Een BSO waarbij sport centraal staat, elke dag staat er weer een nieuw spel op het programma. Ook is er genoeg ruimte waar de kinderen hun eigen ding kunnen gaan doen, denk hierbij aan knutselen - strijkkralen of samen een bordspel spelen.
 

Ted Verhoeven Ted Verhoeven
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Memorie estafette, verstoppertje, cakejes bakken & Wie is kerstman/kerstvrouw! - Week 52 - 2022

JAA! Het is zover, de kerstvakantie is begonnen. Lekker gourmetten met de Kerst, gezellig met de familie of het gezin en nog veel meer leuke dingen doen! In de vakantie maken wij een hele leuke planning aan activiteiten voor de kinderen.

Ben jij ook benieuwd wat wij deze week allemaal hebben gedaan bij Sportstuif Deurne Aventurijn? Lees met ons mee!

 

Maandag 26 december

Het was Tweede Kerstdag, dat betekend dat Sportstuif Deurne Aventurijn dicht is. Hopelijk hebben jullie een leuke Tweede Kerstdag gehad!
 

Dinsdag 27 december

De eerste dag na de Kerst en gelijk ook een hele dag BSO. Tijd voor cakejes bakken! Waar we uiteindelijk gesmolten sneeuwpoppen van maakte en natuurlijk ook onze eigen creaties. Waren onze cakejes lekker? Nou en of, dat kan ook niet anders omdat ze gemaakt waren door onze beste bakkers!

In de middag gingen we nog lekker naar buiten, een leuke memorie estafette spelen. Welk team kreeg als eerste dezelfde afbeeldingen gevonden? Buiten was het ook nog tijd voor verstoppertje. Het werd langzamer donkerder en ging het verstoppertje van buiten naar binnen! Wow, verstoppertje spelen in het donker door het gebouw! Wie zit er onder de tafel? En wie zit er achter de deur? Wat een enthousiasme bij de kinderen, super!

Verder hadden we door de dag heen in de gymzaal gespeeld en hele leuke bordspellen gedaan, zoals Levensweg.
    

Woensdag 28 december

Eindelijk was het zover! Het spel ‘Wie is de kerstman/kerstvrouw' werd deze middag gespeeld. De aanmeldingen liepen goed en we waren met een leuke club kinderen! Ook kwamen wat kinderen van Sportstuif Deurne de Vlieger meedoen.

De middag stond in het teken van het spel ‘Wie is de Mol’. Allereerst werd er een Mol uitgekozen en gingen we het spel uitleggen. Gedurende middagen kwamen er verschillende spellen aan bod:

  • Maak in iglo van suikerklontjes
  • Kerstcadeautjes stappelen
  • Levende kerstboom estafette
  • Sneeuwpoppen omgooien

En nog veel meer! Er was geld te winnen, maar niet zomaar geld, nee echt Sportstuif geld!! Door heel goed de spellen mee te doen ging er extra veel geld in de pot. Maar werden de spellen minder goed gedaan, dan ging er juist geld uit de pot. Hieraan konden we zien of de Mol goed zijn best had gedaan of niet.

En rara…, nadat alle spellen gespeeld waren en we een pauze hadden gehad, werd het tijd voor de onthulling van de kerstman/kerstvouw. Iedereen mocht zijn of haar ‘Mol’ opschrijven en wat was het toch spannend!

Tromgeroffel…!!! De kerstman had gewonnen! Hij werd door een aantal kinderen verdacht als ‘Mol’, maar het grotendeel van de kinderen had hem niet geraden als ‘Mol’.

    

Dit was een supergave afsluiter van deze week, want op donderdag 29 december en vrijdag 30 december waren we op Sportstuif Deurne Aventurijn dicht, omdat op deze twee dagen geen kinderen opvang nodig hadden.

 

Snel zien we jullie volgende week weer! Dan springen wij het nieuwe jaar in!
Ben jij nu ook al zo benieuwd, naar wat wij allemaal gaan doen in de tweede week van de kerstvakantie? Houdt dan onze socials in de gaten en lees volgende week onze blog!



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches