Een sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Iedere dag worden er buiten sporten en spellen verzorgd maar kunnen ze daarnaast ook binnen creatief bezig zijn met onder andere knutselen!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Spelen op verschillende locaties, voorbereiding WMA en schoentje zetten! - week 48

Maandag 27-11

Vandaag waren we met de kinderen naar Sportstuif SV Venray gegaan. Ondanks het slechte weer hebben we er toch een leuke dag van gemaakt en stonden er binnen activiteiten klaar voor de kinderen. Zo konden de kinderen kiezen uit levend memory of stoelendans. Natuurlijk mochten ze ook meedoen aan beide activiteiten. Bij levend memory moesten twee kinderen de ruimte even verlaten. Ondertussen maakten de andere kinderen tweetallen en bedachten ze een coole move. De andere twee kinderen mochten nu in wedstrijdvorm de juiste kinderen bij elkaar zoeken. Ze moesten dus goed onthouden wie welke move liet zien, om zo de kinderen aan elkaar te koppelen. Degene met de meeste punten won de ronde. Verschillende grappige dansjes en bewegingen werden bedacht door de kinderen.

Vervolgens hebben de kinderen nog vrije tijd gehad om zelf iets leuks te kunnen doen. Ze gingen aan de slag met de kralen of creatief met de duplo bouwen. Natuurlijk kon een koekje aan het einde van de dag niet ontbreken!

 

Dinsdag 28-11
Afgelopen dinsdag hebben we samen met één kindje een leuke dag gehad. Na het ophalen van school zijn we meteen doorgereden naar Sportstuif SV Venray om daar samen fruit te eten.

Na het fruit eten hebben we ons opgesplitst in twee groepen. De jongere kinderen begonnen met een buitenactiviteit genaamd Lacrosse. Hierbij gebruik je een stok met een netje eraan om de bal te vangen. We gooiden de bal naar elkaar en probeerden deze te vangen. Het was erg leuk om te doen, en de kinderen deden het geweldig! Na het oefenen was het tijd voor een wedstrijdje tegen elkaar.

Vervolgens zijn we naar binnen gegaan en hebben we een schoentje geknutseld voor Sinterklaas. Deze schoentjes zetten we neer bij Sportstuif, en wie weet komen Sint en Piet wel bij ons langs! De kinderen mochten de schoentjes zo mooi maken als ze wilden.

 

Woensdag 29-11

Vandaag zijn we op zoek gegaan naar leuke spullen voor de BSO, omdat er steeds meer kinderen aangemeld worden voor de BSO en het belangrijk is om de variatie in spelmogelijkheden te behouden. We hebben leuke nieuwe buiten materialen gekocht.
Aankomende woensdag is het zover: Sportstuif Cuijk organiseert een Nerf Battle waar we ontzettend naar uitkijken. We hebben al een aantal aanmeldingen ontvangen. Het plan is om eerst te oefenen met het richten van de Nerf geweren, waarna we een spel genaamd "capture the flag" te spelen.

Bij "capture the flag" worden de deelnemers in twee teams verdeeld. Elk team krijgt een vlag die ze aan hun eigen kant mogen verstoppen. Het doel van het spel is om de vlag van het andere team te vinden en in beslag te nemen zonder zelf geraakt te worden. Als je geraakt wordt, moet je terugkeren naar je eigen beginpunt voordat je opnieuw kunt deelnemen. We kijken ernaar uit om samen een spannende en leuke Nerf Battle te beleven!

 

Donderdag 30-11

Vandaag was Ferd naar Sportstuif Meerhoven DBS gegaan om leuke sinterklaas activiteiten met de kinderen in Meerhoven te doen. We gingen met de een grote bus vol kinderen naar Sportstuif Eindhoven DSC waar we super goed ontvangen werden. In de bus werd een gedicht voorgelezen die Sinterklaas had geschreven voor de kinderen. De kinderen kregen kadootjes voor op de BSO van Sinterklaas voor zowel binnen als buiten. In Eindhoven was het tijd voor de activiteiten. Zo hebben de kinderen pepernotenslagbal gespeeld, een sinterklaasquiz gehad en mochten de kinderen in estafette vorm torens tegen elkaar bouwen met pakjes van Sinterklaas. Natuurlijk mocht het snoepen van de pepernoten niet ontbreken! Aan het einde van de middag zijn we met de bus weer teruggegaan naar Meerhoven waar de kinderen werden opgehaald. Een geslaagde dag in de sinterklaassfeer!

 

Vrijdag 01-12

Vandaag zijn we weer gaan flyeren in de wijken van Cuijk. We hebben al veel flyers kunnen bezorgen in de brievenbussen. Vandaag hebben we het Sportstuif bord bij voetbalvereniging SIOL neergehangen. Zo kunnen de kinderen en ouders goed zien waar wij gevestigd zitten. We hebben een leuke Sinterklaas winactie waarvan de winnaar maandag bekend gemaakt wordt! Kun jij raden hoeveel pepernoten er in de pot zitten? Laat dan een reactie achter op onze Instagram of Facebook en wie weet win jij wel een toffe prijs!

Sportstuif Cuijk wenst jullie een fijn weekend!

 

 



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches