Super inititatief dit! Een plek waar kinderen kunnen sporten na school, prima concept voor een BSO.

Ruben Goossens Ruben Goossens
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boer en Haas, Bounce Valley & Minute to win it week 39-2023

Maandag 25 september

Het weekend zit er helaas weer op, dat betekent dat alle kinderen weer naar school toe gaan, maar ook de kinderen van Sportstuif worden na school opgehaald om mee te gaan naar de sport BSO om na school nog even lekker te gaan spelen. Na het ophalen hebben de kinderen lekker fruit gegeten en een bekertje ranja gehad. Na het fruit eten begonnen we met een activiteit, boer en haas spel.

Bij het boer en haas spel verdeel je de groep in twee gelijke teams. Een team zijn de boeren, het andere team de hazen. De hazen starten in hun hol achter de pionnen. De boeren starten op de boederij. Voor de boeren staan staan wortels (de pionnen) die de hazen gaan proberen te stelen. Dit doen de hazen door uit hun holletje te komen en een wortel mee te nemen. De boeren kunnen dit voorkomen door de hazen te tikken. 

Dinsdag 26 september

De dinsdag is aangebroken. Dat betekent dat we veel vandaag veel kinderen hebben. Nadat we de kinderen hebben opgehaald. Hebben we gezellig wat fruit gegeten en lekker wat ranja gedronken. En toen was het tijd voor een 2 activiteiten. Aangezien we met een grote groep zijn splitsen we de groep in 2 groepen. Groep 1 ging buiten levend memory spelen en groep 2 binnen minute to win it.

Bij levend memory gaan er 2 kinderen apart staan. De andere kinderen vormen tweetallen. Per tweetal wordt er een beweging bedacht die dit tweetal gaat uitvoeren. Als alle tweetallen een beweging hebben bedacht gaan ze gemixt door elkaar in een kring staan. De kinderen die op de gang waren mogen weer terug naar binnen komen en gaan proberen te raden welke kinderen er bij elkaar horen. 

Bij minute to win it worden er allerlei kleine opdrachtjes uitgezet die de kinderen moeten proberen te voltooien binnen 1 minuut. Is het gelukt binnen 1 minuut? Dan krijg je een punt. Lukt het niet? Dan heb je jammer genoeg geen punten. Deze opdrachten kunnen bijvoorbeeld zijn: Een toren van bekers maken, 6 koprollen. Een bal ergens 5x in moeten gooien.

Woensdag 27 september

En toen was het alweer woensdag. Nadat we vroeg de kinderen op hadden gehaald hebben we lekker boterhammen gegeten voor een uitstapje in de middag. Aangezien wij op woensdag weinig kinderen hebben, kunnen wij vaak leuke uitstapjes doen. Net zoals deze middag. Wij zijn naar bounce valley geweest in Eindhoven.

In de middag zijn de andere collega's de wijk in gegaan in Deurne om te gaan flyeren. 

Donderdag 28 september

De donderdag is alweer aangebroken. Tijd om de kinderen op te halen van school en weer een gezellige middag te beleven! Na het fruit eten en drinken begonnen we aan een nieuwe activiteit. Wij hadden vandaag 2 activiteiten op het programma staan. Muziekdans en de stoelendans.

Muziekdans is een variant op de stoelendans. De kinderen zingen, springen en dansen in het veld. Zodra de muziek stopt moeten de kinderen stil staan. Beeweeg je toch dan ga je langs het veld mee dansen.

Na de muziekdans deden we de stoelendans buiten. Dit deden wij met pionnen in plaats van stoelen. Ieder kind heeft een pion die ze neer mogen zetten in een cirkel. Zodra de muziek begint ga je dansen en springen om en tussen de pionnen door. Zodra de muziek stopt probeer je zo snel mogelijk bij een pion te staan. Elke ronde gaat er een pion weg. Sta je niet bij een pion ben je af. Zo gaan we door tot er nog 1 iemand is, diegene is de winnaar!

Vrijdag 29 september

Het is alweer vrijdag! Door de leuke activiteiten is de week voorbij gevlogen! We halen zoals elke dag de kinderen weer op. Eenmaal op locatie was het tijd om te lunchen. De kinderen zijn om half 1 uit, dus dat betekend dat we lunchen bij Sportstuif. We hadden de hele middag nog voor ons om leuke activiteiten te gaan doen. We wilden naar de speeltuin gaan, maar van wegen het regenachtige weer hadden we besloten om naar Sportstuif Deurne de Vlieger te gaan. Hier hadden ze gymzaal omgetoverd tot een lasergame hal! Na het lasergame gingen wij fruit eten en gingen wij weer terug naar Sportstuif de Aventurijn. Hier hebben we nog vrij gespeeld met loom bandjes, kraaltjes en het keyboard tot de kinderen opgehaald werden en naar huis gingen.



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches