Een top BSO! Kinderen kunnen lekker na schooltijd buiten spelen en kennis maken met allerlei sporten!

Yvonne Swinkels Yvonne Swinkels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lieveheersbeestje, zone vangbal, trefbal & boerderijspel! Week 21 - 2023

Elke week bieden wij verschillende activiteiten aan, hierin proberen wij verschillende spel soorten aanbod te laten komen. 

De ene dag staat er een tikkertje op het programma en de andere dag staat er een leuke fopbal of rollenspel op de planning.
Ben jij nu ook zo benieuwd naar welke activiteiten allemaal op de BSO doen? Lees snel de blog!

 

Maandag 22 mei

Het lange hemelvaartsweekend is voorbij. Tijd om weer vol energie de kinderen op school op te halen! En wat boffen wij. Zo'n mooi weer mag het van ons iedere dag zijn! Dan kunnen we lekker buiten spelen. Kunnen we al bijna starten met wateractiviteiten!?
Nadat we gestart zijn met het fruit eten zijn de kinderen lekker buiten gaan spelen. De kinderen hadden de gelegenheid om eerst vrij te spelen waarna de activiteit begon. De activiteit van vandaag is lieveheersbeest-tikkertje én slingertikkertje.

Als je getikt wordt is het de bedoeling dat je op je rug op de grond gaat liggen met je benen in de lucht. Dan kan een ander kindje je vervolgens omrollen op je buik, waarna je weer mee mag spelen! De tikker hebben we afgewisseld. Aan de verschillende tikkers was het de opdracht om zoveel mogelijk kinderen te tikken.

Tijdens slingertikkertje hebben alle kinderen die al getikt waren een slinger gemaakt met de tikker door elkaars handen vast te pakken! Aan de slinger de taak om alle kinderen te proberen te tikken!

De kinderen hebben na de activiteit nog lekker buiten gespeeld. Omdat het zo'n goed weer was hebben we vervolgens buiten gezamenlijk een beker water gedronken en een koekje gegeten. Na het koekje eten zijn een aantal kinderen binnen gaan spelen en de andere kinderen bleven lekker buiten. Al snel kwamen de eerste ouders hun kinderen alweer ophalen.
 

 

Dinsdag 23 mei

Het was een heerlijke dag om lekker buiten te spelen. Na wat drinken en fruit gegeten te hebben ging we dus ook lekker naar buiten. Er stonden 2 spellen klaar. Het spel politie en boefje en zone vangbal. Dit keer werden de kinderen verdeeld in twee groepen, met ongeveer dezelfde leeftijden bij elkaar, zo kregen we het juiste aanbod voor de kinderen. De oudere kinderen kunnen een moeilijker spel beoefenen dan de jongere kinderen. 

Bij zone vangbal wordt er gespeeld in twee teams. Er moet goed samengewerkt worden tijdens het spel. Spelers mogen niet lopen met de bal, dus ze moeten naar elkaar overspelen. Ze kunnen punten scoren door een medespeler aan te spelen in de daarvoor gemaakte vakken. Je kunt twee vakken maken aan de uiteinden van het veld, maar je kan ook meerdere vakken maken in het veld door bijvoorbeeld hoepels weg te leggen.

Maar, zoals je las speelde we ook het spel politie en boefje. Dat is even een ander spel! 

Want bij het spel politie en boefje zijn er 2 politieagenten/politieagentes, zij moeten proberen de boeven te tikken. Als de boeven zijn getikt gaan ze in de cel. De andere boeven kunnen de boeven bevrijden door zogenaamd de handboeien los te maken en de gevangenis te ontsnappen.

Na het actief meedoen van de kinderen was het tijd om samen wat te drinken. Snel gingen we naar de picknickbanken buiten, waar we lekker wat water kregen en een koekje. De middag liep alweer op zijn einde en we speelde nog buiten tot iedereen opgehaald was. 

  
 

Woensdag 24 mei

We zijn vandaag op bezoek geweest bij Sportstuif Deurne de Vlieger. Toen we aankwamen was er een vrij spelen moment. De kinderen hebben daar lekker gevoetbald in de panna-kooi, geschommeld en in het zand gespeeld. Daarna was het tijd voor het voor fruit en ranja. Nadat de buikjes volzaten was het tijd voor de activiteit; bankenvoetbal. De kinderen gingen in tweetallen bij de banken (doelen) staan. Soms deden wij als begeleiders ook mee. Na de activiteit hadden ze veel dorst en kregen ze een koekje. Niet veel later was het alweer kwart voor 5 en moesten we weer terug naar de locatie.
 

Donderdag 25 mei

Normaal gesproken is bij ons donderdag altijd een drukke dag, vandaag was dat immers anders. De kinderen van de Hasselbraam hadden deze week namelijk kamp, hierdoor waren we met 9 kinderen. Maar dat maakte geen verschil want de kinderen hadden alsnog een leuke en drukke dag gehad. Rond 15.00u kwamen de eerste kinderen, nadat alle kinderen er waren gingen we lekker fruit eten. Na het fruit eten hebben volop genoten van de zon en zijn ze lekker wezen buiten spelen.

De aciviteit van vandaag was trefbal. We maakte 2 teams en begonnen met elkaar proberen af te gooien. Daarna werden er 2 kinderen uitgekozen die 2 levens kregen, hierdoor hadden hun extra kans om in het spel te blijven.

Na de activiteit hadden de kinderen nog genoeg energie over, want ze gingen weer lekker buiten spelen. Sommige gingen voetballen en andere gingen lekker in de zandbak spelen. Daarna kregen ze lekker nog een koekje met wat drinken. Kortom een geslaagde dag!


 

 

Vrijdag 26 mei

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Normaal gesproken hebben we op vrijdag geen kinderen, deze dag kwamen er 2 kinderen van de BSO extra. Gezellig! Na het ophalen van de kinderen gingen we naar Sportstuif Deurne de Vlieger. Even chillen, boterhammen eten en gezellig kletsen met alle kinderen van de BSO. 

Met dit mooie weer gingen we natuurlijk naar buiten, waar we bijna de gehele middag buiten hebben gespeeld. We moesten ons wel even insmeren tegen de felle zon, gelukkig hadden wij zonnebrand voor alle kinderen. 

Later in de middag gingen we naar de gymzaal waar het boerderijspel klaar stond.

Wij zijn vandaag niet in de gymzaal maar op een boerderij. En er is een probleem op de boerderij, de schapen zijn ontsnapt! De boer, zijn knecht en zijn hond (tikkers) slapen en ondertussen lopen alle schapen (lopers) de zaal in. De hond wordt wakker en begint te blaffen en daardoor worden de boer en knecht wakker en ze gaan met z'n drieën gelijk achter de schapen aan en proberen ze te tikken. Als de schapen getikt zijn lopen ze zelf terug naar de schaapskooi. De boerderij is verdeeld in drie stukken, namelijk akker, erf en weiland. Op de akker mogen komen de boer en de knecht. Want over het hek kan de hond niet komen. Op het erf mogen alle drie de tikkers komen. En over de sloot op het weiland kan alleen de boer komen. Hij kan over de sloot zwaaien met touwen, via de bruggetjes en via eilanden in het water. De hond is een multiframe op wieltjes waar een leerling in rijdt. Hij mag tikken met zijn hand, dus niet botsen. Als schapen in het water vallen zijn ze af en als de boer in het water valt zijn alle schapen weer vrij!

Deze dag sloten we gezellig met zijn alle. Een welverdiend lang weekend, tot volgende week!

  



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches