Een sportieve BSO waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Iedere dag worden er buiten sporten en spellen verzorgd maar kunnen ze daarnaast ook binnen creatief bezig zijn met onder andere knutselen!

Judy Judy
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Leuke activiteiten, een nieuwe woensdagmiddagactiviteit en we zijn naar Pret inn geweest! - week 3

Maandag 15-01

Het weekend is weer voorbij dus mogen we weer gaan spelen bij Sportstuif en wat hadden we er zin in. Deze middag stonden er leuke activiteiten op de planning. Eerst haalde we de kinderen van baisschool de Waai op en zijn daarna even vrij gaan spelen. We begonnen met loombandjes maken en we deden een potje voetbal met de voetbaltafel. Na het vrije spel zijn we fruit gaan eten we hadden weer een goed bordje vol vers fruit en groente van supermarkt Jumbo Cuijk.

Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan en de activiteit te gaan doen.

We begonnen met diamantenroof. Er stond een beveiliger in het middelste vak om de diamanten te bewaken. De andere kinderen probeerde zoveel mogelijk diamanten weg te roven uit de kluis. Maar als de bewaker je tikt moet je de diamant weer terugleggen. Het was een spannend

Daarna hebben we Politie, politie hoe laat is het gespeeld. Een iemand is de politie. De andere kinderen gingen achter de beginstreep staan en riepen ‘Politie, Politie, hoe laat het is?’ De politie mag dan 1 uur zeggen, 2 uur, enzovoort. Wanneer de politie 2 uur zei mochten de kinderen 2 stappen zetten. Maar de politie mag ook ‘AVONDKLOK!’ roepen. Wanneer dat geroepen word probeert de politie alle kinderen af te tikken. De kinderen moesten zo snel mogelijk naar de beginstreep rennen want dan waren ze weer veilig.

Als laatste hebben we XXL twister gespeeld. En wat was die groot… maar gelukkig hebben wij genoeg ruimte bij voetbalvereniging SIOL om XL games te spelen. Het was een leuke middag!

  

Dinsdag 16-01

De tweede dag van de week is weer aangebroken en wat hadden we geluk me het weer. We kwamen aan bij Sportstuif en gingen lekker wat groente en fruit eten. Daarna zijn we gelijk naar buiten gegaan want het zonnetje scheen. We begonnen met wat vrij spel. We gingen voetballen tegen elkaar en we oefende met frisbees.

Na het vrije spel begonnen we met de activiteit. De eerste activiteit was memory estafette. Er werden twee teams gemaakt. Vandaag speelde we jongen tegen de meisjes. Om de beurt rent een kindje naar de kaartjes en draait er twee om. Als dit een match is neemt hij deze mee anders niet. Het was een erg spannende wedstrijd. De jongens wonnen de eerste ronde en de meisje de tweede.

Hierna hebben we het spel bommetje gespeeld. Alle kinderen gaan in een cirkel staan en één kindje staat in het midden. Het kindje in het midden begint tot 20 te tellen. De eerste 10 seconden worden hardop geteld en de laatste 10 seconden in het hoofd. Ondertussen wordt de bal rondgegeven in de kring. De bal wordt zo snel mogelijk rond gegeven door de kinderen want bij 20 wordt er heel hard ‘boem’ geroepen. Degene die de bal dan in handen heeft moet deze zo ver mogelijk omhoog gooien en het kindje in het midden zal deze moeten proberen te vangen.

Na de activiteit bleven we nog even buiten spelen en zijn daarna naar binnen gegaan om een koekje te eten en wat te drinken. We hebben nog met lego gespeeld en wat moois gemaakt met strijkkralen.

  

Woensdag 17-01

Vandaag zijn we naar Cuijk gegaan om te flyeren op scholen. Vandaag waren we bij basisschool de Harlekijn en basisschool de Zevensprong.

Vanaf vandaag staat er een nieuwe woensdagmiddagactiviteit online! We gaan 7 februari lasergamen bij Sportstuif Cuijk. Heb jij zin om tegen ons of een van de andere kinderen te lasergamen? Neem je vriendje of vriendinnetje mee en meld je samen aan via: www.samenbijsportstuif.nl/cuijk  Er zijn 24 plekken beschikbaar dus meld je snel aan want vol=vol!

Wij hebben er heel erg veel zin in en hopelijk zien wij jullie snel bij Sportstuif Cuijk.

   

Donderdag 18-01

Wij zijn vandaag naar de binnenspeeltuin gegaan! Eerst hebben we de kinderen van school opgehaald en zijn daarna gelijk doorgereden naar binnenspeeltuin Pret inn in Malden. Hier hebben we geklommen en geklauterd, sprongen we op het springkussen, danste we in de disco hoek en hebben we met grote lego blokken gebouwd, het was een erg leuke middag!

Naast buitenactiviteiten vinden we het ook leuk om uitstapjes te maken. Tijdens schoolvakanties of studiedagen bezoeken we regelmatig andere Sportstuif locaties of gaan we op uitstapjes. Enkele voorbeelden van deze activiteiten zijn bezoeken aan Pret Inn, MonkeyTown, de kinderboerderij en nog veel meer leuke plaatsen! Voor deze uitstapjes maken we gebruik van de Sportstuif auto's, zodat we samen met de kinderen op leuke avonturen kunnen gaan.

  

Vrijdag 19-01

Het is alweer vrijdag, vandaag zijn we weer druk achter de schermen bezig geweest. We hebben een leuke activiteitenschema gemaakt voor volgende week als de kinderen weer bij Sportstuif komen spelen. Er staan leuke spelletjes op zoals: jachtseizoen, jagerbal en nog veel meer toffe activiteiten!

Heb jij ook zin om te komen spelen bij Sportstuif Cuijk? Je hebt recht op twee gratis proefmiddagen. Dus kom gerust een keertje oefenen bij ons! Meer informatie, kijk op onze website, stuur een mailtje of bel gerust even naar: 06-45401478

Fijn weekend!

   

 



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches