Mijn dochter heeft er een fijne leerzamen ervaring aan overgehouden.
Een sportieve kinderopvang was precies wat ik zocht voor haar,om haar energie kwijt te kunnen.
Ze is heel trots dat ze heeft leren skateboarden en andere sportspellen.
Bij iedere leiding kon daylee zichzelf zijn en was daarom erg op hen gesteld!
Jullie worden een groot gemis voor haar.

Whitney Whitney
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Tik Tak Boem, Kat en Muis en Monkeytown Mierlo! Week 35 - 2023

De aftrap van weer een nieuw schooljaar bij Buitenschoolse sportieve opvang Sportstuif. We zijn het jaar goed begonnen met leuke activiteiten zoals: Vierdoelenbal, Tik Tak Boem en kat en muis. We hebben een uitstapje gemaakt naar Monkeytown Mierlo op een regenachtige dag. Ben jij benieuwd wat we deze week nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze nieuwe weekblog!

 

Maandag 28 augustus
Vandaag was de officiële start van het nieuwe schooljaar, wat hebben wij er weer zin in! Dit schooljaar mogen wij ook Nikki verwelkomen, vanaf vandaag is zij ook deel van team Brandevoort. Nikki zal er iedere maandag, dinsdag en donderdag zijn, dit vinden wij mega gezellig!

Na de voorbereidingen op de BSO, waren we klaar om de kinderen op te halen van school. Toen de eerste groep compleet was konden we starten met fruit eten, tijdens het fruit kwamen alle leuke vakantie verhalen naar boven. Na het fruit gingen we lekker buiten spelen, nu kon de tweede groep ook fruit eten en alle vakantie verhalen vertellen. De bekers ranja en de bordjes met fruit waren leeg, even snel opruimen waarna we buiten op de tribune verzamelden.

Het was de hoogste tijd voor de spellen van vandaag. De groep werd in drieën verdeeld, iedere groep speelden een ander spel. De spellen van vandaag waren Vuistbal, Vierdoelenbal en Tikspellen. Met meester Jelle speelden de kinderen het spel Vierdoelenbal. Hoe werkt dat spel precies? Dat gaan wij nu uitleggen! De naam verraadt het al een beetje, er zijn vier doelen, je maakt tweetallen, ieder tweetal krijgt de taak om één doel te verdedigen, terwijl je dit doet mag je ook proberen om te scoren bij de andere doelen, rolt de bal door jullie doel dan neem je plaats langs de kant en mag een volgend tweetal, wat al langs de kant stond te wachten, jullie doeltje gaan verdedigen. Na de spellen gingen we op de tribune zitten waar iedereen een koekje kreeg waarna we vrij mochten spelen.

     

 

Dinsdag 29 augustus
Vroeg in de ochtend begonnen we met een peutergym overleg. Wisten jullie al dat de inschrijvingen voor de nieuwe reeks open staan? Wil je graag meedoen of ken je iemand die dit leuk zou vinden? Klik dan snel op deze link!

Na het overleg kon onze dag op de BSO beginnen. We beginnen altijd met het bekijken van de planning waarna we alle wasknijpers (ieder kind heeft een eigen wasknijper met zijn of haar naam erop) klaar legde om op de bekers te zetten. Terwijl de één de bekers deed kon de ander alvast fruit en ranja maken. Nadat alles klaar was en we de kinderen konden ontvangen gingen we één voor één op weg naar verschillende scholen. Vandaag haalden we kinderen op van OBS Brandevoort, De Vendelier, Mondomijn, Mondorijk, De Wilhelminaschool en De Lindt. Na het ophalen aten we fruit en dronken we een beker ranja. Nu waren we helemaal klaar om te gaan sporten. We hadden vandaag een hele grote groep, vandaar dat we de groep in drieën hadden gedeeld. De jongste kinderen mochten met Linde de Stopdans doen, de middelste kinderen speelden met Roy Trefbal en de oudste kinderen speelden met Jelle Tik Tak Boem en hints. Na flink gesport te hebben kwamen we bij elkaar op de tribune. Er was iets speciaals vandaag, we hadden niet één, niet Twee maar vier jarige voor wie we liedjes hebben gezongen, wat een feest! Na het feestvieren was het de hoogste tijd om lekker te gaan spelen, te voetballen en verstoppertje te doen.

     

 

Woensdag 30 augustus
Het is alweer woensdag, het midden van de week. Op de woensdag hadden we altijd al een klein gezellig clubje, er zijn wat wisselingen geweest en er zijn wat nieuwe kindjes bijgekomen. Toch was het vandaag gezellig, als vanouds.

We begonnen met het ophalen van de kinderen waarna we meteen gingen lunchen. De kinderen nemen hiervoor zelf hun boterhammen mee, wat hebben ze zitten smullen! Na het eten is er binnen nog wat getekend hierna zijn we naar buiten gegaan en zijn we de hele middag buiten gebleven. Er is fanatiek gevoetbald en natuurlijk deden wij ook mee! Ook is er gehockeyd en hebben we trucjes gedaan met een hockeystick en een bal. We zijn snel even naar binnen gegaan om fruit te eten en wat te drinken waarna we weer volop buiten hadden gespeeld. Op deze manier vloog de dag voorbij!

     

 

Donderdag 31 augustus
We hadden een drukke dag voor de boeg. Na de nodige voorbereidingen konden we op pad om de kinderen van school te halen, jammer genoeg begon het mega hard te regenen. We dachten dat de hele middag in het water zou vallen, gelukkig klaarde het als snel een beetje op. Na het fruit konden we dus gelukkig buiten sporten. Zo speelden we vandaag EHBO-tikkertje, waarbij er één tikker was, als je was getikt werd je de nieuwe tikker, je moest alleen wel de plek waar je getikt was vasthouden, was je op je bil getikt moest je met een hand op je bil rennen en met de andere tikken. Nikki speelde met de kinderen het kat en muis spel waarbij er twee katten waren, de rest van de kinderen waren muisjes met een staartje in de broek, de katten moesten proberen de staartjes te roven, was jouw staart weg mocht je de katten gaan helpen. Het laatste spel wat gespeeld werd was het samenwerkingsspel, hierbij kreeg je van spelleider Jelle een opdracht mee bijv. er mogen maar 4 handen, 3 ellenbogen, 5 voeten en 3 knieën de grond raken. De opdracht moest je proberen uit te voeren en dit ook een aantal seconden volhouden. Na de activiteiten gingen we snel op de tribune zitten en aten we een koekje. Nadat het koekje opwas mochten we weer gaan spelen, de een ging tekenen, de andere ging met lego spelen en een hele grote groep speelden verstoppertje, wat echt super leuk was!

     

 

Vrijdag 1 september
Om half één stond team Brandevoort paraat om de kinderen van school te halen. Helaas was het de hele dag al aan het regenen, wanneer alle kinderen compleet waren, op het schoolplein, doken we snel de auto in om op weg te gaan naar de BSO. Toen we compleet waren konden we beginnen met lunchen, tijdens de lunch kletsten we over van alles en nog wat. De boterhammen waren op, nu was het tijd om de kinderen te vertellen wat we van plan waren vandaag. Ons plan was om vandaag te gaan spelen bij Monkeytown Mierlo!

We sprongen in de auto’s en kwamen er in Mierlo bij Monkeytown weer uit. Eerst wat afspraken maken voordat we konden spelen. Toen iedereen de schoenen uit had kon de pret beginnen. We zijn van de glijbaan gegaan, hebben geklommen en gesprongen op de trampolines. Ook was er een plekje waar we konden voetballen, ook dit hebben we fanatiek gedaan. Na even spelen kregen we een leuk idee, verstoppertje, dit was echt mega leuk! Na het spelen keerde we terug naar de BSO waar we nog even buiten hebben gespeeld, we hebben binnen spelletjes gedaan, is er gelezen en de juffen en meester hebben hier en daar nog wat gepoetst. De vrijdag was nu alweer voorbij, wat vloog deze eerste week voorbij!

     



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches