Super opvang! Onze zoon ging eerst naar een andere BSO, maar helaas met weinig plezier. Sinds hij naar de Sportstuif mag is hij helemaal opgebloeid. Hij wil meestal niet eens mee naar huis als we hem op komen halen. Ze krijgen veel aandacht en ze zijn lekker actief bezig, wat perfect bij ons zoontje van 5 past! Gewoon lekker buiten met 'vriendjes' bezig zijn! Daarnaast zijn ze ook erg flexibel, als dingen onverwacht anders lopen dan gepland. Dikke 5 sterren!!

Tamara Verberne Tamara Verberne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Touwtrekken, vakjagerbal en de stormbaan! Week 40 – 2022

Lees in de blog van week 40 alles over de bezigheden bij sportieve buitenschoolse opvang Sportstuif Brandevoort. Afgelopen week hadden we de beschikking over één van de Sportstuif springkussens, hebben de kinderen touw getrokken en zijn er nog diverse andere leuke spellen gedaan. Op vrijdag mochten de kinderen ook nog mee naar Speeltuin Helmond-West, om de week fijn af te sluiten. Genoeg stof dus voor de weekblog. Lees nu verder om meer te weten te komen over afgelopen week bij Sportstuif Brandevoort.

Maandag 3 oktober
Het was heerlijk weer deze maandag. Na het fruit eten zijn we dan ook meteen naar buiten gegaan om een sportieve activiteit te doen. We hebben bokspring-estafette, kruiwagenrace en touwgetrokken gespeeld. Bij de estafette hebben we 2 teams gemaakt die zo snel mogelijk van pion naar pion moesten gaan. Het verplaatsen moest in de vorm van bokspringen, wie is het snelst bij de finish? Hierna hebben we nog een spannend potje kruiwagenrace gespeeld. Dit werd in 2-tallen gedaan, de achterste houdt de benen van de voorste vast, de voorste rent zo snel mogelijk op de handen naar de overkant (als een kruiwagen). Een super oefening voor de motorische ontwikkeling van een kind! Wij hebben als toetje ook nog een wedstrijdje touwtrekken gespeeld. Alle kinderen tegen de pedagogisch medewerkers. Jullie kunnen wel raden wie er gewonnen heeft…

         

Dinsdag 4 oktober

Opnieuw twee leuke spellen in de vorm van vakjagerbal en opdrachttikkertje. Bij vakjagerbal zijn er drie vakken waarbij alle kinderen starten in het middelste vak. De overige twee vakken zijn nog leeg, in beide vakken ligt wel al een bal klaar. In het middelste vak ligt ook een bal. In het middelste vak mag iedereen de bal oprapen en iemand anders afgooien. Gooi je iemand af dan schuif je een vak op, dan sta je in winnaarsvak. Ben je zelf afgegooid dan schuif je een vak terug. Welke kinderen staan er op het einde in het winnaarsvak? Bij opdrachttikkertje hebben we 1 (of 2) tikkers met een lintje om. Word je getikt, dan mag je jezelf melden bij de PM’er voor een opdracht. Voorbeelden van opdrachten zijn bijvoorbeeld: push-ups, sit-ups, een rondje draaien, op en neer springen en nog veel meer. Ook vandaag zijn de kinderen weer uitstekend bezig geweest en heeft iedereen een koekje verdiend.

         

Woensdag 5 oktober

Wij zijn vandaag op bezoek geweest bij Sportstuif Helmond de Braak. Het leek wel feest bij De Braak, ze hadden namelijk de springkussens opgezet. We hebben hier flink mee gespeeld. Ook zijn er nog verschillende spelletjes gedaan uit de spelletjeskast en hebben we een heerlijk koekje gegeten! Na het koekje zijn we teruggereden naar Sportstuif Brandevoort. Hier hebben we nog lekker gespeeld ook is er geknutseld!

Daarnaast nog een nieuwtje: over enkele weken zullen wij weer beginnen met onze woensdagmiddagactiviteiten en een nieuwe reeks peutergym. Houdt daarom ook onze activiteitenwebsite goed in de gaten de aankomende weken!



Donderdag 6 oktober

Opnieuw een drukke dag op onze sport BSO. We hadden vandaag maar liefst 30 kinderen op de groep. Na het fruit eten, in twee groepen, zijn we door gegaan met een activiteitenmiddag. Er stonden drie spellen op het programma. Zo was er een springkussenrace, waarin de kinderen het parcours zo snel mogelijk moesten overbruggen. Daarnaast vond er een wedstrijd touwtrekken plaats en als laatste activiteit hadden we een tikspel uitgezet. Het tikspel varieert per (leeftijds-)groep van Harry Potter tikkertje tot wc-tikkertje en zombie tikkertje. Alle kinderen hebben fanatiek meegespeeld en de middag vloog voorbij!

          

Vrijdag 7 oktober

Een korte schooldag betekent een lange dag op de BSO. Na het ophalen van de kinderen hebben we brood gegeten en daarna zijn we meteen vertrokken naar speeltuin Helmond-West. We hebben hier vrij gespeeld, waarbij het was ook nog eens super lekker weer was. In de middag werden er nog andere kinderen opgehaald van OBS de Veste, die mochten ook mee komen spelen bij Helmond-West. We zijn op tijd weer teruggereden naar de BSO om wat fruit te eten en nog lekker buiten en binnen te spelen op de BSO. Hierna was het tijd voor een welverdiend weekend voor alle ouders, kinderen en natuurlijk onszelf! Geniet van jullie weekend.



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches