Wauw wat een leuke BSO! Heerlijk hoe de kinderen zich sportief en creatief kunnen uitleven na school!

Linde Koolen Linde Koolen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepelpong, Flingo & Lasergame battle! Week 25 - 2023

Samen met de kinderen willen wij de leukste middagen bij de BSO hebben, dit doen we door een leuk en gevarieerd activiteiten aanbod te geven. 

De ene keer spelen we een tikspel, de andere keer een samenwerkingsspel en zo nog veel meer!
In deze blog vertellen we je graag meer over de activiteiten die we deze week hebben ondernemen. Lees gezellig met ons mee!

Maandag 19 juni

De auto's zijn weer gestart en het activiteitenprogramma staat weer klaar! Nadat we met het personeel de week hebben doorgesproken is het tijd om de eerste kinderen op te halen. Bij De Hasselbraam halen we 3 dagen in de week al 6 kinderen op en de groepsgrootte stijgt nog steeds! Leuk om te zien en te horen dat Sportstuif zo populair is in Deurne. 
Tijdens het fruitmoment bespreken we met de kinderen hoe de middag eruit ziet. Waar gaan we naartoe? Wat gaan we allemaal doen? Vandaag staat een uitstapje naar het HubvanDoornepark op de planning. Hier spelen we hoepelpong! Leuk om te zien dat mensen de tijd nemen om te komen kijken naar wat voor activiteit wij aan het spelen zijn!

Hoepelpong is een activiteit waarbij je een zachte bal in de hoepels van de tegenpartij moet gooien. De kinderen zijn onderverdeeld in twee teams. Ieder team heeft voor zich 6 hoepels liggen in de vorm van een piramide. Het is de bedoeling om de bal in de hoepls van de tegenpartij te gooien. Het team dat als eerste de bal in alle hoepels weet te gooien heeft gewonnen.

Nadat de activiteit klaar was zijn we weer aan de wandel gegaan. Terug naar Sportstuif. Na het beweegspel is het tijd om nog een beker water of fruitwater te drinken. Dat is met de temperaturen in de zomer extra belangrijk! Nog even gezellig samen in de zandbak spelen, een knutselwerk maken of een bordspel spelen. Als snel kwamen de ouders de kinderen ophalen.

  

Dinsdag 20 juni

Deze week is Kiki-May op vakantie. Om deze reden komt Anouk vandaag werken bij Sportstuif Deurne Aventurijn. Vandaag hebben we een drukke dag voor de boeg. Nadat alle kinderen bij Sportstuif zijn aangekomen gingen zij gelijk de handen wassen voor het fruitmoment. Tijdens het fruitmoment bespreken we samen met de kinderen de planning van de dag. De twee activiteiten die op de planning staan zijn stand in de mand én flingo.

Stand in de mand is een balspel waarbij de kinderen in een cirkel staan. Eén kind staat in het midden van de cirkel met de bal en roept: stand in de mand en de bal is voor... Als de naam geroepen is moet het betreffende kindje zo snel mogelijk de bal te pakken zien te krijgen. In deze tijd mogen de andere kinderen wegrennen. Op het moment dat het kindje de bal heeft en stop roept moeten alle kinderen blijven staan. Het kindje met de bal mag vervolgens proberen bij iemand door de benen te rollen. Als dit lukt heb je een punt!

Flingo is een vernieuwend spel dat is afgeleid van volleybal. Het is de bedoeling met een elastisch doek dat om je nek hangt een bal proberen in de lucht te houden. Wanneer dit is gelukt zijn er verschillende spelvarianten gespeeld. Bijvoorbeeld door in tweetallen de bal zo vaak mogelijk over te spelen. Dit hebben we daarna met de hele groep geprobeerd. Heel uitdagend!

Naast de activiteiten gaat vandaag ook een kindje Sportstuif verlaten. Als een kind bij Sportstuif weggaat mogen zij altijd het leukste moment bij Sportstuif delen met de andere kinderen. Daarnaast krijgt hij/ zij van Sportstuif een kanjerdiploma. Dit is een diploma vol met leuke weetjes over jou tijd bij Sportstuif. 

 

Woensdag 21 juni

Peutergymles 3 is alweer van start gegaan. De tijd vliegt voorbij. De afgleopen weken zijn er al verschillende motorische vaardigheden aan bod gekomen. Balanceren, vangen, rollen, gooien én sorteren. Iedere peutergymles starten we met een dansje om lekker warm te worden. Daarna gaan de kinderen verschillende oefeningen doen. Op de planning stonden oefeningen waarbij de kinderen verschillende ballen en pittenzakjes mochten gooien, het grote sorteerspel. Als laatste hebben de peuters gewerkt aan de kleine motoriek door wasknijpers aan een hoepel vast te maken. Na afloop van de activiteiten hebben de peuters gezamenlijk het handen- en voetenpad gelopen.

 

Donderdag 22 juni

 Een regenachtige dag zorgt ervoor dat we vandaag helaas niet naar buiten kunnen om een activiteit te spelen. Gelukkig hebben wij een fijne binnenruimte waar bij slecht weer de activiteit gewoon door kan gaan! Tijdens het fruitmoment bespreken we met de kinderen de dag. Wat werden de kinderen verwend! We hebben 2 jarige in ons midden. Dat betekend ook dat er 2 traktaties worden uitgedeeld, wat een bofkonten. Na het feestelijke moment gaan we in de speelzaal de activiteit spelen. De activiteit van vandaag is een lasergame battle.

Tijdens de lasergame battle worden de kinderen opgedeeld in twee teams die tegen elkaar strijden. Beide teams moeten in hun eigen veld blijven en proberen om het andere team te raken door met het laserpistool te schieten. Iedereen heeft 3 levens. Als je 3 keer geraakt bent, ben je af. 

Ieder spel hebben we 10 minuten gespeeld. Aan het einde hebben een spel gespeeld waarbij beide teams wél door de hele zaal heen mochten bewegen. Dat zorgt voor overwachte situaties en georganiseerde chaos. Leuk om te zien hoe fanatiek de kinderen zijn!

Tijdens de activiteit werden de eerste kinderen al opgehaald. We hebben heel lang gespeeld met veel variatie in de spellen. Na de activiteit was het tijd om een koekje te eten en een beker water of fruitwater te drinken. Nadat er zo fanatiek gespeeld is moeten we weer goed voor ons lichaam zorgen. Na het drinkmoment hebben de kinderen nog lekker gespeeld met de lego of een bordspel totdat ze werden opgehaald. 

  

Vrijdag 23 juni

Een peutergymles staat weer op het programma. Op vrijdag bieden we dezelfde peutergymles aan die we op woensdag aanbieden. Goed om te zien dat van beide momenten goed gebruik wordt gemaakt van de activiteit. Wist je dat er naast de peutergym ook een Nijntje beweegwandeling wordt georganiseerd in Deurne? Dit is een wandeling waarbij weetjes en raadsels over groente en fruit én beweegactivteiten centraal staan. Misschien kom je Nijntje zelf wel tegen!? Klik hier voor meer informatie en het aanmelden. 

In de middag zijn we in de wijk Sint Jozef aanwezig geweest om te flyeren. Iedereen krijgt van ons een informatieflyer in de brievenbus over Sportstuif. Daarnaast zit er een flyer bij om je aan te melden voor onze echte Expeditie Sportstuif! Klik hier voor meer informatie over de activiteit.



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches