Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Vier doelen voetbal, de geheime diamant & rupsbal! Week 5 - 2024

Maandag 29 januari
Deze dag begon met hier en daar een beetje zon en een prima temperatuur. Nadat we weer verschillende stukjes groente en fruit hadden opgegeten, dronken we nog een glaasje water of ranja voordat we naar buiten gingen voor de drie geplande activiteiten van de dag.

Er werd Makers en Krakers gespeeld met de middelste kinderen. Hier barst altijd de strijd los. De jongste kinderen speelden met Nikki en Roy eiland tikkertje, waarbij je veilig was als je op het "eiland" stond en niet getikt kon worden. De oudste kinderen speelden nog met Jelle vierdoelen voetbal. Doordat er erg fanatiek werd meegedaan aan alle spellen en de temperatuur boven de 10 graden lag, gingen er heel wat jassen open! Heerlijk om zo de week te beginnen.

 

Dinsdag 30 januari
Het team van Sportstuif Helmond Brandevoort stond weer op de schoolpleinen om de kinderen op te halen. Eenmaal op de BSO bij Sportpark Brandevoort stappen we uit de blauwe auto’s en gaan we naar binnen voor een pauzemomentje, waarbij we natuurlijk weer wat gezonde snacks eten en wat drinken. Dit gebeurt altijd in een standaard groep, waarbij ook altijd een van de PM’ers aansluit om gezellig wat te kletsen over de dag.

Als alle kinderen dit pauzemomentje hebben gehad, starten we rond 16.00u met de activiteiten. Onze stagiaire Kim had een superleuk spel voorbereid waarbij twee teams tegen elkaar streden in een potje boter, kaas en eieren. Nikki mocht met degenen die wilden hockeyen een wedstrijdje doen, en Jelle nam onze jongste kinderen mee om het tikspel De Geheime Diamant te spelen. Er werd nog lang en door bijna iedereen buiten gespeeld tot de zon onderging. We sloten de dag af met een rijstwafel of een peperkoek, waarna iedereen één voor één werd opgehaald.

          

 

Woensdag 31 januari
De dag begon met het eten van de boterhammen. Hoewel ons groepje vandaag wat kleiner was dan normaal ontbrak het zeker niet aan gezelligheid! Nadat iedereen zijn buikje had gevuld en wat had gespeeld was het tijd voor het hoogtepunt van de dag, een spannend potje Diamantroof!

Maar dat was nog niet alles! Vandaag verwelkomden we ook een gloednieuwe aanwinst: een super coole tipi tent die we met z’n alle in elkaar hebben geknutseld. Vanaf nu hebben we een fantastische nieuw rust plekje, namelijk de tipt tent. Als het allemaal wat te hectisch wordt voor een kindje, of wanneer een kindje zich niet helemaal lekker voelt, biedt de tipi tent de perfecte toevluchtsoord. Hier kun je even helemaal ontspannen, genieten van wat rust of lekker wegdromen met een goed boek. Het is de ideale plek om even op adem te komen!

          

 

Donderdag 1 februari
Vandaag was het begin van een nieuwe maand en ook de start van een nieuwe collega, Marloes. Zij gaat vijf dagen per week werken en vervangt daarmee Lisa. Helaas was deze week Lisa's laatste week bij Sportstuif Brandevoort. Ze blijft echter bij Sportstuif werken en gaat aan de slag bij Sportstuif Gemert! Gelukkig gaan we Lisa dus af en toe nog wel zien.

We wilden er dus alles aan doen om er vandaag een leuke dag van te maken. Dit begon met een studiedag. Lisa en Jelle speelden in de ochtend een sportbingo, waarbij er gezocht moest worden naar de juiste sportieve afbeeldingen en je zo snel mogelijk je bingokaart vol moest hebben!

Toen later op de dag de andere kinderen uit school waren gehaald, stonden er weer drie activiteiten op de planning. Onze jongste kinderen speelden de menselijke knoop, wat veel gelach en gegrinnik opleverde. Roy daagde de middelste groep kinderen uit met het spel Politie, Politie, Hoe laat is het? Nikki en onze stagiaire Pien speelden het spel rupsbal, waarbij teamwork van belang was. Na de spellen trakteerde Lisa vanwege haar laatste dag, en hadden we ook nog een jarige job die een superleuke traktatie bij zich had. Zo was het een enorm leuke en gezellige dag op de BSO!

          

 

Vrijdag 2 februari
Na een drukke schooldag was het tijd voor de kinderen om naar Sportstuif te gaan, waar we meteen begonnen met het eten van onze lunch. Daarna was het tijd voor actie, en hebben we ons flink uitgeleefd tijdens een potje voetbal. Natuurlijk werd onze spiksplinternieuwe tipi tent ook goed benut door de kinderen.

Toen was het alweer tijd om de laatste schoolkinderen van de dag op te halen. Na het ophalen hebben we samen genoten van een verfrissend stukje fruit voordat we ons klaarmaakten voor de sportieve activiteit van de dag. Deze keer was het de beurt aan onze stagiaire Lars, die niet één, maar twee geweldige spellen had bedacht: Superbal en Wc-tikkertje. De kinderen waren dolenthousiast en vonden het geweldig om mee te doen. Na afloop werden ze nog eens extra verwend met een lekkere traktatie van Lisa, die ze had achtergelaten.

En alsof dat nog niet genoeg was, hebben we de dag nog sportiever afgesloten door een stevige work-out te doen op het fitness terrein van het sportpark. Het was opnieuw een fantastische week bij Sportstuif, en we kunnen niet wachten om jullie volgende week weer te zien voor weer een heleboel leuke avonturen!

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches