Een leuke BSO waarbij sport en spel activiteiten centraal staan. Erg enthousiaste medewerkers die ook zelf graag meedoen!

Dennis Bouwmans Dennis Bouwmans
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Proefdag, XL Twister, Nieuwjaars quiz, XL Jenga, Candy Crush & springkussen estafette! Week 4 - 2023

In onze wekelijkse blog, houden we jullie op de hoogte van alle gebeurtenissen bij Sportstuif Deurne Aventurijn. Zo blikken we terug op afgelopen week, delen we de nieuwtjes en verklappen we welke gave activiteiten er op de planning stonden.
 

Maandag 23 januari

Een nieuwe week is weer begonnen! De auto’s van Sportstuif rijden weer rond door Deurne, als we de kinderen van school gaan ophalen. We kletsen weer met zijn alle bij over wat we in het weekend hebben gedaan.
Deze dag hadden we ook 2 meiden die een proefdag bij ons op de BSO hadden.
 


Een proefdag bestaat uit 2 middagen, waarbij kinderen de groep en Sportstuif leren kennen. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich op zijn/haar gemak voelen en een leuke eerste indruk krijgen van ons aanbod. Ook willen wij graag het kind leren kennen, zij/hij mag dus wat vertellen over zichzelf (als zij/hij dat zelf wil). Met bijvoorbeeld te vertellen over hobby’s etc.



Na wat gekletst te hebben, gedronken en gegeten gaan we beginnen met de activiteit! Een XL Twister! Wie kan er het langst blijven staan? De kinderen zelf mochten natuurlijk ook dobbelen!

  

Dinsdag 24 januari

Dit was een hele leuke maar spannende dag! We beginnen de middag zoals anders, even wat eten en drinken na schooltijd en daarna aan goede activiteit. Namelijk sociaal bal. Een spel waarin we moesten samenwerken om niet getikt te worden.
In de loop van de middag kwamen de chefs in ons naar boven. We gingen allemaal hapjes maken voor de Nieuwjaars quiz. Een quiz die door de Pedagogisch Medewerkers was georganiseerd voor alle gezinnen, die bij ons op de BSO zitten.
Lekkere hapjes zoals, mini knakworstjes in bladerdeeg, wraps, kaasstengels en nog veel meer lekkers!
’S avonds om 18:00 uur werd de quiz gestart. Verschillende gezinnen hadden zich aangemeld en er waren mooie prijzen te winnen! De 1e plek was een cadeaubon voor Bounce Valley. De 2e plek was een cadeaubon voor Street Jump. En de 3e plek was een cadeaubon voor de IJzeren man.

Een groot succes!

      

Woensdag 25 januari

Samen met elkaar maken we er altijd een gezellig middag van. We vertellen grapjes aan elkaar en we zetten een gezellig muziekje op om de woensdagmiddag activiteit compleet te maken. Dit keer was het XL Jenga!
Eerst gingen we het ‘standaard’ spel spelen, eventjes erin komen en kijken of wij er ook echt zo goed in zijn. Het lukte ons vrij goed. Daarom gingen we het wat leuker, maar ook moeilijker maken. Bij elk blokje wat we uit de toren pakte, zat een opdracht aan verbonden. Bijvoorbeeld, doe 10x jumping jacks of gooi de bal door de basketbal en zo nog veel meer verschillende beweeg opdrachten.

Donderdag 26 januari

Wat een heerlijk weertje! Jassen aan en naar buiten! Eenmaal buiten, was er een speelveld uitgezet. Daar gingen we het levend Candy Crush kwartetspel spelen.
Verschillende kaartjes met punten erop waren verspreid door je eigen grondgebied. Het was de bedoeling om zo veel mogelijke kwartetten bij elkaar te vinden. Ren snel naar het grondgebied van de tegenstanders en probeer daar kwartetkaartjes te ‘stelen’ om zo zelf een kwartet te krijgen!
En wat een top spel. De oudere kinderen hielpen de jongere kinderen, wat een goede samenwerking!

Vrijdag 27 januari
De eerste vrijdagmiddagactiviteit is een feit! Naast de woensdagmiddag organiseren we ook op vrijdagmiddag super gave activiteiten waaraan iedereen mag deelnemen. Om dit feestelijk te starten stond vandaag een heuse stormbaanestafette op het programma. De strijd was goed zichtbaar op de gezichten van de kinderen die over de stormbaan heen renden en klommen. Na een felle strijd was het tijd om uit te rusten. De gezichten waren rood van kleur en het zweet stond op de voorhoofden. Na afloop van de activiteit kregen de kinderen natuurlijk een rugzak van Sportstuif mee naar huis.

  



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches