Een super leuke bso waar begeleiding écht aandacht geeft aan de kinderen en altijd een (beweeg)activiteit met ze doet. Daarnaast is er voor de kinderen ook ruimte voor eigen invulling van de (mid)dag. Kortom, een top-bso!

Karlijn van Grunsven Karlijn van Grunsven
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Proefdagen, pietenpret en een super leuke winactie van Sinterklaas! - week 47

Maandag 20-11-2023

Wat hebben we vandaag een leuke dag gehad! We hielden een proefdag met vijf kinderen. Na het ophalen van de kinderen van school genoten we eerst van wat fruit. Vervolgens gingen we aan de slag met het knutselen van pietenmutsjes, en wat zijn ze leuk geworden! Na het knutselen gingen de kinderen vrij spelen. We bouwden samen met LEGO, speelden tafelvoetbal en maakten nog meer mooie tekeningen. Na het vrije spel trokken we naar buiten en organiseerden we daar leuke activiteiten. We begonnen met 'stand in de mand' en speelden daarna kingen. Toen de middag bijna om was deelde we nog de prijzen uit voor de kleurwedstrijd die de meiden hadden gewonnen. Daarna nog even spelletjes gedaan zoals: 4 op één rij en dobble it! 

 

Dinsdag 21-11-2023

Vandaag waren we beide op een andere locatie van Sportstuif aan het werk. Ferd op zijn oude BSO locatie in Son en Breugel. Het weer zat niet echt mee maar toch stonden er vanuit het team van Son en Breugel leuke activiteiten klaar voor de kinderen. Zo waren we bezig in drie verschillende groepen. We speelden minigames waarbij de kinderen één tegen één kleine wedstrijdjes tegen elkaar uitvoerden. Zo konden ze een skippybalrace doen, een evenwichtsparcours, ringwerpen en nog veel meer. Daarnaast deden we ook allesbal waarbij de kinderen in twee teams allemaal verschillende sporten als voetbal, hockey, handbal en trefbal in willekeurige volgorde speelden tegen elkaar. We sloten af met een pot slagbal waarbij wat aanpassingen waren gedaan zodat alle kinderen plezier konden beleven. Het was een leuke dag waar Ferd weer mooie inspiratie voor activiteiten heeft opgedaan om ook in Cuijk te kunnen spelen met de kinderen.

Sam werkte deze middag bij Deure Aventurijn. Nadat we de kinderen van school hadden opgehaald was het tijd om lekker wat fruit te eten. Daarna zijn we door naar buiten gegaan, het regende een klein beetje maar dat stopte het leuke spelen niet. We gingen met een aantal kinderen lekker voetballen en zijn voetje van de vloer tikkertje gaan doen. We hebben nog een verjaardag gevierd, en wie jarig is mag een cadeautje uitzieken! We hebben een bak vol leuke cadeautjes bij Sportstuif voor de jarige.

 

Woensdag 22-11-2023

Het was tijd voor pietenpret in Horst! Deze dag hebben we pietenpret gehad en wat was dat leuk! Eerst zijn we alles gaan opbouwen. We hadden verschillende spellen klaargezet voor de kinderen. Na het opbouwen verwelkomden we de kinderen. We vormden groepjes en begonnen vervolgens met allerlei leuke spellen. We klommen op schuine daken, klauterden door de schoorsteen en balanceerden over de daken om zo de cadeautjes in de schoorsteen te krijgen.

Terwijl de kinderen bezig waren kwamen er pieten op bezoek. De pieten kwamen om te zien of de kinderen net zo goed waren als zij in het lopen over de daken en het bezorgen van cadeautjes in de schoorsteen, zoals de Pieten dat altijd doen. Ook hadden ze heerlijke pepernoten bij zich om uit te delen.

Er was ook een springkussen en nog andere leuke spelletjes zoals jutezak- springen en met pepernoten sjoelen!  Aan het einde van de pietenpret ontvingen de kinderen een toffe pietendiploma dat door de pieten werd uitgedeeld.

 

Donderdag 23-11-2023

Afgelopen donderdag heeft Sam gewerkt bij SV Venray. We gingen samen met de kinderen buiten jagerbal doen. De tikker probeert de andere af te tikken, door de bal tegen ze aan te gooien. Als er 3 getikt zijn, mag er niet meer gelopen worden met de bal en moeten de tikkers samenspelen om de andere te tikken. Ook deze dag hebben we weer een verjaardag gevierd!

Aan het einde van de middag hebben we een verlanglijstje gemaakt voor Sinterklaas, want wie weet komt de Sint ook wel bij Sportstuif op bezoek!

 

Vrijdag 24-11-2023

Vandaag is het team van Sportstuif gaan flyeren. We zijn een rondje in de wijken van Cuijk gaan flyeren en hebben wat flyers mogen neerleggen bij de LACO in Cuijk.

We zijn bezig met de voorbereidingen van een woensdagmiddag activiteit en we hebben al een aantal aanmeldingen. Heb jij ook zin om samen met je vriendjes, vriendinnetjes, neefjes of  nichtjes een Nerf Battle te doen? Meld je dan snel aan via samenbijsportstuif.Daarnaast hebben we nog een super leuke sinterklaas winactie. Kan jij raden hoeveel pepernoten er in de pot zitten? Laat een reactie onder onze Instagram of Facebook post en wie weet win jij wel een toffe prijs!

 



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches