Een top BSO! Kinderen kunnen lekker na schooltijd buiten spelen en kennis maken met allerlei sporten!

Yvonne Swinkels Yvonne Swinkels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vuur, water en spons spel, flyeren, shirtjesrace en waterspellen! Week 22 - 2023

Samen met de kinderen willen wij de leukste middagen bij de BSO hebben, dit doen we door een leuk en gevarieerd activiteiten aanbod te geven. 

De ene keer spelen we een tikspel, de andere keer een samenwerkingsspel en zo nog veel meer!
In deze blog vertellen we je graag meer over de activiteiten die we deze week hebben ondernemen. Lees gezellig met ons mee!

 

Maandag 29 mei

Op tweede pinksterdag waren wij gesloten. Op deze dag hebben wij net als veel kinderen lekker genoten van het mooie weer.

 

Dinsdag 30 mei

Na een extra vrije dag deze week en zonnig weer voor de deur haalden wij vol energie de kinderen van school op. Toen wij alle kinderen opgehaald hadden was het tijd voor het fruitmoment. Normaal gesproken gaan we na het fruit eten buiten spelen, maar vandaag was het een bijzondere dag. Wij vierden namelijk de verjaardag van Driek. Driek is afgelopen weekend 10 jaar geworden, gefeliciteerd!!

Door alle gezelligheid vloog de tijd. Rond 4 uur zijn we begonnen met de activiteit van vandaag: water, vuur en spons. Het spelletje lijkt op steen-papier-schaar i.c.m levend stratego. Water verslaat vuur, vuur verslaat spons en een spons zuigt veel water op, dus verslaat water. De kinderen kregen allemaal een kaartje. Door elkaar aan te tikken konden ze tegen elkaar ‘battelen’. Diegene die gewonnen had gaf het gewonnen kaartje af. De andere speler kwam een nieuw kaartje halen.

Nadat de kinderen lekker veel gerend hadden, was het tijd voor een extra drink momentje. Daarna mochten de kinderen vrij spelen.
Net voordat de ouders kwamen had Kim nog een verassing voor de kinderen… Een waterijsje!! Dit niet zonder reden, want dit is Kim haar laatste week bij ons.

  

 

Woensdag 31 mei

Op woensdag zijn er nog geen kinderen op de BSO. Dat betekent niet dat wij hebben stilgezeten. Deze ochtend om 08.15 en na school om 13.45 stonden wij bij de Hasselbraam om flyers uit te delen. Tijdens de Nationale Buitenspeeldag organiseert Sportstuif Deurne Aventurijn namelijk een activiteit; Levend Stratego Superhelden. Alle basisschoolkinderen zijn welkom en de deelname is gratis. Kom jij ook? Aanmelden kan via deze link: https://www.samenbijsportstuif.nl/buitenspeeldag-aventurijn

 

Donderdag 01 juni

Vandaag was het heerlijk warm weer. Tijd om de flessen en bakken water naar buiten te halen en wat het tijd voor waterspellen! Na het fruit eten hadden we de kinderen ingesmeerd met zonnebrand en zijn wij naar het veldje achter de school gegaan. Hier hebben wij 3 waterspellen gespeeld. Eerst hebben wij de groep in tweeën gedeeld. De ene groep ging flessenvoetbal spelen en de andere groep ging sponzentrefbal spelen. Na 15 minuten hebben we gewisseld. Het de shirtjesrace (het derde spel) hebben wij gezamenlijk gedaan.

Het was de bedoeling om met een nat T-shirt een parcours af te leggen, we moesten slalommen om de pionen, knieheffen en een stukje rennen.

Aan het eind van het parcours stond een bak, hier moest je  het shirt leeg wringen. Welk team het meeste water in de bak aan de overkant kreeg had gewonnen.

Na dit spel was het inmiddels alweer 16.45 en moesten we snel weer terug naar de BSO. Op de BSO kregen de kinderen nét voordat ze opgehaald werden door hun ouders een ijsje van Kim, want dit was Kim haar laatste dag bij ons. Kim, bedankt voor alles!!

 

  

 

Vrijdag 2 juni

Op vrijdag hebben we geen kinderen op de BSO en deze week is er ook geen VMA (vrijdagmiddg activiteit). Wat we wel doen op deze dag is het bijwerken van de administratie en super leuke en toffe activiteiten voor de kinderen bedenken.

 

Tot volgende week.



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches