bent getikt ga je staan net alsof je op een toilet zit met één arm in de lucht. Als een ander kind je arm naar beneden duwt (de wc doortrekt) mag je weer meedoen.

Tijdens de steen-, papier-, schaarestafette worden de kinderen in twee groepen verdeeld. Tussen hen ligt een rij met hoepels. Van beide teams, ieder aan een zeide van de rij hoepels, gaat het eerste kind door de hoepels rennen. Daar waar de kinderen elkaar tegen het lijf lopen spelen zij het steen, papier, schaar spel. Het kind dat wint mag verder rennen door de hoepels. Het kind dat verliest sluit bij het team weer achteraan. Maar let op.. Het tweede kind in de rij moet zo snel mogelijk beginnen met rennen zodat het andere team niet aan de overkant kan komen! Het team dat als eerste de overkant weet te bereiken heeft gewonnen.

. 
 

Vrijdag 14 juli

De laatste schooldag van het jaar. Om deze reden is de school eerder klaar dan normaal. Omdat Sportstuif Deurne Aventurijn op vrijdag nog maar weinig kinderen opvangt gaan we vandaag op bezoek bij Sportstuif Deurne Vlieger. De activiteiten van vandaag zijn iemand is hem, niemand is hem en steen-, papier-, schaarestafette.

Iemand is hem, niemand is hem wordt gespeeld in een afgebakend gebied waar de kinderen vrij in mogen rennen. Iedereen speelt tegen elkaar. Het is de bedoeling om met een trefbal andere kinderen af te gooien. Wordt je zelf afgegooid? Dan ben je af. Wie weet als laatste over te blijven?!

Tijdens het vrij spel moment hebben we met stoepkrijt het spel boter, kaas en eieren gespeeld!
 



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches