Een super leuke BSO, waar de kinderen de hele dag buiten kunnen spelen. Hier kunnen ze ook deelnemen aan de leuke activiteiten die de medewerkers van Sportstuif voor de klaar hebben gezet.
Een echte aanrader!

Marieke Verbakel Marieke Verbakel
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vos kom uit je hol, levend stratego, Leef Dag, pionnen voetbal, just dance, controle! Week 12 - 2023

In onze wekelijkse blog houden wij jullie op de hoogte van de toffe activiteiten, hoe ziet een dag bij Sportstuif Deurne Aventurijn eruit en nog veel meer! Met de foto’s die we toevoegen krijg je gelijk een goede indruk van de sfeer bij Sportstuif Deurne Aventurijn.
Neem snel een kijkje in de blog van week 12!

 

Maandag 20 maart

Het weekend zit er weer op en dat betekent dat wij weer voor jullie klaar staan! Met een frisse start kunnen we weer beginnen aan een leuke week vol met verschillende activiteiten!

Vers fruit is weer aanwezig op de BSO, een kan water met vers fruit en munt erin, de leukste spelletjes staan klaar en natuurlijk de bekers waar de kinderen uit kunnen drinken worden klaargezet. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen veel vitamines binnenkrijgen. Daardoor zullen zij ook energie krijgen om heerlijk te kunnen bewegen!

Na het eetmoment na schooltijd, gingen we dan ook naar buiten! Waar we het spel ‘Vos, kom uit je hol’ speelde. Bij dit spel is er een kind de vos en heeft zijn eigen slaapplekje. De andere kinderen zijn de hazen. De hazen gingen sluipend naar de slaapplek van de vos. Zij maken de vos wakker door hard “Vos, kom uit je hol” te roepen! Werd de vos niet wakker en kwam hij niet uit zijn holletje? Dan riepen we het nog eens! Ja hoor! Daar kwam de vos, snel rende de hazen weer terug naar het veilige gebied en de vos de hazen niet meer kon tikken.

Toen dit spel afgelopen was, voelde we nog steeds dat we erg energierijk waren! We gingen naar de gymzaal waar we gingen Acrogymen. Ben jij een echte acrobaat? En kan jij op iemand zijn schouders staan of kan jij een koprol? Allerlei kunstjes kwamen voorbij! We kunnen zo meedoen in het circus, dat weten wij wel. Kijk maar snel hieronder naar de foto’s, dat belooft wat.

  

 

Dinsdag 21 maart
Alweer de tweede dag van de week. Met de leukste gesprekken in de blauwe Sportstuif auto onderweg naar de BSO beginnen we de dag goed. Elke dag leren we elkaar steeds beter kennen. Bijna elke maand starten nieuwe kinderen op de BSO en ook voor deze kinderen is het altijd even spannend en wennen, maar daarvoor zijn óók de leuke gesprekken in de auto goed voor!

Met deze goede sfeer gaan wij beginnen aan een leuke middag BSO op het veldje achter de BSO-locatie. Dit veldje wil de Gemeente een upgrade geven, dat betekent dat wij een extra speel plek erbij gaan krijgen wat nog beter aansluit bij de interesses en wensen van basisschoolkinderen.

Op dit grote veld, speelde wij het spel Levend Stratego. Dit is een ideaal spel voor een grotere groep kinderen, laten we dat nu net hebben op de dinsdag! Ook is de BSO-groep in leeftijd erg gevarieerd, van 4-jarige tot 11-jarige. Daarom is het altijd een uitdaging om voor alle leeftijden een passend activiteiten aanbod te geven. Wij hebben dit spel zo gemaakt dat alle basisschoolkinderen mee kunnen doen. Voor de oudere kinderen maken we gebruik van tekst en voor de jongere kinderen maken we gebruik van plaatjes. Zo kan ieder kind op zijn of haar eigen manier en niveau meedoen! Mocht het toch niet lukken? Dan helpen de oudere kinderen even!

Het team van dit spel is dieren, welk dier verslaat welk dier? Of kom je klem te zitten tussen de klem en moet je een nieuw kaartje halen bij de post?! Maar…! Er is ook een vlag verstopt, deze moet je proberen te zoeken, wie deze als eerste heeft gevonden heeft gewonnen!

  

 

Woensdag 22 maart 

Vandaag was er een studiedag voor meerder scholen in Deurne. Dat betekent dat wij de gehele dag opvang aanbieden, met verschillende en toffe activiteiten. Wij wachtte totdat alle kinderen er waren en gingen naar Sportstuif Deurne de Vlieger. Samen beleefde we een te gekke dag. Regelmatig doen wij samen activiteiten, de kinderen kennen de kinderen vanuit beide locaties en is het altijd heel gezellig!

De dag begon rustig met vrij spelen. Dat kon in de gymzaal, maar ook in de groepsruimte. Na het eerste eetmoment was het tijd voor een activiteit en dit keer wel een speciale. Namelijk, de Leef! dag. Wat is dat dan? De Leef! dag? Onze Pedagogisch Medewerkster Kim werkt ook bij Leef! Deurne en organiseert daar projecten, ook de Leef! dag. Omdat meerdere scholen in Deurne op 22 maart een studiedag hadden, ging leef zorgen voor een leuke dag invulling. Verschillende Verenigingen in Deurne gaven een leuke en inspirerende clinic. In de ochtend gingen we naar SV Deurne, waar ze een leuke voetbal clinic gaven. We kregen een goede warming op en leerde verschillende technieken! 

In de middag werden we goed bezig gehouden door Ted en Valmir vanuit het Leef! team, maar ook zij werken bij Sportstuif. Er was een fiches challange uitgezet. We kregen een aantal fiches en konden verschillende spellen en sporten uitvoeren. 2 vs 2 was het, degene die won kreeg een fiches van de tegenstander. Een echte volle dag met heel veel leuke activiteiten! 

 

  

 

Donderdag 23 maart

De groepen worden elke dag steeds groter en Sportstuif Deurne Aventurijn is aan het groeien!  Daarom zijn wij aan het kijken hoe we de groepen, de activiteiten en het eet- en drinkmoment zo goed mogelijk kunnen invullen. We aten in twee basisgroepen en deden ook in deze twee groepen de activiteiten die gepland stonden.

Omdat het een regenachtige dag was, bleven we binnen en speelde we in de gymzaal een gekleurde pionnen/kegel voetbal. Bescherm je eigen pion/kegel en probeer ook de pion/kegel van jouw tegenstander om te schoppen.

In de groepsruimte hadden we een gezellige middag met Just Dance. Heb jij jouw gave dans moves al laten zien? En lukt het jou om de danspassen zo goed na te doen dat je het dansje uit je hoofd kent? Zelfs de Pedagogisch Medewerksters deden mee! Kom snel eens kijken of zij dit wel echt goed kunnen of laat jouw moves zien, wij zullen vast versteld staan hoe goed jij dit kan.

Ook een leuk weetje, ofja een leuk weetje, onze collega Laura opent haar eigen locatie in Horst. Erg jammer voor ons, omdat ze weggaat bij Sportstuif Deurne Aventurijn, maar ook zij met Sportstuif Horst was er deze dag bij en deed gezellig mee dansen!

En soms doen wij ook een beetje gek! Kijk maar op de foto hieronder ;)

    

 

Vrijdag 24 maart

Jammer genoeg hebben we nog geen kinderen op de vrijdagmiddag. Voor ons betekent dat, dat we druk bezig zijn met verschillende projecten in en rond de locatie.

In de ochtend deze dag, gingen we op pad met flyers. Deze week was het tijd om te gaan flyeren in de wijk Vlier-Noord. Heb jij ons zien rondlopen? Of heb jij onze blauwe Sportstuif auto zien rijden? Of heb je juist een flyer in de brievenbus gevonden? Mooi! Dat vinden wij erg leuk. Heb je ons niet gezien of heb je geen flyer? Dat is jammer… Je kan altijd langskomen op onze locaties, wij hebben genoeg flyers! Maar je kunt ze misschien ook wel vinden bij Laco, bij Huisartsenpraktijk Gezondheidsplein of gewoon in de supermarkt, zoals de Jan Linders!

Na het flyeren zijn wij nog bezig geweest met onze auto’s. Wij vinden het belangrijk dat de veiligheid van de auto’s correct is, dus was het weer tijd voor de maandelijkse controle! Alles was goed en kunnen we weer veilig de weg op om jullie allemaal op te halen bij de scholen!

  



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches