Leuke, sportieve en actieve BSO.
Zelfs in de vakantiedagen open met leuke activiteiten!

Valmir Valmir
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Eierenloop, open dag Sportstuif Horst COVS, overlooptrefbal! Week 11 - 2023

Het werd stiekem weer een beetje herfst?! Ideaal weer om weer een te gekke week te beleven bij Sportstuif Deurne Aventurijn!
Ben jij ook zo benieuwd naar wat wij allemaal hebben gedaan om onze week superleuk te maken?! Lees maar mee met onze blog.

Maandag 13 maart
Onze pedagogisch medewerkers hebben de blauwe Sportstuif auto’s weer gestart om de kinderen op te halen bij de basisscholen in Deurne. Bij Sportstuif aangekomen wilden de kinderen maar één ding. Wat denk je? Droog, perfecte temperatuur en een heerlijke zon die scheen... JUIST, buitenspelen! De kinderen deden fanatiek een wedstrijd touwtjespringen. Wie kan het vaakste springen?!
Nadat alle kinderen waren gearriveerd hebben we fruit gegeten en ranja gedronken. Een gezonde bodem mét een beetje suiker is een goede start om je lichaam voor te bereiden op inspanning. Tijdens het fruit eten hebben we de activiteit besproken met de kinderen. Doorgaans spelen wij (bijna) altijd op het grote schoolplein, vandaag was even anders. We zijn door de poort gelopen om de activiteit op het gras te doen! Naast onze georganiseerde activiteit is een ongelijke maar veilige ondergrond belangrijk om te werken aan je evenwicht en balans.

De activiteit bracht ons al even in de paassferen! Vandaag stond eierenloop op het programma.
Tijdens de eierenloop moesten de kinderen allemaal opdrachten uitvoeren waarbij ze een bal op een tennisracket hadden liggen. Opdrachten zoals door je hurken gaan of al zwaaiend een rondje lopen. De bal mocht natuurlijk niet van het tennisracket afvallen, anders zou je tijd verliezen. het team waarvan de kinderen als eerste allemaal terug zijn had gewoonen! Wie is het meest stressbestendig?!

Na afloop van de activiteit hebben we binnen eerst goed onze handen gewassen. Hierna was het tijd voor een welverdiend koekje.
Naast alle sportieve bezigheden is er bij Sportstuif tijd om de creatieve kant van het kind aan te spreken. Zo hebben de kinderen de mogelijkheid om een tekening te maken, een armbandje of ketting te maken óf het mooiste bouwwerk van kapla te maken!

 

Dinsdag 14 maart
Dinsdag is bij Sportstuif Deurne Aventurijn de dag waarop de meeste kinderen naar ons toe komen. Momenteel komen er 20 kinderen! Wees vooral niet getreurd.. Ben je nog op zoek naar opvang? Ook op dinsdag hebben wij nog volop plek om kinderen op te vangen! Net als gisteren wilde de kinderen heel graag buiten spelen. De bak met speelmateriaal mee, muziek aan op het schoolplein.. en spelen maar. Nadat het fruit op was zijn we weer naar buiten gegaan. Na een kort moment van 'vrij spel' zijn we begonnen aan de activiteiten. Je leest het goed.. Doordat wij op dinsdag al 20 kinderen opvangen worden er niet één maar twee activiteiten voorbereid! De groepssamenstelling waarin we de kinderen splitsen is varieert. Soms splitsen we de jongere kinderen van de oudere kinderen. Een andere keer geeft het juist een hele prettige dynamiek door kinderen van alle leeftijden te mengen. Hierdoor worden de oudere kinderen aangesproken op andere vaardigheden, waaronder hulpvaardigheid en differentiatie. 

Tijdens de activiteiten hebben we basketbal en sociaalbal gespeeld.
Basketbal was een partijspel waarbij twee teams moeten proberen de bal in de basket van de andere partij te gooien. Sociaalbal is een tikspel. Tijdens dit tikspel is het belangrijk dat de kinderen de bal naar elkaar overgooien, want.. Als jij de bal vast hebt mag je niet getikt worden. De kinderen moesten elkaar dus helpen en echt samenwerken.

Na afloop van de activiteiten wilde de kinderen nog buiten blijven. Gezamenlijk hebben zij verstoppertje gespeeld op het schoolplein. Hierna was het tijd om naar binnen te gaan. Eerst de handen wassen, want het was tijd voor een koekje. Waarna iedereen vrij kon spelen totdat ze werden opgehaald.



Woensdag 15 maart
Op woensdag begint de BSO altijd eerder. De meeste scholen in Deurne zijn dan namelijk al om 12.30 uur klaar. Eerst hebben we geamenlijk geluncht. Tijdens de lunch bespreken we met de kinderen wat er deze middag op de planning staat. Vandaag was dit een feestelijk uitstapje, want... Sportstuif Horst COVS opende vandaag haar deuren! Bij aankomst werden we feestelijk onthaalt door ballonnen die aan het hek waren vastgemaakt.. Springkussens waar de kinderen zich rijkelijk hebben uitgeleefd en acrogym waarbij de kinderen konden laten zien dat ze een echte acrobaat waren! Samen met de kinderen hebben we voorbeelden van kunstjes bekeken. Hierna konden zij samen kiezen welke kunstjes zij graag wilden proberen. Ik kan je vertellen.. het waren echte acrobaten! Ze werkte heel goed samen en bespraken wie welke rol het beste kon innemen waardooor het kunstje zou gaan lukken. Naast alle buitenactiviteiten was er binnen nog van alles te doen. Van het kleuren van een kleurplaat, het spelen van een gezelschapsspel tot het bouwen van een mooi kunstwerk.

Bij terugkomst in Deurne stond er een kennismaking op het programma met een vader die opzoek is naar opvang voor zijn zoontje. De kinderen hebben mij goed geholpen met de rondleiding door onze BSO en het vertellen wat wij allemaal doen op een dag. Hierdoor heeft deze vader een heel goed beeld gekregen van wat wij bij Sportstuif doen en over onze werkwijze. Nadat de kennismaking voorbij was hebben we in de gymzaal nog even gespeeld met de parachute. Het was super leuk om samen van de parachute een paddenstoel te maken! Hierbij staan alle kinderen verspreid rondom de parachut waarna zij gezamenlijk de parachute omhoog tillen. Nadat de parachute omhoog getilt is kun je onder de parachute gaan zitten. Maar let op.. Houd de parachute wel vast! Anders waait hij weg. 

 

Donderdag 16 maart
Vandaag was de zon weer goed aanwezig in Deurne. Op donderdag heeft de school altijd lessen in onze groepsruimte. Hierdoor gaan we altijd meteen buitenspelen nadat de eerste kinderen bij onze BSO zijn aangekomen. Wist je dat.. wij op donderdag met 2 auto's naar OBS De Hasselbraam moeten rijden omdat we anders niet alle kinderen bij onze BSO krijgen!? Dat betekent dat we bij deze school al méér dan 6 kinderen ophalen! Tijdens het buitenspelen zie je heel veel verschil tussen de kinderen. Het ene groepje kinderen vindt het leuk om samen te voetballen of te tennissen. Een ander groepje kinderen vindt het fantastisch om zoveel mogelijk takken te verzamenlijk waarmee ze een hut kunnen bouwen! Weer een ander groepje kinderen gebruikte het buitenmateriaal om een hele voorstelling te verzorgen voor de rest!

De activiteiten van vandaag was overlooptrefbal. Tijdens dit spel moeten de kinderen proberen om van de ene naar de andere kant over te steken. Helaas is dit alleen niet zo makkelijk als dat jij nu denkt.. In het midden wachten twee kinderen hen op die proberen de overstekende kinderen af te gooien met een trefbal! Is de bal tegen je aangegooid? Dan blijf je in het midden en help je de 'tikkers' mee om nog veel meer kinderen af te gooien. Wie blijft als laatste over?! Naast deze activiteit trok nog een grote attractie de aandacht van de kinderen... Bij het grasveld achter de BSO staat een skatebaan én een halfpipe. De kinderen vonden het geweldig om te proberen op de plateaus van de skatebaan proberen te klimmen. Het was echt leuk om te zien hoe de oudere kinderen de jongere kinderen hierbij hebben geholpen. Echt teamwork! Eenmaal boven op het plateau is het natuurlijk weer leuk om er vervolgens vanaf te glijden. Veel verschillende manieren van glijden zijn voorbij gekomen!
Na de activiteiten hebben we de dag binnen afgesloten met een koekje en 'rustig' vrij spel.

 

Vrijdag 17 maart
Op vrijdag vangen wij momenteel nog geen kinderen op. Wist jij dat we wél al 5 interesses hebben van kinderen die volgend schooljaar op vrijdag bij ons opgevangen willen worden?! We timmeren hard aan de weg om onze BSO te promoten en het resultaat blijft zeker niet uit! Vandaag zijn we wederom de straten op gegegaan in Deurne. We waren te vinden in De Houten Hoek! In de wijk hebben we huis-aan-huis geflyerd. Heb jij onze flyer in de brievenbus gezien? Naast het flyeren in de wijken zijn wij heel actief met het organiseren van activiteiten. Activiteiten die niet alleen voor de BSO zijn maar waar IEDEREEN aan deel mag nemen. Zo zijn we druk bezig met de voorbereidingen van een speurtocht. Op woensdag 29 maart staat er een dierenspeurtocht op het programma. Tijdens deze speurtocht kom je vanalles te weten over dieren en ga je als een echte safarigids ergens naar opzoek. Waarnaar? Nieuwsgierig? Dat is nog even een geheim. Ben je benieuwd en enthousiast over deze activiteit. Meld je dan nu snel aan via deze link! Iedere week organiseren wij een activiteit waarbij iedereen mee mag doen. Houd daarom onze website goed in de gaten voor de komende activiteiten en schrijf je in!
 

 



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches