Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buitenactiviteiten, escape room en midgetgolfen bij Sportstuif Cuijk - week 13

Maandag 25 maart

Vandaag stond er een leuk voetbalspel op de planning, namelijk voetgolf! We hadden verschillende soorten holes klaargelegd voor de kinderen, waarbij ze moesten proberen de bal met zo min mogelijk schoppen in het doel te krijgen. Er waren verschillende uitdagingen, van het stilleggen van de bal in een vak tot het schieten van de bal in een emmer.

We begonnen eerst met de makkelijke holes om daarna de moeilijkere uit te voeren. Er waren obstakels zoals een houten schans waar de bal overheen moest, De bal die vanaf de trap naar de holes moest en het trappen van de bal tegen een helling op. De kinderen deden het super goed en we hadden veel plezier!

  

Dinsdag 26 maart

Wij hebben vandaag drie toffe activiteiten gedaan met de kinderen. We begonnen als eerste met een warming-up spel en dat was inktvistikkertje. Er is een kindje die begint met tikker zijn. Zodra hij of zij een kindje heeft getikt halen ze een hoepel bij Ferd of Sam en vormen ze samen een inktvis. Ze proberen nu samen andere kinderen te tikken maar omdat ze aan elkaar vast zitten moeten ze goed samen werken!

Daarna speelden we diamantenroof. We kozen twee kinderen uit die de bewakers waren. Deze kinderen gaan in de kluis staan om de diamanten te bewaken. De andere kinderen probeerde zoveel mogelijk diamanten weg te roven uit de kluis. Maar als de bewaker je tikt moet je de diamant weer terugleggen. Heb je een diamant te pakken? Dan breng je die naar jouw eigen vak.

Als laatste speelden we memory estafette. Er werden twee teams gemaakt. Om de beurt rent een kindje naar de kaartjes en draait er twee om. Als dit een match is neemt hij deze mee anders niet. Wanneer de kaartjes op zijn stopt het spel en telden we wie de meeste kaartjes had… vandaag speelden de kinderen gelijk tegen elkaar, goed gedaan! Na de activiteit hebben de kinderen vrij gespeeld, we deden een potje voetbal. Gingen binnen kleuren en speelden met Lego.  

  

Woensdag 27 maart

Vandaag was het tijd voor onze woensdagmiddag activiteit escape room! Wat hadden wij er weer zin in. Het was een echte Sportstuif escape room want de kinderen moesten namelijk verschillende sport opdrachten uitvoeren om letters te kunnen verdienen. Er waren verschillende opdrachten en spellen klaar gezet. De kinderen moesten bijvoorbeeld plaatjes zoeken die rondom SIOL verstopt lagen. Hadden ze alle plaatjes? Dan moesten ze de puzzel goed leggen, wanneer deze goed was neergelegd stond er op en achterkant een woord. Zo hadden ze alweer een woord verdiend!

De kinderen konden letters verdienen door verschillende opdrachten uit te voeren. Dit waren rekensommetjes, raadsels, een doolhof oplossen. Maar ook moesten ze sportieve opdrachten uitvoeren zoals ringwerpen, springen en tellen en de bal hoog houden.

Het was weer een geslaagde woensdagmiddag activiteit! Bedankt voor het komen en tot de volgende keer. Sportstuif Cuijk organiseert vaker leuke woensdagmiddagactiviteiten. Lijkt het jou ook een keer leuk om mee te doen? Houd dan de website van www.samenbijsportstuif.nl/cuijk in de gaten voor nog meer leuke activiteiten die er aan komen!

  

Donderdag 28 maart

We begonnen de middag met een lekker stukje fruit en groente en zijn daarna al snel naar buiten gegaan voor de eerste activiteit. We begonnen met het spelletje beat the card. De kinderen werden een twee groepen verdeeld. De kaarten lagen in het midden van het vak, zodra Ferd start riep moest je samen met je groepje naar de kaart rennen om er vervolgens een om te draaien. Het aantal wat op de kaart stond was het aantal keer wat je met je groepje moest overgooien. Staat er 8 op ? Dan gooi je 8 keer over. Zodra dat is gelukt mag j met je groepje de kaart onder de groene pion leggen. Viel de bal? Dan mag je je kaart onder de rode pion leggen. Aan het einde van het spelletje telde we hoeveel kaarten en onder de groene pion lagen en kwam er uiteindelijk een winnaar uit.

Hierna speelden we 10 tellen in de rimboe! Een iemand is de zoeker die roept 10 tellen in de rimboe en telt af zonder te kijken van 10 naar 0. Alle andere kinderen tikken de zoeker aan en roepen hun naam en gaan daarna direct verstoppen. Wanneer de zoeker klaar is met tellen mag die vanaf de buut 3 grote stappen nemen om zo te kijken of hij / zij een kindje ziet. Zo niet? Dan roep je 9 tellen in de rimboe! En komen alle kinderen van hun verstopplek en moeten ze weer de zoeker aan tikken en hun naam roepen. Het wordt steeds moeilijker omdat de kinderen steeds minder lang de tijd hebben om te verstoppen. We hadden hier zoveel plezier in dat we dit de hele middag nog hebben gespeeld!

  

Vrijdag 29 maart

Vandaag zijn wij op uitstapje gegaan naar De Maashorst.Hier zijn wij vandaag gaan midget golfen en dat was super leuk. Er waren 18 verschillende soorten banen. De ene wat makkelijker en de andere wat moeilijker. Er waren banen waar de bal een looping moest maken en we kwamen verschillende obstakels tegen. Maar toch lukte het ons om af een toe een hole-in-one te maken, knap hoor!

Na dat we allen banen gehad hebben namen we nog een kijkje bij de pippat tafels. Dit is bijna hetzelfde als midgetgolven maar dan in het wat kleiner. Ook hier gingen we verschillende banen uitproberen. Toen we alles gehad hadden hebben we nog even in de speeltuin bij De Maashorst gespeeld.

Daarna was het alweer tijd om terug te gaan naar Sportstuif. Het was al de hele dag lekker weer dus wij hebben tot dat de kinderen werden opgehaald lekker buiten gevoetbald. Wat was het toch weer een leuke dag.

Wij wensen iedereen een fijne Pasen!

  



Ons team

Ferd van Vliet
Ferd van Vliet Vestigingsmanager
Sam Broere
Sam Broere
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches