Super BSO! Een plek waar de kinderen buiten hun energie kwijt kunnen. Er worden altijd leuke sporten/spellen gedaan buiten. Zo zijn de kinderen lekker actief bezig.

Renee Peeters Renee Peeters
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buskruit, eierloop en veel voetbaloefeningen bij Sportstuif Cuijk - week 9

Maandag 26-02

Vandaag hadden we helaas geen kinderen op de BSO. We hebben ons alvast voorbereid op de woensdagmiddagactiviteit die woensdag 6 maart plaats vindt. In onze Sportstuif loods hebben wij super leuke XL games staan. Deze nemen wij allemaal mee naar Sportstuif Cuijk om er een leuke middag van te maken. We hebben XL 4 op een rij, XL twister en nog meer! Heb jij ook zin om mee te komen spelen en met ons en de andere kinderen een leuke middag er van te maken? Meld je dan via www.samebijsportstuif.nl/cuijk

Wij zouden het super leuk vinden om jou woensdag 6 maart te zien!

  

Dinsdag 27-02

Wat was het mooi weer vandaag! Tijd om lekker naar buiten te gaan. We haalde eerste de kinderen van basisschool de Waai op om daarna naar Sportstuif te gaan. We hadden er allemaal weer heel veel zin in. We begonnen de middag met vrij spelen. De kinderen hadden zelf een activiteit bedacht dus deze gingen wij samen met de kinderen klaarzetten. Voor dat we met de activiteit beginnen was het eerst tijd om een lekker stukje fruit en groente te eten. Na het eten was het tijd om naar buiten te gaan om nog even vrij te spelen. We speelde voetballen, deden trucjes en danste op de muziek!

We begonnen eerst met de activiteit die de kinderen hadden verzonnen. We speelde het spelletje verkleed estafette. De kinderen werden in twee groepen verdeeld. Een iemand van het groepje moest aan de overkant staan en zo stilstaan als een paspop. De andere kinderen moesten zo snel mogelijk de ‘paspop’ aankleden. Wat was dit een leuk spelletje!

Daarna zijn we buskruit gaan spelen. Een iemand is de tikker. De rest van de kinderen gingen zich verstoppen. Er ligt een bal in het midden, dit is de buut. De tikker gaat iedereen zoeken terwijl de bal achterblijft. Vindt de tikker je dan rent hij terug naar de bal en roept je naam. Maar wanneer een van de kinderen de bal wegschopt is iedereen weer vrij en mag iedereen zich weer gaan verstoppen. De tikker mag pas weer gaan zoeken wanneer hij de bal gevonden heeft. Na een lange middag lekker buitenspelen zijn we naar binnen gegaan om daar nog even met Lego te spelen en wat te knutselen. Het was weer een leuke dag bij Sportstuif Cuijk!

  

Woensdag 28-02

Ook was het vandaag weer lekker weer om naar buiten te gaan. Maar eerst zijn binnen gebleven om wat eitjes te versieren voor een spelletje. We hebben de eitjes mooi versierd met verf, stiften en leuke stickers. Nadat we de eitjes hadden versierd gingen we lekker wat fruit eten. Toen we klaar waren met eten zijn we naar buiten gegaan. Samen hebben we een parcours gemaakt om deze uit te voeren. Maar niet zomaar, we moesten een lepel in onze mond doen en daar het eitje op leggen, we gingen eierloop spelen. We probeerde heel voorzichtig het parcours te lopen zonder dat het eitje viel. Het was erg moeilijk maar naar een paar keer oefenen ging het super goed!

Daarna zijn we kleuren jeu des bouls gaan spelen. We hadden verschillende kleuren: rood, geel, groen en blauw. We zochten pionnetjes uit met dezelfde kleuren en deze verspreide we in het veld. We moesten om de beurt met de kleur bal naar dezelfde kleur pion gooien. Om zo te kijken wie het dichtste bij zat. We maakte het steeds moeilijk voor ons zelf om de pionnen wat verder weg te leggen.

  

Donderdag 29-02

Het is weer tijd om bij Sportstuif te spelen! Vandaag hadden we weer leuke activiteiten op de planning staan. Het weer was helaas wat minder maar we gingen toch even lekker naar buiten. We begonnen met een tikspelletje, zo kregen we het lekker warm. We speelde tik tik, wie ben ik? Er was een tikker, de rest van de kinderen verspreiden zich in het veld. De tikker probeert iedereen af te tikken, wanneer je getikt bent moet je stil staan en je handen voor je gezicht doen. De kinderen die nog niet getikt zijn kunnen je dan nog bevrijden. Ze tikken je aan en vragen: tik tik, wie ben ik? Als je het goed raad mag je weer mee doen ik het spel, maar wanneer je het fout hebt blijf je staan tot dat de volgende komt en je het goed hebt geraden.

Daarna zijn we gaan oefenen met de bal schieten in de goal. Ferd was de keeper en probeerde de ballen tegen te houden. De kinderen stonden in twee rijen en mochten tegelijkertijd schieten, zo was het voor Ferd extra moeilijk! Na het oefenen probeerde we het ook nog een keer met onze slechte been. Daarna hebben we binnen nog een ballonnenspel gedaan. We probeerde in twee tallen de ballon over te gooien, schoppen of koppen maar tegelijkertijd proberen we naar de overkant te lopen om de ballon daarna in de emmer te krijgen. Om het wat moeilijk te maken mocht de ballon de grond niet raken.

  

Vrijdag 01-03

Vandaag haalde we de kinderen op van baisschool de Zevensprong. Toen we bij Sportstuif Cuijk aankwamen gingen we eerst een lekker stukje groente en fruit eten. Daarna dronken we een bekertje ranja en gingen we gelijk naar buiten toe want we hadden er zin in!

Vandaag hadden we een leuke voetbalactiviteit op de planning. We waren erg creatief geweest en hadden dozen aan de goal vast gemaakt. De dozen hingen aan de paal, hier gingen we proberen op te richten. We oefende een paar keer en het ging steeds beter. We probeerde van steeds verder weg te schieten zodat we genoeg uitdaging hadden voor onszelf. Na het richten zijn we wie scoort is keep gaan spelen en lieten we onze coole trucjes zien. Aankomende zondag staan wij bij de Cuijkse kinderbeurs. Voor alle kinderen die komen hebben wij leuke activiteiten klaar staan. Ook hebben we alvast een paar XL games meegenomen om alvast een voorproefje te geven op de woensdagmiddagactiviteit.

Fijn weekend en tot snel bij Sportstuif Cuijk!

  



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches