Een leuke BSO waarbij sport en spel activiteiten centraal staan. Erg enthousiaste medewerkers die ook zelf graag meedoen!

Dennis Bouwmans Dennis Bouwmans
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Crazy 88, honkbal, stormbaan, kanjer diploma, krabbenvoetbal, vlaggenroof & KanJam! Week 5 - 2023

Weer een week vol met verschillende activiteiten! Maar deze week ook een week met verschillende emoties. Ben jij nu ook zo benieuwd wat we hier precies mee bedoelen? Lees snel de blog.

 

Maandag 30 januari

Een dag waarin de kinderen heel veel verschillende activiteiten hebben gedaan. Zo maakte ze een héle grote dinosaurus van stoepkrijt, speelde we het spel crazy 88 en werden er mooie kunst werken gemaakt met de Kapla. Kijk hieronder maar eens! Superleuk toch?!

 

 

Dinsdag 31 januari

De dinsdag is momenteel de grootste groep. Omdat deze groep ook steeds groter wordt hadden we de groep in tweeën gesplitst. We speelde het spel honkbal en er stond een stormbaan springkussen op. De ene groep begon bij de springkussen en de andere groep bij honkbal. Na een tijdje draaide de groepen door en gingen bij de andere activiteit spelen!

Wat een plezier! Maar deze dag was helaas niet alleen maar leuk... Op een gegeven moment worden de kinderen oud genoeg om niet meer naar de BSO te hoeven komen. Daarom was dit ook de laatste dag voor een kind. Hij had iets lekkers getrakteerd als bedankje en wij hebben hem een echte ‘Kanjer diploma’ gegeven! Op z’n diploma staan hele leuke feiten over de BSO, die echt persoons gebonden zijn, zoals ‘Hoeveel minuten heb jij bij Sportstuif gesport?’ ‘Hoeveel kilo fruit heb jij bij Sportstuif gegeten?’. Een tof afscheidsfeestje was het 😊

 

 

Woensdag 1 februari

De school is uit en wij wachtte de kinderen op! Eerst samen de lekkere boterhammen opeten en daarna was het tijd voor een dance battle! We speelde Just Dance tot het tijd was voor de woensdagmiddag activiteit, namelijk krabbenvoetbal! Nu zullen jullie wel denken, hè? Krabbenvoetbal? Jazeker! Met de groep gingen we naar de gymzaal, waar wij (de kinderen en pedagogisch medewerkers) omtoverde in krabben. We mochten alleen op onze handen en voeten lopen en zo dus ook voetballen! Net en wat anders dan gewoon voetbal, maar wel heel leuk!

 

Donderdag 2 februari

Wie o wie is de beste verstopper en kan er het beste zoeken? We speelde vlaggenroof! Met het team ging je een hele goede verstop plek zoeken buiten op het schoolplein. Waar gingen we de vlag verstoppen? Onder de prullenbak? In de boom? Onder het houten bankje? Of misschien weet jij wel een goede verstopplek!

Zo, alle vlaggen waren verstopt. Tijd om ze te gaan zoeken!

 

Binnen speelde we ook nog een leuk spel! Het kleurenspel! Ren zo snel mogelijk naar de kleur die genoemd werd.

  

 

Vrijdag 3 februari

Na schooltijd gingen we lekker onze boterhamme eten. Samen met zijn alle aan tafel, kletsen over hoe de schooldag was verlopen en over nog veel meer.
Op vrijdagmiddag bieden wij de bekende vrijdagmiddag activiteiten aan. Alle basisschool kinderen van de Gemeente Deurne kunnen zich hiervoor opgeven. Deze middag stonden 2 activiteiten op het programma. Namelijk Honkbal en Kanjam.
 


KanJam is een interactief frisbee spel. Het doel van dit spel is om de frisbee in een soort 'ton' (Kan) te werpen. De meeste punten kun je krijgen als de frisbee direct in de ton terecht komt. De frisbee kan via verschillende mogelijkheden tercht komen in de ton. Zie je dat je medespeler bij een worp dat de frisbee niet de ton gaat raken? Dan mag jij je teamgenoot helpen en de frisbee een 'tikkie' geven zodat de frisbee in de goede richting gaat. Zo kun je als team bij een mindere worp door samenspel toch punten winnen.

 

Kijk hier onder maar eens hoe onze Honkbal en KanJam middag eruit zag.

  



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches