Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Vos kom uit je hol, Midgetgolf en peutergym! week 37 - 2023

Weer een nieuwe week bij Sportstuif Brandevoort. We hebben allerlei activiteiten gedaan zoals, sponzen trefbal, lieveheersbeestjes tikkertje en Vos kom uit je hol. Naast deze activiteiten hebben wij woensdag ook een leuk uitstapje gemaakt naar Midgetgolf Geldrop. Ook was deze week onze eerst peutergym les van het schooljaar! Wil je meer te weten komen over onze week bij Sportstuif? Lees dan snel verder in onze weekblog!

 

Maandag 11 september
De dag begon met het ophalen van de kinderen. Eerste haalden we kinderen op bij OBS Brandevoort, Mondorijk en Mondomijn waarna we meteen fruit gingen eten. De tweede ophaal ronde bestond uit de scholen De Lindt, De Vendelier en De Wilhelmina school. Nadat iedereen het fruit achter de kiezen had verzamelden we alle kinderen buiten op de tribune, het was activiteiten tijd! Het was nog heerlijk weer vandaar dat we nog een paar water activiteiten in petto hadden. We speelden sponzen trefbal, sponzen tikkertje en Makers en Krakers.

Sponzen trefbal was een erg leuk spel en ook nog eens verkoelen, we speelden niet op de normale trefbal manier maar met een kleine twist. Jelle verdeelde de groep in twee, ieder team krijgt een eigen helft van het veld en moet ook op deze helft blijven. Jelle gaf iedere groep een aparte opdracht, als ze deze opdracht hadden voltooid waren ze de winnaar van die ronde, een opdracht kon bijvoorbeeld zijn; gooi alle kinderen met witte schoenen af of gooi alle kinderen met een blauw shirt af. De activiteiten waren super leuk en ook hebben we wat kunnen afkoelen. Na de spellen gingen we vlug naar binnen om een eerst een beker water te drinken waarna we op de tribune gingen zitten. Gelukkig stond er al iemand buiten klaar met de koekjes trommel, iedereen kreeg een koekje en mocht deze meteen op eten en hierna was het weer de hoogste tijd om lekker te spelen.

          

 

Dinsdag 12 september
We begonnen met het ophalen van de kinderen waarna we fruit gingen eten. Na het fruit eten gingen we ons meteen insmeren, de zon scheen vandaag weer fel. Toen ook de tweede groep het fruit ophad en ingesmeerd was konden we ons van onze sportieve kant laten zien. Met de kleinste kinderen speelden we vandaag het spelletje Lieveheersbeestjes tikkertje.

Bij lieveheersbeestjes tikkertje gingen alle kinderen in het speel veld staan, twee van hen werden uitgekozen als de tikkers. De tikkers probeerde zoveel mogelijk lieveheersbeestjes te tikken, was je getikt dan ging je op je rug liggen met je armen en benen omhoog net als een lieveheersbeestje wat op zijn rug ligt. Het hele spel zo blijven liggen is natuurlijk erg saai daarom kregen ze de opdracht om elkaar vrij te maken, dit konden ze doen door elkaar om te duwen zodat het lieveheersbeestje weer op zijn pootjes terecht kwam. Wat ging dit goed, we waren niet alleen bezig met het wegrennen van de tikkers maar ook om elkaar goed te helpen.

Na de activiteit namen de kinderen plaats op de tribune waar we het ‘slechte’ nieuws gingen vertellen, de kinderen kregen vandaag geen koekje. Gelukkig kwam hierna meteen goed nieuws, we hadden namelijk een jarige job die een mega lekker traktatie bij had, die mochten ze lekker opsnoepen na het zingen en feliciteren. Wij denken dat de kinderen hierna het slechte nieuws al lang weer vergeten waren. Na het snoepen was het tijd om lekker te gaan spelen, ieder mocht zijn eigen ding doen, de een ging voetballen, de ander hockeyen en er werd ook verstoppertje gespeeld!

          

 

Woensdag 13 september
De ochtend begon vroeg voor Jelle en Linde vandaag was namelijk onze allereerste peutergymles van dit schooljaar. Helaas zat het weer niet helemaal mee waardoor we halverwege de les naar binnen moesten, maar geen probleem hier hadden we ook een leuk plannetje voor!

Het weer was vandaag wat minder, gelukkig was het wel lekker genoeg om wat leuks te doen! Nadat we de kinderen van school hadden gehaald begonnen we met de lunch. Tijdens de lunch vertelde Jelle al wat we van plan waren deze dag, wij gingen midgetgolfen. Dit vonden de kinderen erg leuk, toen iedereen de boterhammen op had gingen we dan ook snel op pad. We moesten eventjes in de auto zitten, de golfbaan was namelijk in Geldrop. Bij aankomst kreeg iedereen een eigen putter en een balletje. We hadden team jongens en team meisjes, de jongens gingen met Jelle en Casper mee en de meiden gingen met Linde mee. Er waren verschillende banen, de eerste begonnen we makkelijk waarbij we de bal rechtdoor in het putje moesten schieten. Na de eerste baan werd het steeds moeilijker, de bal moest een berg op of een smalle tunnel in. We hebben flinks ons best gedaan, sommige banen vonden wij heel erg moeilijk en bij sommige banen werd zelfs een hole in one geslagen. Midgetgolf Geldrop, bedankt voor deze hele leuke dag!

          

 

Donderdag 14 september
Vandaag was het weer heerlijk weer, een goede dag om buiten te sporten! De spellen die we vandaag aanboden waren inhaaltikkertje, Vos komt uit je hol, levend flipperkast en fopbal.

Met Lisa speelden de kinderen inhaaltikkertje, hiervoor moesten we een kring maken en gaf Lisa ieder kind één nummer van één tot en met vier, nu kon het spel beginnen. Lisa koos één nummer uit bijvoorbeeld twee, alle kinderen met het nummer twee rende nu in om de kring heen, ze moesten proberen diegene die voor hun rende te tikken. Had je een hele ronde gemaakt en was je niet getikt dan was je veilig en mocht je terug in de kring gaan staan. Was je onderweg wel getikt dan ging je bij Lisa in het midden zitten.

De groep jongste kinderen speelden met Jelle het spelletje ‘Vos kom uit je hol’. Jelle koos twee vosjes uit, deze gingen slapen in hun holletje. De rest van de kindjes waren allemaal kippen, die de vos wakker probeerden te maken door ‘Vos kom uit je hol’ te roepen. De vosjes werden wakker en konden nu de kipjes tikken, de kipjes moesten dus hard wegrennen.

De groep oudere kinderen gingen met Roy mee naar de middencirkel van het veld en begonnen met het spel flipperkast, waarbij er een kring gemaakt werd en één kindje in het midden mocht gaan staan. De kring moest gaan samenwerking om het kindje in het midden af te krijgen door de bal tegen hem aan te tikken, dit ging super goed. Na een paar rondes begonnen we met het spel fopbal, hiervoor hadden we dezelfde opstelling, een buitenkring en iemand in het midden alleen was nu de kring een stuk groter. Het middelste kindje had een bal en ging de bal gooien of nep gooien naar de kinderen om hem heen, die de handen op de rug hadden, kwamen je handen van je rug zonder dat de bal ook echt gegooid werd dan was je erin getrapt en ging je op je billen zitten. Werd de bal gegooid en ving je hem wel dan was je nog steeds in het spel.

          

 

Vrijdag 15 september
Vandaag beloofde het een rustig dagje te gaan worden. We hadden een aantal afmelding gekregen waardoor we nog maar met een klein clubje waren. Na het ophalen begonnen we met lunchen waarna ieder een beetje zijn eigen ding ging doen. Zo werd er gevoetbald, geschaakt, gekleurd en met de strijkkralen gespeeld. Ook werd er buiten een spannend potje ezelen gespeeld. Nadat we een tijd fanatiek gespeeld hadden moesten er nog een paar kinderen van school gehaald worden waarna we snel aan tafel kropen voor een bordje fruit. Na het fruit hebben we een feestje gevierd, we hadden weer een jarige job vandaag, na een paar mooie liedjes gingen we weer verder met spelen. Later in de middag was het tijd voor een koekje die die de jarige vandaag mocht gaan uitdelen, wat een bofkont! Voor we het wisten was de dag alweer voorbij, we zijn rustig het weekend ingegaan.

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches