Een top BSO! Kinderen kunnen lekker na schooltijd buiten spelen en kennis maken met allerlei sporten!

Yvonne Swinkels Yvonne Swinkels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend baseball, voetballummel & kat en muisspel! Week 15 - 2023

Een extra lang weekend zit er alweer op. Hopelijk hebben jullie heel veel paaseieren gevonden! Omdat het dit weekend Pasen was, hebben we natuurlijk ook verschillende activiteiten gedaan in het thema van Pasen. Lees vooral de blog van week 14, waarin wij jullie veel meer hierover vertellen!

Maandag 10 april
Even anders dan normaal blijven onze blauwe Sportstuif auto's nog een dagje langer stil staan. Het is namelijk 2e paasdag, wat betekent dat wij gesloten zijn.
Om wel in het thema van Pasen te blijven hebben wij de afgelopen 2 weken een paaswin-actie gedeeld. Een vaas was gevuld met paaseieren. Wie weet het dichtste bij het werkelijke aantal paaseieren te komen door te raden? Morgen wordt de winnaar bekend gemaakt. Spannend...



Dinsdag 11 april
Een dag extra weekend, maar vandaag zie je onze auto's echt weer door Deurne heen rijden! Inmiddels halen we op dinsdag al 20 kinderen op van school. Wist je dat we sinds kort kinderen in Liessel ophalen? Je bent van harte welkom!
Nadat alle kinderen gearriveerd zijn bij Sportstuif Deurne Aventurijn hebben we gezamenlijk fruit gegeten. Hierna zijn we naar buiten gegaan waar de kinderen zich hebben uitgeleefd en zelf twéé activiteiten hebben gespeeld. Vandaag staan Levend baseball en safaritikkertje op het programma.
Bij safaritikkertje wordt de groep in 4 kleine groepjes verdeeld en hebben we één tikker. Ieder groep kinderen staat voor een dierensoort die zij zelf mogen kiezen. Op het moment dat de tikker jou dierensoort noemt moet je zo snel mogelijk naar de lege hoepel rennen. Heb je die gehaald? Dan ben je vrij!
De tweede activiteit was levend Baseball. Vanwege het levende karakter aan dit spel wordt er vandaag niet met een bal gespeeld. Vandaag wordt de bal vervangen door een kind. Klinkt het eng? Gelukkig is het een stuk minder eng dan het klinkt! Tijdens het spel zijn er twee groepen. Van de eerste groep rent één persoon het veld in. De groep in het veld kan de persoon uitschakelen door hem van de grond te tillen. Tegelijkertijd rent een tweede persoon rondjes om het veld. Net zoals bij het echte Baseball moet deze persoon bij een honk stil blijven staan wanneer de persoon in het veld van de grond wordt getilt. 
Het was vanmiddag druk op bij Sportstuif. Vandaag hadden we namelijk 2 kennismakingen op de planning staan. Er is volop interesse voor Sportstuif. Weet je wat? Wij hebben nog op alle dagen plek!

Woensdag 12 april
Op woensdagmiddag staat er altijd een activiteit op het programma waar alle kinderen in de gemeente Deurne aan mee mogen doen. Vergeet je niet aan te melden via de website! Vandaag is de activiteit Levend party & co. Helaas door het slechte weer heben we de activiteit niet door laten gaan. Gelukkig hebben we een speelzaal waar we een alternatieve activiteit konden spelen. Dit was zwaardtikkertje. Eén persoon zit op een mat met 2 noodles in zijn handen, de zwaarden (Noodles zijn die gekleurde staven voor in het zwembad). Op de mat liggen verschillende voorwerpen die de andere kinderen moeten 'stelen'. Wordt je geraakt door het zwaard? Dan ben je alle spullen weer kwijt en begin je weer opnieuw. Wie weet er aan het einde van het spel de meeste spullen te 'stelen'?
Vandaag was er ook een andere activiteit in Deurne van start gegaan. Na lang beraad heeft de organisatie besloten het schoolvoetbaltoernooi door te laten gaan. Met een recordaantal deelnemers was het super om te zien dat zoveel kinderen met heel veel plezier aan het voetballen waren!



Donderdag 13 april
De laatste BSO-dag van deze week breekt aan. Helaas hebben wij op vrijdag nog geen kinderen. Dat mag de pret niet drukken, want vandaag ontvangen wij 18 kinderen! Nadat het fruit op was en alle kinderen hun jas aangetrokken hadden zijn we naar buiten gegaan. Eerst hebben de kinderen zelf buiten gespeeld. Dan komen er altijd veel verschillende activiteiten aan bod. Van politie en boefje tot een potje tafeltennis. Van schommelen en glijden tot spelen in de zandbak! Hierna zijn we gestart met de activiteit van vandaag, kat en muisspel. Tijdens dit spel is er één kat die bij de muizen probeert de staart (een lintje) af te pakken. Op het moment dat dit lukt is de muis af. Wie weet de meeste muizen te vangen door aan de staart te trekken?

 

Vrijdag 14 april
De week loopt alweer op zijn einde. Dit betekent dat de nieuwe week weer voorbereid gaat worden. We kijken terug op afgelopen week waarbij we ons de vraag stellen: Wat kunnen we volgende week anders doen? En niet geheel onbelangrijk: Wat moeten we volgende week hetzelfde blijven doen, omdat dit zo goed ging? Iedere week bespreken één specifiek onderwerp om ervoor te zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft óf zelf verbeterd!



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches