Een top BSO! Kinderen kunnen lekker na schooltijd buiten spelen en kennis maken met allerlei sporten!

Yvonne Swinkels Yvonne Swinkels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Letters zoeken, speedminton, lacrosse & kinball! Week 16 - 2023

Maandag 17 april

De week is weer goed begonnen! Net even wat anders dan normaal, want onze stagiaire Amy ging een activiteit, die zij zelf had bedacht, uitvoeren. Gezellig met z’n alle zaten we bij elkaar en begon de activiteit. Er werd een spannend verhaal verteld, met verschillende opdrachten en vragen erin verstopt voor de kinderen. De uiteindelijke opdracht was allerlei verschillende letters zoeken. Deze lagen overal, maar dan ook echt overal! Binnen in de groepsruimte, in de gymzaal, maar wat dachten jullie van buiten? Bij het klimrek en de glijbaan, tussen de struiken en toch ook echt bij het doel.

Met deze letters, moesten we natuurlijk een woord maken. 1 keer raden wat dat woord was! SPORTSTUIF natuurlijk!

Wat later in de middag gingen we nog buiten in het zonnetje op het schoolplein spelen. De kinderen werden verrast met nieuw zandbak speelgoed! Afgelopen weekend konden we leuke zandbak speelgoed ophalen, vormpjes, schepjes, emmertjes en nog een hele boel meer! Nu kunnen we pas echt gaan spelen in de zandbak.

Binnen werd ook een verrassing gevonden! Hier staat in de leeshoek een 50 centimeter hoge Winnie the Poeh. Deze was erg geliefd bij de kinderen, want met een fijn clubje kinderen gingen ze al snel boeken lezen in onze chillhoek.

 

Na een fijne eerste dag van de week was het alweer tijd om naar huis te gaan. Deze week kregen alle BSO-kinderen een uitnodiging mee voor het Sportstuif feestje mee, die in mei op de planning staat!

 

  

 

Dinsdag 18 april

Een dag vol met nieuwe activiteiten staan weer te wachten totdat alle kinderen op de BSO zijn. Met een auto vol gingen van de scholen naar de BSO. Onze collega Koen van Sportstuif de Vlieger kwam ons vandaag helpen. Sinds kort zijn er kinderen vanuit de Vlieger bij onze BSO gekomen. Het was daarom dus ook erg leuk voor deze kinderen dat zij Koen nog eens zagen en samen konden spelen!

Deze middag kwam een kindje een proefdag draaien, tijdens deze proefdag besteden wij extra aandacht aan deze kinderen. Zij hebben natuurlijk vragen over de BSO en wij willen deze zo goed mogelijk beantwoorden voor de kinderen, zodat zij een écht beeld van de BSO krijgen en zich thuis voelen.

Iedereen moet natuurlijk elkaar leren kennen, wij de kinderen, maar de kinderen ons ook! Daarom stellen wij ons voor, gaan we samen met de kinderen een ronde maken en kijken bij alle ruimtes waarvan wij gebruik maken.

Na schooltijd gaan we altijd eerst drinken en eten met de kinderen, daarom leggen wij ook maar al te graag uit hoe dit eet- en drinkmoment in elkaar zit.

 

’s Middags was het dan toch echt tijd voor de activiteiten! Speedminton én levend memorie stonden op de planning! De kinderen mochten zelf kiezen met welke activiteit ze meededen.Tijdens speedminton probeerde we eerst de verschillende shuttles te raken en naar elkaar te kunnen overslaan. Bij levend memorie gingen we in tweetallen verschillende bewegingen maken en de 2 kiezers moesten goed opletten, zodat zij twee dezelfde eruit pikte.

 

 

Woensdag 19 april

Om 12.30 uur zijn de kinderen klaar op school. Een lange middag vol leuke spellen staat op hen te wachten! Het activiteitenprogramma is gevarieerd. Iedere dag doen we ons uiterste best om een originele activiteiten aan te bieden aan de kinderen. Na het eten van de boterhammen begon de dag met verstoppertje. De standaard activiteit waarmee de kinderen iedere woensdagmiddag willen beginnen. We hadden de materialen voor donderdag al klaarliggen op de BSO. De kinderen hadden dus geluk dat ze al even gebruik konden maken van de kinball. Dit is een grote latex ballon verpakt in een katoenen doek.

Nadat deze activiteit klaar was hebben we een activiteit gedaan waarbij we erachter kwamen hoe goed we elkaar nu eigenlijk hebben leren kennen. Eén persoon ging bij de muur staan en stelde een vraag. Bijvoorbeeld: “Wat is mijn lievelingseten?”. De andere kinderen gaan vervolgens om en om het antwoord raden. Wij deden natuurlijk ook mee!

Om 14.00 uur staat er altijd een woensdagmiddagactiviteit op het programma. Dit is een activiteit waarbij alle kinderen uit Deurne kosteloos deel mogen nemen. Schrijf je snel in voor de volgende activiteit via deze link! Vandaag staat lacrosse op het programma. Eerst hebben we in tweetallen de techniek van het gooien en het vangen onder de knie proberen te krijgen. Bij lacrosse heb je een stok vast met aan het uiteindelijk een net. Hier ligt een bal in. De bedoeling is om de bal bovenhands naar iemand anders te gooien. Na het oefenen van de techniek hebben we hier een challenge van gemaakt. Welk tweetal lukte het om als eerste 10 keer over te gooien waarbij de bal gevangen wordt? Om het iets eenvoudiger te maken hadden we afgesproken dat de bal één keer op de grond mocht stuiteren. Als afsluiter van de activiteit hebben we een wedstrijd lacrosse gespeeld.

Je zult wel denken ‘wat een leuke activiteiten! En wat doen ze toch veel op een dag!’. Dit was voor vandaag nog niet alles.. Voor de laatste activiteit zijn we in de auto gestapt om naar Sportstuif Deurne Vlieger te gaan. Hier hebben we gezamenlijk levend party & co gespeeld! Moe en voldaan kwamen we weer terug bij Sportstuif Deurne Aventurijn en werden de kinderen al snel opgehaald.

    

 

Donderdag 20 april

Vandaag begon de dag om 14.00 uur voor ons. Met z’n tweeën zijn we naar De Hasselbraam gereden om daar 7 kinderen op te halen. Een goed teken dat onze auto’s te klein beginnen te worden om alle kinderen in één keer te vervoeren naar Sportstuif! Nadat we met de kinderen bij Sportstuif gearriveerd zijn rende we het schoolplein op om lekker in de zandbak te spelen. Nadat we met een vertwijfelende blik naar het weer hebben gekeken zijn we leuke spellen gaan spelen. Van het bouwen van zandkastelen in de zandbak tot 10 tellen in de rimboe. Op het moment dat alle kinderen bij Sportstuif zijn gaan we eerst lekker fruit eten en ranja drinken. Deze week hadden we leuk nieuws te melden. Na de meivakantie staat er een Sportstuif-feestje op de planning! Deze week kregen alle kinderen die opvang hebben bij Sportstuif in Deurne een uitnodiging voor deze feestelijke dag. Een dag om iets extra’s aan te bieden voor alle kinderen bij Sportstuif. Naast het Sportstuif-feestje staat natuurlijk de meivakantie voor de deur. Om tijdens de meivakantie actief te blijven hebben we een lente bucketlist gemaakt met allemaal kleine opdrachten die leuk zijn om in de lente te ondernemen. Bijvoorbeeld het maken van een wandeling over een blotevoeten pad!

Na het fruiteten zijn we naar het veld gegaan dat achter de BSO ligt. Je weet het wel toch? Het grasveld met de skatebaan aan de Helmondseweg! De kinderen vinden het super om op de skatebaan te spelen. Vandaag had iemand speciaal voor vandaag een skateboard meegenomen! Met behulp van onze pedagogisch medewerker Nick van Sportstuif Veldhoven Rood-Wit is het hem gelukt om zelfstandig van een heuvel te skaten!

De activiteit van vandaag was het spelen met de kinball en pacman-tikkertje. Eerst hebben we de kinderen kennis laten maken met de kinball door ze lekker hun gang te laten gaan. Hoe werkt dat, zo’n grote bal? Wat doet deze bal? Wat kun je ermee doen? Wat gebeurt er als er veel wind bij komt? Nadat alle vragen van de kinderen beantwoord waren door met de kinball te spelen zijn we gestart met een challenge. Hoe lang denk je dat het de kinderen is gelukt om de kinball van de grond af te houden? Omdat de kinderen zo lekker aan het spelen waren met de kinball zijn we niet meer toegekomen als de tweede activiteit van vandaag. Packman-tikkertje houden de kinderen nog te goed en gaan we zeker een volgende keer spelen!

 

  

 

Vrijdag 21 april

De laatste dag voor de meivakantie en dat betekent dat er verschillende koningsspelen werden georganiseerd. Kim en Jeroen organiseerde deze beide, in verschillende dorpen. Kim in Deurne voor de groepen 7 & 8. Jeroen in Leunen voor groep 6 t/m 8.

Een dag vol met activiteiten in het teken van Oranje!

Voor jullie allemaal een hele fijne vakantie!

 



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches