Een sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Iedere dag worden er buiten sporten en spellen verzorgd maar kunnen ze daarnaast ook binnen creatief bezig zijn met onder andere knutselen!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nieuw sportmateriaal, lettervoetbal en kamelenrace - week 11

Maandag 11 maart

Het is weer maandag, dat betekend dat we weer bij Sportstuif mogen spelen! Vandaag was het de hele dag buiten hard aan het regenen. Daarom hebben wij de spellen naar binnen verplaatst. We gingen deze middag wat kermisspelletjes spelen! We begonnen met bowlen, maar om het iets moeilijker te maken hebben we verschillende grootte ballen gebruikt. We gebruikte een voetbal, trefbal, tennisbal, jeu des bouls bal en een heel klein balletje! Het werd steeds moeilijker…

Na het bowlen zijn we gaan blikgooien. We hadden een aantal flessen neergezet en probeerden zoveel mogelijk tegelijkertijd om te gooien. Dit ging heel erg goed, dus elke keer deden we een aantal flessen erbij en keken we of we nog steeds alles tegelijkertijd om konden gooien.

Als laatste gingen we ringwerpen. We hadden verschillende soorten kleuren pionnen klaargezet. Elke kleur had zijn eigen punten. De moeilijkste stond het verste weg maar ook die raakte we af en toe. Super knap! Aan het einde van de middag hebben we nog met Lego gespeeld en deden we een potje Uno.

  

Dinsdag 12 maart

Vandaag hadden de kinderen van basisschool De Nienekes een studiedag. Ook vandaag zat het weer wat minder mee dus zijn we in de ochtend naar Pret inn gegaan. Hier hebben we geklommen en geklauterd, sprongen we op het springkussen, lekker rond gerend, gevoetbald en nog veel meer leuke dingen gedaan. Daarna zijn we weer terug na Sportstuif Cuijk gegaan om onze boterhammen te eten. Tijdens een studiedag nemen wij altijd zelf boterhammen mee. In de vakantie zorgen wij voor de lunch van de kinderen.

Na de lunch was het alweer tijd om de andere kinderen van school te halen die vandaag geen studiedag hadden. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif hebben we eerst wat groentes en fruit gegeten en zijn daarna naar buiten gegaan om de activiteiten te doen. We begonnen met kat en muis, maar dan net iets anders. Want wanneer je staart was afgepakt mocht je niet mee staarten afpakken. Maar ging je aan de buitenkant van het veld staan om de rest van de muizen af te gooien met een bal. Als dat lukte moesten de muizen 2 seconden stil staan, zo werd het voor de kat makkelijker om de staarten te pakken. Daarna zijn we een parcours gaan spelen in twee teams. Het was een wat moeilijker parcours. Tijdens het afleggen van het parcours moest je een frisbees vasthouden met een bal erop. Aan het einde probeerde je te ringwerpen, wie als eerste de hoepel om de pion had was de winnaar! Als laatste spelletje hebben we trefbal gedaan. Daarna zijn we naar binnen gegaan om een verjaardag te vieren van een kindje. Bij Sportstuif vieren wij ook altijd jouw verjaardag. Je mag dan wat trakteren aan de kinderen en krijgt natuurlijk een cadeautje van ons!


Tijdens de activiteiten kregen wij bezoek van Wijk TV de Valuwe. Zij kwamen ons filmen om aan Cuijk te laten zien wat wij allemaal doen bij Sportstuif Cuijk! Aan het einde was er nog een interview met Ferd. Ben jij benieuwd naar het filmpje en het interview? Bekijk hem dan hier!

   

Woensdag 13 maart

Wij hadden vandaag weer een leuke activiteit op de planning staan en we hadden er heel veel zin in! Maar eerst even lekker wat fruit en groentes eten en een bekertje ranja drinken. Daarna was het tijd om te beginnen met de activiteit lettervoetbal. Ferd en Sam hadden verschillende opdrachten verzonnen die de kinderen moesten uitvoeren. Wanneer dat lukte kreeg je een letter. Als je alle letters had verzameld kwam er een woord uit.

We moesten verschillende opdrachten uitvoeren, we begonnen met wat makkelijkere opdrachten zoals heel ver schieten, rechts of links in de goal schieten of een bal tegen houden. Dat ging al heel goed zagen wij dus we gaan steeds een stapje verder. De kinderen moesten de bal op hun nek leggen en proberen om hem 5 seconden erop te houden en wanneer het niet lukte probeerden we het gewoon weer opnieuw. Ook moesten we 10 rondjes draaien en daarna proberen om in de goal te schieten… dat zag er grappig uit!

Nadat de kinderen de opdrachten hadden uitgevoerd en alle letters hadden verdiend kwam er uiteindelijk een woord uit: samen sporten! Wat dan doen wij hier bij Sportstuif.

  

Donderdag 15 maart

Wat een lekker weertje! De hele dag heeft de zon geschenen dus wij zijn gelijk naar buiten gegaan! We hebben een nieuwe buitenbak, hier hebben wij het buitenmateriaal in zitten. Deze hadden we samen gelijk buiten neergezet om te kijken wat er allemaal in zat want wij hebben weer nieuw buitenmateriaal zoals: badminton, een padel racket, een vangbal set en nog veel meer leuke dingen. We zetten de muziek box aan en begonnen eerst met vrij spelen.

Na het vrije spel was het eerst even tijd om wat fruit te eten zodat we daarna weer genoeg energie hadden voor de activiteiten. Ook drinken we genoeg water want dat is belangrijk.

Als eerste activiteit speelden we kamelenrace. Er liggen hoepels in het veld, elk kind gaat bij een hoepel staan. De kinderen moesten vanuit hun beginstreep de pittenzak in de hoepel gooien. Lukt je dat, dan mag je de hoepel omslaan. Het word steeds moeilijker omdat de hoepel steeds verder weg gaat en je verder moet gooien. Het kind dat als eerste de hoepel bij de eindstreep had was de winnaar. Daarna gingen we arcogym doen. Veel kinderen wisten al veel zelf trucjes dus die lieten dat zien aan ons. Ferd en Sam deden ook mee en deden af en toe wat voor, daarna mochten de kinderen dit na doen. We probeerden op elkaars rug te staan, een piramide te maken of een bruggetje over elkaar heen te maken. Wat was dit leuk om te doen en wat knap wat de kinderen allemaal kunnen!

  

Vrijdag 15 maart

Vandaag stond er een uitstapje op de planning. We zijn namelijk naar het bos gegaan. Eerst haalden we de kinderen van basisschool De Zevensprong op. Daarna zijn we doorgereden naar Sportstuif om eerst even daar vrij te spelen. We begonnen met even buiten voetballen. We aten een stukje fruit en dronken onze beker ranja leeg en zijn daarna naar het bos gegaan.

Daar hebben we ook nog even lekker gevoetbald en zijn we gaan spelen in de klimtoestellen. Sportstuif gaat vaker op uitstapjes dit kan zijn naar een binnenspeeltuin, een andere locatie, naar een kinderboerderij of een bos! Tijdens de vakantie of een studiedag gaan we regelmatig op uitstapje. Maar ook wanneer het kan proberen we tijdens de schooldagen soms met de kinderen even weg te gaan.

  



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches