Een BSO gericht op sport, spel en plezier voor ieder kind!

Anouk Houterman Anouk Houterman
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pickleball, YOU.FO, Vissafari & Hemelvaarttoernooi! Week 20 - 2023

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze beweeglijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 20!

Maandag 15 mei 

De blauwe Sportstuif auto's zijn afgelopen vrijdag helemaal gepoetst. Dus staan ze weer klaar om de BSO kinderen op te halen bij verschillende scholen in de Gemeente Deurne. Bij binnenkomst op de BSO hangen de kinderen zijn of haar jas en tas aan de kapstok en gaan de handen wassen. Het is tijd om wat te gaan drinken en fruit te eten. Veel tijd om vrij te spelen hadden we vandaag niet, want er stond een clinic gepland.

Samen met Sportstuif de Vlieger zijn we samen naar Venray gereden, naar Padel centrum Noord-Limburg. Daar kregen we een clinic Pickleball


Pickleball is dé dynamische racketsport afkomstig uit de USA die elementen van badminton, tennis en tafeltennis combineert. Het spel is makkelijk te leren en bevat korte wedstrijden die op een klein veld gespeeld worden. Je kan pickleball met twee of vier spelers spelen.


Pickleball is de meest groeiende sport in de USA, wij hadden nog nooit van deze sport gehoord en kende het ook niet. Nu we deze clinic hebben gehad, weten we dat het een erg leuke sport is! Het is voor jong én oud. Superleuk om dit vaker te doen. We moesten de bal hoog houden, de bal overe het net slaan en nog veel meer.

Na een geslaagde middag keerde we terug op de BSO. De kinderen werden al snel genoeg opgehaald en was het tijd om naar huis te gaan.

    

Dinsdag 16 mei

Door deze korte week in verband met Hemelvaart zitten we alweer halverwege de week. Vandaag waren er 21 kinderen bij BSO Deurne Aventurijn. De laatste kinderen kwamen rond 15.00 uur aan op de BSO. Toen iedereen binnen was zijn wij meteen begonnen met fruit eten. Na het fruit eten mochten de kinderen even kort vrij spelen. Intussen konden wij de activiteiten voorbereiden.

Na het voorbereiden gingen de oudere kinderen gingen met Jeroen YOU.FO spelen. De kinderen hadden allemaal een stick. Het was de bedoeling om de ring met de stick te vangen. Aan het eind werden de kinderen uitgedaagd met een wedstrijdje: Hoe vaak achter elkaar kan jij de ring vangen en weer terug gooien?
De jongere kinderen gingen op vissafari met Kiki-May. Bij binnenkomst kregen de kinderen allemaal een hoepel (visnet). In het midden van de zaal lag een groot doek met voorwerpen erop (een vijver met vissen) de kinderen konden in twee/drietallen op een van de matten (de pier) staan. Het was de bedoeling dat de kinderen zo veel mogelijk vissen gingen vangen. De kinderen die al heel goed konden vissen werden uitgedaagd door met een kleinere hoepel te gaan vissen.
Na afloop van de activiteiten was het de dag alweer bijna voorbij. De kinderen kregen  een koekje, waarna niet veel later de eerste ouders de kinderen alweer op kwamen halen.

 

Woensdag 17 mei
De laatste dag van de week breekt al snel aan. In verband met Hemelvaart zijn wij deze week op donderdag en vrijdag gesloten.
Vandaag staat een inwerkprogramma op de planning, want... We hebben een nieuwe collega! Deze week is Kiki-May gestart bij Sportstuif Deurne Aventurijn. Kiki-May heeft kennis gemaakt met de dagstructuur bij Sportstuif, de verschillende taken op de BSO, een stukje schrijven voor de blog én last but not least.. natuurlijk de kinderen en de ouders! Wij wensen Kiki-May heel veel werkplezier.
Ben jij benieuwd naar wie Kiki-May is? Zij stelt zich graag aan jullie voor op de website!

 

Donderdag 18 mei
Het is Hemelvaart en zijn wij dus gesloten bij Sportstuif. Deze dag gingen wij wel op pad met enkele collega's. Wij namen deel aan het Hemelvaarttoernooi bij SV Someren. 

Met het gemengde Sportstuif team speelde we verschillende wedstrijden tegen andere gemengde teams. Wat een dreamteam hadden wij zeg, want we waren 1e geworden! We kregen de schaal en een leuke prijs.
Om onze prestatie goed te vieren hebben we er een feestje van gemaakt!

  



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches