Een BSO waarbij sport centraal staat, elke dag staat er weer een nieuw spel op het programma. Ook is er genoeg ruimte waar de kinderen hun eigen ding kunnen gaan doen, denk hierbij aan knutselen - strijkkralen of samen een bordspel spelen.
 

Ted Verhoeven Ted Verhoeven
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

WK voetbal, Sinterklaas in geweest & pietenjacht! Week 47 - 2022

Een week die we vol enthousiasme tegemoet gaan! Het is een drukke tijd met veel wisselende activiteiten. Sinterklaas is in het land, het WK voetbal 2022 is van start gegaan en sportvereniging HV De Sprint verzorgt door heel Deurne hele gave handbalclinics.

Maandag
De week is gestart bij Sportstuif Deurne de Vlieger. Gezamenlijk hebben we een activiteit gedaan dat te maken heeft met het WK voetbal. Van zelf een potje voetbal spelen en het knutselen van je eigen WK-tenue tot het raden van de uitslag van de eerste WK-wedstrijd van Nederland. Het was vermakelijk!


Dinsdag
De middag begon bijzonder. Aangekomen bij de BSO merkten wij al snel op dat alles overhoop was gehaald. Stoelen op de kop, overal spellen, veel cadeaus door de BSO én pepernoten op tafel. Hierdoor verliep de dag even anders dan anders. We zijn buiten gestart met een sportieve activiteit, het ‘pepernoten tikspel’ waarin Kokpiet de hoofdrol speelde. De kinderen moesten proberen uit handen te blijven van de kokpiet. Door een bijzonder recept was hij opzoek naar kinderen die hij in de pan kon stoppen om de pepernoten goed te kunnen bakken! Na de activiteit zijn de kinderen binnen op onderzoek uitgegaan wat er gebeurd was bij de BSO. Vooral door de aanwezigheid van pepernoten concludeerde wij dat rommelpiet is langs geweest.
Nadat we van alle hectiek waren bekomen zijn we de cadeaus gaan uitpakken, maar hier zat een opdracht bij. In het gedicht van Piet stond dat je alleen een cadeau kon uitpakken als je één of zes gooide met de dobbelsteen.
 

Woensdag
Op woensdag zijn de kinderen in Deurne altijd vroeg klaar op school. Dit geeft ons de gelegenheid om een woensdagmiddagactiviteit te organiseren waaraan alle basisschoolkinderen in Deurne kosteloos deel mogen nemen! Vandaag stond Archery Tag op de planning. Om het spel goed te spelen hebben we eerst geoefend met het vasthouden van de boog en het schieten van de ‘schuimpijl’. Na enkele keren oefenen had iedereen het onder de knie, het spel kan beginnen! Tijdens het spel is het de bedoeling om kinderen van het andere team te raken door een pijl op hen te schieten. Safety first! Daarom droeg iedereen een helm.
Na de woensdagmiddagactiviteit zijn we naar Sportstuif Deurne de Vlieger gegaan. Daar zijn we aangesloten bij een handbalclinic van HV De Sprint. Tijdens de handbalclinic zijn de basisvaardigheden van handbal aan bod gekomen en waren de kinderen heel fanatiek tijdens het spelen van een wedstrijd!
 

Donderdag
Vandaag waren de pieten nog niet weg. Dinsdag hebben we geen Piet gezien, al weten we zeker dat ze bij Sportstuif Deurne Aventurijn zijn geweest. We ontdekte een Piet, gevangen in plastic. Verspreid door Aventurijn én op het schoolplein waren pieten verstopt. Met al onze  nieuwsgierigheid zijn we een pietenspeurtocht gestart! Snel bleek dat bij iedere Piet een opdracht hoorde. Van opdrukken en touwtje springen tot het spelen van het spel ‘de vloer is lava’. Dit spel hadden we notabene van Sinterklaas gekregen!
  

Vrijdag
Op vrijdag zijn er helaas nog geen kinderen bij Sportstuif Deurne Aventurijn. Vandaag hebben we de administratie bijgewerkt en de planning van komende week voorbereid. Het belooft weer een week vol gevarieerde sportieve activiteiten te worden. Last but nog least start donderdag 1 december een nieuwe collega, Kim. We gaan haar goed ontvangen, want met onze groep enthousiaste kinderen gaat dat zeker lukken! Houd onze berichten goed in de gaten want de komende weken zal het team zich aan jullie voorstellen.



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches