Super inititatief dit! Een plek waar kinderen kunnen sporten na school, prima concept voor een BSO.

Ruben Goossens Ruben Goossens
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sneeuwballen gevecht, sleutelhangers maken, lasergamen, mastermind Week 3 2024

Samen met de kinderen willen wij de leukste middagen bij de BSO hebben, dit doen we door een leuk en gevarieerd activiteiten aanbod te geven. 

De ene keer spelen we een tikspel, de andere keer een samenwerkingsspel en zo nog veel meer!
In deze blog vertellen we je graag meer over de activiteiten die we deze week hebben ondernemen. Lees gezellig met ons mee!

 

Maandag 15 januari 

Het weekend zat er weer op en het was tijd om alle kinderen van school te halen met de blauwe Sportstuif expres. Heb je ons al een keer voor bij zien komen in de blauwe auto's? Aangekomen bij de Aventurijn was het tijd om met alle kinderen samen een stukje fruit te eten. Deze week staat op het menu appel, peer, banaan, kiwi, mandarijn, komkommer, tomaat, lekker smullen hoor! Dit is tegelijkertijd een perfect moment voor ons om samen met de kinderen te kletsen over hoe hun dag op school was geweest en wat voor avonturen ze in het weekend hadden beleefd. Dat waren me er nogal wat! Toen alle bordjes goed leeg waren gegeten, trokken we allemaal als de bliksem onze jas aan. Het was namelijk aan het sneeuwen en dat betekent natuurlijk een sneeuwballen gevecht!  Maar stiekem was het eigenlijk met z'n allen tegen Ben. Nadat zo een beetje alle sneeuw op was en Ben helemaal vol sneeuw zat, zijn we maar snel naar binnen gaan. De kleine kinderen gingen in de speelzaal verschillende tikspelletjes doen terwijl de oudere kinderen werden uitgedaagd om in groepjes een zo groot mogelijke toren te maken van verschillende voorwerpen. De winnaars mochten de koekjes uitdelen!

 

 

Dinsdag 16 januari:

Omdat het nog steeds aan het vriezen was, konden we vandaag nog meer ijspret beleven. Lekker buiten rennen, glijden, voetballen, de kinderen vermaakten zich prima (en wij trouwens ook!). Om een beetje op te warmen na al die kou, mochten de kinderen in de speelzaal vrij spelen met allerlei attributen. Zo konden de kinderen zelf spelletjes bedenken met allerlei ballen, pionnetjes, blokken, noem het maar op. Voor de kinderen die liever iets rustigers wilden doen, hadden we ook de mogelijkheid om sleutelhangers te maken. Dat was ook hartstikke leuk! De dag was zo voorbij gevlogen, en na een laatste koekje en wat drinken, stonden de eerste ouders al op de stoep van BSO Sportstuif om de kinderen op te halen. 

 

Woensdag 17 januari

Op woensdag is BSO sportstuif altijd extra lang open, want de basisscholen zijn vandaag iets eerder uit. Dat betekent natuurlijk ook dat we extra veel leuke activiteiten kunnen doen met de kinderen! Zo zijn we de middag begonnen met schilderen voor de kinderen die extra vroeg waren. Na al dat creatieve werk, was het dan eindelijk tijd voor de lunch. Alle kinderen aten hun eigen boterhammetjes op en zo zaten we allemaal weer boordevol energie voor de rest van de dag. En wat was die energie nodig! We hebben gedanst, met ballen op een grote parachute gespeeld, Anna-maria-koekkoekverstoppertje én wc-tikkertje gespeeld, en natuurlijk ook lekker vrij spelen. Tussendoor hebben de kinderen ook weer fruit gegeten en een bekertje ranja gedronken om de energie bij te vullen, want de dag was nog lang niet voorbij. Deze woensdag was er namelijk ook een woensdag-middag activiteit, en ook nog eens een hele coole: Lasergamen! De speelzaal was door ons omgebouwd tot een ware lasergame arena! Wat een super leuke dag!

 

 

Donderdag 18 januari

Na het ophalen van alle kinderen bij de basisscholen gingen we natuurlijk eerst lekker fruit eten en wat drinken. Zodra het allemaal op was, trokken we gauw allemaal onze jassen aan om weer lekker buiten te gaan spelen. Ook vandaag wilden de kleinere kinderen weer Anna-maria-koekkoek, en verschillende tik-spelletjes spelen. En dat deden we dan ook met vol enthousiasme. De oudere kinderen mochten Mastermind gaan spelen, maar dan op een iets andere manier!

De Sportstuif Mastermind gaat als volgt. Er is een viercijferige code die gekraakt moet worden, maar de getallen liggen verspreid op het schoolplein. Om een getal te mogen gebruiken voor een poging om de code te kraken, moeten de kinderen eerst een opdracht uitvoeren die op de achterkant van het cijfer staat. Als ze dan vier cijfers hebben verzameld, kunnen ze proberen om de code te kraken. Dan krijgen ze van de spelleider te horen of de getallen juist zijn én of ze op de goede plek staan. Vervolgens moeten ze dan weer opnieuw cijfers verzamelen (en hun opdrachten uitvoeren natuurlijk) voordat ze opnieuw mogen proberen om de code te kraken! Dit gaat natuurlijk door totdat de code is gekraakt.

 

Vrijdag 19 januari

Op de vrijdag is het tot nu toe nog een vrij rustige dag bij Sportstuif Aventurijn. Dat betekent ook dat de kinderen vaak zelf met ons mogen verzinnen wat we gaan doen! Vandaag hebben we buiten allerlei verstop spelletjes gedaan en Schipper mag ik overvaren. Na het fruitmoment hebben we samen met de kinderen een landen quiz gedaan, spelletjes gedaan en hebben we kort animatie-filmpjes gekeken om tot rust te komen. Gelukkig was het al snel tijd voor een koekje, een van de favoriete momenten van de kinderen en van ons ook natuurlijk. 

Bij de Landen quiz was de opdracht om zoveel mogelijk landen in Europa op te noemen. Om de beurt noemden de kinderen en wij als begeleiders een land. Zodra iemand geen land meer wist te noemen, was de persoon af. Degene die het langste in het spel blijft wint.

Bij 'Schipper mag ik overvaren'  staan er aan de ene kant van het veld alle kinderen op een rij, de tikker staat in het midden. De kinderen die aan de rand van het veld staan, zingen dan:  'Schipper mag ik overvaren ja of nee? Moet ik dan een cent betalen ja  of nee?' waarop de schipper (de tikker) zegt: 'ja!'. De volgende vraag die de kinderen stellen is 'Hoe dan?' En vervolgens noemt de schipper een manier waarop de kinderen naar de overkant moeten komen. Dat kan zijn kruipend, hikkelend, huppelend, noem het maar op. De kinderen proberen vervolgens om op de genoemde wijze naar de overkant te komen, terwijl de tikker op dezelfde wijze de kinderen probeert te tikken voordat ze aan de overkant zijn.  Wie aan de overkant komt, doet mee aan de volgende ronde. Het spelletje is afgelopen wanneer alle kinderen zijn getikt.

Mocht je nu super enthousiast zijn geworden over sportstuif, neem dan vooral contact op om een proefdag te plannen! Mail naar ons op deurne@sportstuif.nl.



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches