Een BSO waarbij sport centraal staat, elke dag staat er weer een nieuw spel op het programma. Ook is er genoeg ruimte waar de kinderen hun eigen ding kunnen gaan doen, denk hierbij aan knutselen - strijkkralen of samen een bordspel spelen.
 

Ted Verhoeven Ted Verhoeven
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

WC-tikkertje, Nerfbattle & Taekwondo! Week 23 - 2023

Samen met de kinderen willen wij de leukste middagen bij de BSO hebben, dit doen we door een leuk en gevarieerd activiteiten aanbod te geven. 

De ene keer spelen we een tikspel, de andere keer een samenwerkingsspel en zo nog veel meer!
In deze blog vertellen we je graag meer over de activiteiten die we deze week hebben ondernemen. Lees gezellig met ons mee!

 

Maandag 5 juni

Vandaag zijn wij naar het speelveld achter de school gegaan. Vanaf deze week willen we de kinderen wekelijks meenemen in de activiteiten. Wij kiezen elke week één kindje uit die samen met ons een activiteit mag bedenken en voordoen. Deze week heeft een kindje het spel wc-tikkertje gekozen.

Als je bij wc-tikkertje getikt bent moet je op één knie zitten met je hand omhoog. De kinderen die nog niet afgetikt zijn kunnen de wc 'doorspoelen' door de arm naar beneden te duwen. Na het 'doorspoelen' is het getikte kind weer vrij.

Daarnaast hebben we een tweede activiteiten gedaan: doe mij maar na. Bij 'doe mij maar na' mocht een iemand bewegingen op de muziek bedenken en voordoen. De rest van de kinderen deden diegene na.

Na de activiteiten mochten de kinderen vrij spelen. Daarna zijn wij terug gelopen naar de BSO, want de eerste kinderen werden alweer op gehaald. Voor de kinderen die later opgehaald werden, was er nog de gelegenheid om met waterpistolen te spelen.

 

 

Dinsdag 6 juni

Een drukke dag staat op de planning. Vandaag zijn weer 2 kinderen nieuw gestart met Sportstuif Deurne Aventurijn! Deze kids hebben we natuurlijk hartelijk verwelkomt. Als je start bij Sportstuif ontvang je een Sportstuiftasje met een presentje! Wanneer alle kinderen bij Sportstuif zijn kan het fruit eten beginnen. Met dit warme weer is het heel belangrijk dat de kinderen voldoende water blijven drinken én fruit eten.

Let the nerf battle begin!
Vandaag hebben we een nerf-battle gehouden. De kinderen werden in twee teams verdeeld en kregen een veiligheidsbril en een nerve pistool. Het doel was om de tegenstander af te schieten. Om de kogels te ontwijken konden de kinderen achter pallets of bomen gaan staan.

 

 

Woensdag 7 juni

Naast de BSO zijn wij ook betrokken bij de peutergym van Leef Deurne. Vandaag was de eerste peutergymles met in totaal  9 kinderen. De ochtend begon met dansen op muziek om het ijs te breken. Daarna is de groep in drieën opgedeeld. Groep 1 ging springen in de hoepels en over het touw. Groep 2 mocht gooien met de pittenzakken en groep 3 kreeg drie verschillende ballen waarmee ze over mochten gooien. Als afsluiting hebben de kinderen met de hoepels hoelahoep en een dansje gedaan. Er is nog plek voor de komende lessen. Meld je aan via deze link!

  

 

Donderdag 8 juni

Vandaag worden de kinderen bij Sportstuif Deurne Aventurijn lekker verwend! Vandaag is er iemand jarig. Dat betekend dat wij het kind lekker in het zonnetje zetten. Als je jarig bent mag je altijd een verjaardagshoed op en mag je voor één keer op tafel gaan staan. Dan gaan de andere kinderen voor de jarige job zingen. Nadat de kinderen hebben gezongen is het tijd voor de jarige job om een cadeautje uit de verjaardagsbak te kiezen waarna een traktatie volgt. Daarnaast nam vandaag stagiaire Tim afscheid van de kinderen. Zijn stage zit er weer op. Tim heeft met veel enthousiasme samen met de kinderen diverse spellen gespeeld!

De activiteit van vandaag was Taekwondo. Kiki-May heeft als sport Taekwondo gedaan, net als stagiaire Amy. Met de taekwondo-activiteit hebben wij het thema pesten besproken en hebben we de 5 gouden regels besproken. Nadat de 5 gouden regels besproken zijn hebben alle kinderen hun naam erbij gezet als symbolisch gebaar dat wij ons bij Sportstuif houden aan de afspraken die de kinderen zelf met elkaar hebben gemaakt. 

De activiteit vond plaats op het grasveld achter onze BSO. Leuk om te zien dat er ouders zijn die even blijven kijken of een foto maken. Kom gerust langs!
Tijdens de taekwondo is het natuurlijk belangrijk dat de kinderen zich meteen aan de 5 gouden regels houden. Tijdens deze activiteit hebben de kinderen weer met de 5 gouden regels kunnen oefeningen. De activiteit begon met een warming-up. Deze warming-up stond in het teken van stretchen waardoor de spieren klaar zijn om aan de slag te gaan. Daarna hebben de kinderen 3 traptechnieken geoefend. Deze traptechnieken mochten zijn uitvoeren op een trapkussen. De traptechnieken die aan bod zijn gekomen waren de voorwaartse trap, de zijwaartse trap én de achterwaartse trap. Nadat de traptechnieken goed zijn geoefend hebben de kinderen een estafettespel gedaan waarin ze de traptechnieken uitvoeren. Welk team is als eerste klaar?!

Naast de activiteiten hebben we vandaag een kennismaking gehad. Het is super om kinderen én ouders enthousiast te maken over ons BSO-concept. Nadat de kinderen alle ruimtes en spelmaterialen hebben gezien was het voor hun even tijd om een beker water te drinken. Dit gaf ons de gelegenheid om voor de kinderen die kwamen kijken een ballon te maken met hun naam erop. Deze ballon mochten de kinderen meenemen naar huis. Na afloop van een kennismaking krijgen ouders altijd een informatiefolder mee naar huis. De informatie die wij tijdens de kennismaking hebben verteld kunnen ze hierdoor thuis op hun gemak nog eens rustig nalezen.

  

 

Vrijdag 9 juni

Vandaag is de ochtend weer gestart met peutergym. Naast de peutergym op woensdag organiseert Leef Deurne dit ook op vrijdagochtend! Er is nog plek voor de komende lessen. Meld je aan via deze link!
Na de peutergym staat deze vrijdag in het teken van administratie bijwerken. Wij vinden het belangrijk tijdig te starten met het programma voor de zomervakantie om de kinderen iedere dag een gaaf activiteitenprogramma aan te bieden. Tijdens de vakantie gaan we namelijk graag op uitstapje! Denk aan een bezoek aan de speuldries, midgetgolf, het zandbos óf een gave activiteit bij Liever Buiten!



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches