Leuke, sportieve en actieve BSO.
Zelfs in de vakantiedagen open met leuke activiteiten!

Valmir Valmir
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Jatbal, Sportstuif feestje, pannakooi & schminken! Week 19 - 2023

We kunnen weer naar Sportstuif! YES! De vakantie zit erop en dat betekend dat alle kinderen weer naar Sportstuif komen. Er staan weer een tal aan verschillende, leuke, uitdagende en gezellige activiteiten gepland. Lees snel met ons mee, zodat jij te weten komt wat wij allemaal hebben gedaan! 

Maandag 8 mei

De vakantie is achter de rug en de kinderen gaan weer naar school. Dat betekend dat wij onze blauwe auto’s weer gaan starten om de kinderen op te halen. Het aantal kinderen groeit nog steeds goed. Van 5 kinderen gaan we na de meivakantie naar 8 kinderen op maandag!
Nadat de kinderen bij Sportstuif zijn aangekomen rende zij al snel door naar buiten. Het was warm weer. Hierdoor vonden de kinderen het leuk om met modder te spelen! Wat spullen voor in de zandbak gepakt en een emmer gevuld met water. Wat een plezier hadden de kinderen. Op het moment dat de laatste kinderen arriveerde was het tijd voor een beker ranja en fruit. Even lekker gekletst over alle avonturen die in de meivakantie zijn beleefd.
Buiten stond de activiteit al klaar! Na het fruitmoment dus meteen het schoolplein op en van start!

De activiteit van vandaag is jatbal. Dit is een trefbalspel waarbij je moet proberen met je team in het vak van de ander een ring te ‘jatten’. Maar let op: je hebt pas gewonnen op het moment dat je de ring hebt vervoerd naar je eigen vak. Je kunt dus door het andere team nog worden afgegooid. Dan moet de ring weer teruggelegd worden en gaat het spel weer verder.

Na afloop van de activiteit hebben we allemaal nog een beker water gedronken. Het is met warm weer en lichamelijke inspanning belangrijk dat je voldoende blijft drinken! Iedereen heeft nog lekker zelf een spelletje kunnen spelen, in de zandbak kunnen spelen of kunnen knutselen voordat de kinderen werden opgehaald door de ouders.

  

 

Dinsdag 9 mei

Helaas was het weer ons vandaag niet goed gezind. Dat mag bij ons de pret niet drukken hoor.. Ons te gekke activiteitenprogramma gaat dan helaas niet door, maar we zijn niet voor één gat te vangen. Een te gek alternatief activiteitenprogramma kunnen we natuurlijk wél regelen! We zijn binnen gebleven en hebben in de speelzaal twee toffe spellen gespeeld. Nadat we waren gestart met een Sportstuif memory zijn de kinderen gaan bowlen!  Sportstuif memory bestaat uit allemaal foto's die bij Sportstuif Aventurijn zijn genomen. De kinderen kunnen hierdoor ook zelf op één van de plaatjes staan! In twee teams hebben zij zoveel mogelijk setjes proberen te bemachtigen. Daarna hebben we bowlen gedaan. Met een zachte bal hebben de kinderen geprobeerd zoveel mogelijk houten blokken om te rollen. 

Natuurlijk zijn de sportieve activiteiten niet het enigste dat we tijdens een BSO-middag doen. We vinden het naast actief bezig zijn heel belangrijk dat de kinderen op creatief vlak worden uitgedaagd. In de BSO ruimte hebben de kinderen de keuze gehad om keien te schilderen en een sleutelhanger te maken van KrimpieDimpie. Aan de gezichten van de kinderen was af te lezen dat zij de creatieve activiteiten heel leuk vonden. Iets nieuws.. dat trekt altijd de aandacht!

  
  

 

Woensdag 10 mei

Op woensdag spelen er nog geen kinderen bij Sportstuif Deurne Aventurijn, wel kwam er een kindje extra! Voor deze middag hadden we het een en ander gepland. Namelijk op bezoek bij Sportstuif Deurne de Vlieger, waar we samen boterhammen gingen eten én het Sportstuif feestje! Dit feestje was speciaal georganiseerd voor de kinderen die bij Sportstuif opvang hebben. We gingen alles klaarzetten voor een middag vol met leuke spellen. 

Buiten konden we een kunstwerk maken van stoepkruit, eendjes vangen en blik gooien. Na een tijdje werd de lucht erg donker en besloten we om na de pauze met fruit en wat drinken, het feestje naar binnen te halen! 
Hebben jullie ooit een mega groot de vloer is lava XL gespeeld? Wij nu dus wel! 

In de gymzaal hing ook een hele gekke clow, eentje die geen neus had... Aan ons was het de bedoeling om verschillende ballen door zijn neus te gooien! Zo had de clow voor héél even toch een neus ;).
Het feestje vloog voorbij! Bij het naar huis gaan kregen de kinderen nog iets lekkers, dat hoort er natuurlijk toch een beetje bij ;).

Een geslaagde dag met een geslaagd feestje!

    

 

Donderdag 11 mei

Ook na de vakantie willen wij gave activiteiten aanbieden. Bij Sportstuif hebben we een loods waar heel veel actieve materialen zijn geborgen. Vandaag namen wij de pannakooi mee! Na het eten en drinken gingen we deze dus ook snel opzetten, zodat we een echte wedstrijd konden beginnen. We begonnen met het 3 vs 3, waarbij een team het andere team had verslagen. Tijd om de teams te gaan wisselen, na deze wissel werd het een gelijkspel. 

Ook hadden we een anders spel gedaan. Een reactiespel, samen met zijn alle spraken we een woord af. Werd dit woord genoemd? Dan moest je zo snel mogelijk naar de bal in het midden rennen! Wie het snelste was, leide het spel. Zo kwam iedereen aan de beurt! Maar...! LET OP: werden er andere woorden gezegd...? Dan moest je op je plek blijven staan, je mocht echt alleen bij het afgesproken woord rennen!

Later in de midddag werd er ook nog geschminkt. Kim had verschillende voorbeelden waar de kinderen uit konden kiezen. Er waren verschillende creaties geschminkt. We zage een Spider Man voorbij komen, maar ook Mario, Batman, regenboogmeisje en verschillende bloemen. Een gezellige dag! 

    

 

Vrijdag 12 mei

De laatste dag van de week, wat gaat de tijd toch snel. In de ochtend zijn wij vooral bezig geweest met de bekendheid van Sportstuif Deurne Aventurijn. We hebben geflyerd in de wijk rondom de Gerardusschool en bij de Tijl Uilenspiegel. Hebbe jullie ons hier gezien?
Net voor de middag gingen hebben we ervoor gezorgd dat onze auto's er weer spik en span uitzien. De auto's zijn weer lekker gestofzuigd en klaar om maandag rond te rijden en alle kinderen op te halen. 

In de middag zijn we bij Sportstuif Deurne Vlieger geweest. hier stond een evenement van een stagiaire op de planning. Hier hebben we supergave activiteiten mogen doen. Bijvoorbeeld een springkussenrace en lasergamen! Tijdens het evenement waren enkele activiteiten, afgewisseld met een fruitmoment, georganiseerd voor de kinderen. Tijdens het lasergamen strijden twee teams tegen elkaar. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedereen van het andere team zijn levens op raken. Bij de springkussenrace was het de bedoeling om zoveel mogelijk lintjes te verzamelen met je team. Twee kinderen gingen gelijktijdig van het springkussen af. Degene die als eerst aan de andere kant was kreeg het lintje.

  



Ons team

Ben Momber
Ben Momber Vestigingsmanager
Brian Hofmans
Brian Hofmans
Romy Peters
Romy Peters
Phileine Ritter
Phileine Ritter
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches