Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Deurne! Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Judy Verbaarschot Judy Verbaarschot
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kamelenrace, ringtikkertje, speedminton, mens erger je niet & de Koukou Move! Week 50 - 2022

Wat is het toch weer koud buiten! Het is al de hele week aan het vriezen, helaas hebben we geen sneeuw gehad om een sneeuwballen gevecht te kunnen doen. Maar toch zijn we elke dag lekker naar buiten geweest en hebben we elke dag andere activiteiten gedaan!

Lees met ons mee!

Maandag 12 december
Hiep hiep hoera! Alle slingers uit de kast, de stemmen waren warm, het cadeau & de kaart lagen klaar en het feest kon beginnen! De eerste jarige werd 11 jaar!
Na het feestje gingen we lekker naar buiten. Omdat het een feestdag was, hadden wij een leuke activiteit bedacht, namelijk ‘de kamelenrace’. Jullie lezen het goed! Een kamelenrace!

Natuurlijk niet met echte kamelen, we speelde een andere variant hiervan. We moesten ervoor zorgen dat we onze kamelen (pionnen) zo snel mogelijk naar de overkant kwamen. Maar hoe ging ons dat lukken? Omdat we deze activiteit buiten speelde in plaats van binnen hadden wij voor ballen gekozen. Me de bal gooide je in de hoepel en zo kon je steeds een stapje verder vooruit.

De kinderen hadden ook de keuze welk spel/sport ze graag wilden doen. Daar kwam een shuttle run en voetballen uit.
De dag sloten we nog af met penalty’s schieten in de gymzaal!  

   

Dinsdag 13 december
Weer een heerlijke dag om naar buiten te gaan! Met een grotere groep kinderen gingen we samen ringtikkertje doen. Ringtikkertje is een leuke variant van het ‘gewone’ tikkertje. Dit spel had verschillende moeilijkheidsgraten. We begonnen eenvoudig en zo werd het spel steeds moeilijker. Later werd het spel steeds moeilijker.

We hadden nog lekker vrij gespeeld, er werden spelletjes gespeeld, zoals de betoverende doolhof, de vloer is lava en er werd een mooie dierentuin gebouwd met de kapla.

Woensdag 14 december
Het is weer woensdagmiddag en dat betekend, dat er weer een woensdagmiddag activiteit gepland stond. Iedere woensdag bieden wij een activiteit aan, deze is voor alle basisschoolkinderen in de gemeente Deurne en is voor iedereen toegankelijk. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is jezelf opgeven!

Voor deze middag stond speedminton en flingo gepland. Buiten op het schoolplein hadden we speedminton gedaan. Hierbij hadden we verschillende shuttles, de ene landde als een helikopter, de andere kwam heel ver te recht en nog een ander shuttle kwam juist dichterbij terecht.
Later in de middag gingen we binnen in de gymzaal Flingo spelen. Dit was de perfecte ruimte voor deze activiteit.
Een goede sportieve dag was het geweest!


Donderdag 15 december
Een middag met verschillende activiteiten, zoals ‘mens erger je niet’ (voetbal editie), buiten dansen op de muziek en binnen spelletjes spelen.

Tijd voor een ‘mens erger je niet’ spel. Bescherm je de goals en zorg ervoor dat er zo min mogelijk gescoord wordt. Werd er toch gescoord? Dan schijft het spel en moest iemand anders in de goal staan en mocht jij de ballen op goal schieten.
Na verschillende variaties in het spel gingen we over op dansen op muziek, hierbij liet iedereen zijn goede moves zien op het liedje Koukou Move! We kunnen zo meedoen aan een televisieprogramma!

Vrijdag 16 december
Deze dag hadden Jeroen en Kim een marketing dag, omdat er op de vrijdag nog geen kinderen opvang hebben. Tijdens deze marketing dag houden wij onze social media bij, zetten wij activiteiten online en hadden we geflyerd over onze nieuwe locatie! Zo worden wij nog zichtbaarder en hopen wij op meer aanmeldingen en krijgen we grotere groepen kinderen.

Volgende week komt er weer een leuke blog online!



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches