Een super leuke BSO, waar de kinderen de hele dag buiten kunnen spelen. Hier kunnen ze ook deelnemen aan de leuke activiteiten die de medewerkers van Sportstuif voor de klaar hebben gezet.
Een echte aanrader!

Marieke Verbakel Marieke Verbakel
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Jagerbal, dierenspeurtocht & mastermind! Week 13 - 2023

In onze wekelijkse blog houden wij jullie op de hoogte van de toffe activiteiten, hoe ziet een dag bij Sportstuif Deurne Aventurijn eruit en nog veel meer! Met de foto’s die we toevoegen krijg je gelijk een goede indruk van de sfeer bij Sportstuif Deurne Aventurijn.
Neem snel een kijkje in de blog van week 13!

Maandag 27 maart
Een nieuwe week staat voor de deur en onze blauwe auto's worden weer gestart! Op de BSO zijn we gestart met het ophangen van pictogrammen. Hierdoor kunnen kinderen bij aankomst al zien hoe de dagplanning er uit ziet. Eerst even spelen totdat alle kinderen er zijn. Vervolgens gezamenlijk lekker fruit eten en hop, naar buiten. 
Eenmaal buiten zijn we gestart met het spel 'lummeltje'. Niet het traditionele
lummeltje zoals we het kennen. We hebben het gespeeld met een twist.. namelijk in teams! Voor het team met de bal was het de taak om een afgesproken aantal keren de bal over te gooien. Het andere team moet de bal afpakken. Natuurlijk wil het team bij iedere beurt nét iets vaker overgooien dan de beurt daarvoor. Het team dat het meeste beurten wist te voltooien heeft gewonnen! Helaas liep deze activiteit al snel op zijn einde. De kinderen hebben zelf nóg een activiteit bedacht. Al snel kwamen we uit bij een tikspel.. Flamingotikkertje! Waarbij alle flamingo's al hinkelend uit handen moesten blijven van de tikker. 
Na de intensieve middag zijn we terug naar binnen gegaan voor een welverdiende beker drinken én een koekje. 



Dinsdag 28 maart 
Op dinsdag is de groep op de BSO al uitgegroeid tot 20 kinderen! Maar niet getreurd. Ben je enthousiast over ons en wil je proeven of Sportstuif iets voor jouw kind is? Er is nog altijd plek!
Vandaag is de groep kinderen tijdens de activiteit opgesplitst. We zijn jagerbal en materiaalkwartet gaan spelen op het schoolplein. Bij jagerbal is het de bedoeling dat de 'jager' de andere kinderen probeert af te gooien met een bal. Eenmaal afgegooid mag je de jager meehelpen om nog meer kinderen af te gooien! Na afloop van het spel hebben we nog gewisseld zodat beide groepen allebei de spellen hebben gespeeld! Na afloop van de spellen hebben we een poging gedaan om een leuk tiktok-filmpje op te nemen. De kinderen waren hier heel enthousiast over, maar de uitvoering kon beter! We hebben dan ook besloten om nog even met z'n alle te oefenen. Misschien zie jij binnenkort ons eerst tiktok-filmpje wel voorbij komen. Houd onze sociale media goed in de gaten!



Woensdag 29 maart
De kinderen zijn vroeg uit van school. Om 12.30 uur zijn de kinderen al bij ons en gaan we samen lunchen! Omdat we een lange middag hebben stond er een grote activiteit op het programma. Samen met Sportstuif Deurne Vlieger hebben we een dierenspeurtocht uitgezet door Deurne! Tijdens deze speurtocht hebben de kinderen in kleine groepjes allemaal vragen beantwoord over diverse dieren. Hebben ze zoveel mogelijk dierenliedjes op een rij gezet. Als laatste hebben ze van natuurlijk materiaal dat de kinderen onderweg tegen zijn gekomen zelf een dier gemaakt! Het was een geslaagde middag. 

 

Donderdag 30 maart
Donderdag middag was het weer erg gezellig op de groep! Omdat de groep op donderdag ook al erg aan het groeien is zijn we aan het uitproberen hoe het is voor ons en voor de kinderen om in 2 groepen fruit te eten. Dit bevalt erg goed. Nadat iedereen was opgehaald en fruit had gegeten, gingen we aan de slag met de activiteit. De activiteit van vandaag was Mastermind! De kinderen werden in 2 groepen gesplitst, waar 1 groep een kleurencode moest maken. De taak was voor de andere groep om dit te oncijferen. Dit lukte erg goed en de kinderen hebben het met veel plezier gedaan. Na de activiteit gingen de kinderen nog lekker zelf buiten/binnen spelen, ook werd er volop getekent! Vandaag was wederom ook een speciale dag, er ging iemand weg van de groep en natuurlijk hebben we er een mooi afscheidsfeestje van gemaakt. De kinderen kregen daarom ook een lekkere traktatie in plaats van een koekje! 

 

Vrijdag 31 maart
Vandaag hebben we de week afgesloten en de nieuwe week voorbereid. Nieuwe activiteiten klaargezet én de ophaalplanning van de kinderen aangepast. Komende week verwelkomen we namelijk 6 nieuwe kinderen! 



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches