Sportieve BSO met oog voor de kinderen, de medewerkers zorgen voor een prettige sfeer en zijn lekker in beweging!

Laura Hoogers Laura Hoogers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kermis, Levend Stratego, Waterspellen! Week 24 - 2023

Samen met de kinderen willen wij de leukste middagen bij de BSO hebben, dit doen we door een leuk en gevarieerd activiteiten aanbod te geven. 

De ene keer spelen we een tikspel, de andere keer een samenwerkingsspel en zo nog veel meer!
In deze blog vertellen we je graag meer over de activiteiten die we deze week hebben ondernemen. Lees gezellig met ons mee!

 

Maandag 5 juni

Vandaag zijn wij naar de kermis in Deurne gegaan. Iedereen mocht één attractie uitkiezen. Zo heeft een kindje een mooie knuffel 'Rainbow' bij het touwtrekken gewonnen. Twee kinderen hebben een paar doelpunten gescoord bij het voetballen. Ook hadden we kinderen erbij zitten die geen hoogtevrees hadden. Ze sprongen zo hoog dat ze bijna de wolken aan konden tikken. Naast kinderen die geen hoogtevrees hadden, waren er ook een aantal kinderen met stalen zenuwen. Kinderen (en begeleiders) werden dolgedraaid in de rups en in de breakdance (zelfs de begeleider moest even bijkomen na de breakdance).

 

Dinsdag 6 juni

De afgelopen week zijn wij druk bezig geweest met de voorbereidingen van levend stratego. Vandaag hebben we het spel met onze BSO kinderen gespeeld.

Het doel van het spel is om de vlag van de tegenpartij te stelen en naar het eigen kamp te brengen. De deelnemers lopen naar het kamp van het andere team om de vlag te zoeken. In elk kamp blijft één iemand zitten om kaartjes uit te delen (één aan elke teamlid). Op het kaartje staat een rang.

Gezien het vandaag een mooie dag was, moesten sommige kinderen na het rennen even afkoelen.Jeroen heeft deze week nieuwe waterspellen gekocht, tijd voor een watergevecht dus! De begeleiders deden ook mee. 'Allemaal op de begeleiders!'. De kinderen die niet nat wilde worden, konden lekker binnen spelen.

 

Woensdag 7 juni

Naast de BSO zijn wij ook betrokken bij de peutergym van Leef Deurne.
De ochtend begon met dansen op muziek om het ijs te breken. Hetzelfde liedje als vorige week. Daarna deden we nog een liedje; 'Chu Chu Wa'. Na lekker gedansd te hebben, was het tijd voor het volgende spel. Op het veld lagen allemaal verschillende voorwerpen. Het was de bedoeling dat de peuters dezelde voorwerpen bij elkaar legden. Dat konden ze al heel goed!
Daarna gingen we door naar het parcours. Bij het parcours kropen de kinderen eerst onder de parachute door. Daarna stapten ze over de stapstenen, waarna ze vervolgensbalanceerden over het dikke touw. Het derde onderdeel was het wapperen met de parachute. Ze leerden hoe ze snel en langzaam met de parachute konden wapperen. Zelfs wanneer er ballen in lagen. Sommige kinderen durfden zelfs onder de parachute door te lopen of zelfs onder de parachute te zitten, knap hoor! Als afsluiting hebben de peuters nog een dansje op de muziek gedaan. Er is nog plek voor de komende lessen. Meld je aan via deze link!

Na de peutergym staat deze vrijdag in het teken van administratie bijwerken en de volgende grote activiteit voor te bereiden, namelijk expeditie sportstuif! Klik hier om je aan te melden of voor meer informatie. Op het kantoor werd er vandaag druk gewerkt aan het maken van een nieuwe poster /flyer.

Van 15.00-16.00 organiseerden wij levend stratego voor de nationale buitenspeeldag. In totaal hadden 10 kindjes zich opgegeven. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. De vlag is tijdens het tweede spel zelfs niet gevonden. Na het levend stratego spel, was het tijd om af te koelen. We hebben bij de ossenbeemd ter verkoeling sponzen trefbal gespeeld.

Donderdag 8 juni

Al de hele week is het al warm zonnig weer. Daar is onze vestigingsmanager Jeroen goed op voorbereid. Hij heeft namelijk super toffe waterspellen voor de kinderen gekocht! Deze moesten natuurlijk meteen even uitgeprobeerd worden. Zo hebben we allerlei activiteiten met water gedaan; watertwister gespeeld, sponzen trefbal en de sproeier aangezet.

Vrijdag 9 juni

De laatste dag van de week start weer met een les peutergym. Op vrijdag is dit nog een kleiner groepje dan op woensdag, maar de kinderen hebben het op zijn minst net zo leuk!
Na de peutergym start in de middag de BSO weer. Een lange middag staat op ons te wachten en dat betekend dat we er bij Sportstuif lekker op uit gaan! Nadat de kinderen op school zijn opgehaald en de lunch hadden genuttigd zijn we in de auto gestapt. Eerst reden we langs het huis van een kindje dat bij Sportstuif op de BSO zit. Als er iemand jarig is krijgt diegene namelijk een verjaardagskaart van ons in de brievenbus. Daarna zijn we doorgereden naar speeltuin De Speuldries. Dit is een grote speeltuin in Deurne waar de kinderen zich uren kunnen vermaken! Van glijden op de glijbaan tot schommelen. Van het lopen op een hangbrug tot spelen met water. De Speuldries kent een grote variatie aan activiteiten. Al snel hadden de kinderen nieuwe vrienden gemaakt en hebben ze samen een heerlijke middag gehad!

 



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches