Super inititatief dit! Een plek waar kinderen kunnen sporten na school, prima concept voor een BSO.

Ruben Goossens Ruben Goossens
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Optocht, feest boterhammen, schminken, spionnen escape room, Oud Hollandse spellen! Week 8 - 2023

Carnavalsvakantie! Tijd om te hossen, te springen, te dansen en te zingen! Wij vieren samen met de kinderen carnaval! Zo hebben we verschillende activiteiten gedaan en hebben we ook hele mooie carnavalswagens voorbij zien komen.

Lees maar met ons mee, dan krijg je te weten wat we allemaal hebben gedaan!

 

 

Maandag 20 februari

Met zijn alle gingen we verkleed naar Sportstuif Asten, daar speelde we verschillende spelletjes en het spel ren je rot. De vragen bij ren je rot gingen natuurlijk over Carnaval en werd de kennis over Carnaval op de proef gesteld. Weten jullie hoeveel dagen we Carnaval vieren? En weten jullie dan ook hoe Deurne heet tijdens de Carnaval?

De vragen werden zo goed beantwoord! De kinderen van de BSO zijn echte carnavalsvierders!

In de middag was er een optocht in het dorp, daar gingen we naartoe en zagen we hele mooie carnavalswagens voorbijkomen. Met de confetti in onze haren gingen we terug naar onze eigen BSO locatie. Wat een leuke dag! 

     

 

 

Dinsdag 21 februari

De laatste dag carnaval alweer! In het dorp was er het Ukkepukkebal, waar wij samen naartoe gingen. Even hossen en dansen! Na het goed gevierd te hebben, hadden we natuurlijk een goede lunch nodig. Dit keer een speciale lunch! Een hele leuke maar ook echt lekkere lunch!

We mochten zelf een feest boterham maken, kijk hieronder op de foto’s maar eens hoe lekker ze eruitzagen!

    

 

 

Woensdag 22 februari

We bleven toch nog even in de carnavalssferen! We werden geschminkt en danste nog mee met Just Dance!

’S Middags was het tijd voor een echte escape room! Een spionnen escape room. Eerst warden we op de proef gesteld om te kijken of we goede spionnen waren en daarna konden we pas aan de slag!
Er waren verschillende opdrachten die we moesten doen, maar deze kregen we niet zomaar. Om bij een opdracht te komen moest je een aanwijzing oplossen, deze zou je leiden naar de opdracht.

Bij een goed uitgevoerde opdracht kreeg je een cijfer en dat cijfer was natuurlijk nodig voor de ‘bom’. Een ‘bom’ die we ‘onschadelijk moesten maken’.

    

 

 

Donderdag 23 februari

Tijd voor verschillende spellen! Echte Oud Hollandse spellen, zoals blikgooien, spijkerpoepen en nog veel meer! We verdeelde ons in groepjes en wisselde zo alle spellen af tot iedereen elk spel had gedaan.

’S Middags stond de escape room weer klaar voor de BSO-kinderen, maar ook voor alle basisschoolkinderen uit de Gemeente Deurne.
Samen met alle groepen spionnen werden de ‘bommen weer onschadelijk gemaakt’ en werden de gave opdrachten, zoals laserstralen ontwijken, een geheimschrift ontcijferen en rekenvragen opgelost!

    

 

 

Vrijdag 24 februari

Klaar om een dag bij Sportstuif Deurne de Vlieger te gaan spelen! De hele ochtend waren we bezig geweest met spelletjes en klimrek tikkertje! En ’s middags speelde we het bekende Boerderijspel!

 


Een spel waarbij we de gymzaal onteverde tot een echte boerderij. Er lag een hooiberg, er stonden voerderbakken, er was een sloot en nog veel meer! De boerderij heeft 2 bewoners, de boer en de boerin, hier woonde natuurlijk ook allemaal dieren. Maar de dieren waren zo blij en druk dat ze ontsnapt waren uit hun hok. De boer en de boerin moesten de dieren proberen te tikken/af gooien met een bal. Later in het spel hadden de boer en de boerin een kind gekregen, hij/zij werd ook mee de tikker. 

Maar wat is een boerderij nu zonder hond?! Dat kan natuurlijk niet! En zo werden er dus ook met waakhonden gespeeld.


 



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches