Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Tic-Tak Boem, inhaaltikkertje en Monkey Town Mierlo! Week 27 - 2023

Afgelopen week zat vol toffe activiteiten. We speelden spellen zoals; Tic-Tak Boem, inhaaltikkertje en mastermind. Ook maakten we uitstapjes naar Monkey Town Mierlo en Speeltuin Helmond-West. Het weer was erg wisselend, gelukkig konden we de week met heerlijk weer afsluiten. Ben jij benieuwd naar alle avonturen van de afgelopen week? Lees dan snel verder in onze weekblog!

Maandag 3 juli
Het is alweer maandag. We zijn weer uitgerust na het weekend, we hebben weer zin om te knallen! Voordat we begonnen met het ophalen van de kinderen werden er de nodigen voorbereidingen getroffen, er werd alvast ranja gemaakt en fruit gesneden. Na het ophalen kon de eerste groep al fruit eten terwijl de andere kinderen van school gehaald werden. Toen ook de tweede groep klaar was met fruit eten konden we aan de slag met de sportieve activiteiten van vandaag. We speelden met de kleine kinderen het spel Tic-Tak Boem, hierbij werd er een kring gemaakt, één kindje mocht in het midden gaan staan. Het kindje in het midden sluit de ogen en zegt tic tak, tic tak, tic tak… terwijl dit gebeurde werd er in de kring een trefbal doorgegeven. Opeens riep het middelste kindje hard BOEM, diegene die de bal in handen heeft gooit hem zo hoog mogelijk de lucht in en het kindje in het midden probeert hem te vangen. De groep oudere kinderen gingen aan de slag met het spel iemand is hem, niemand is hem, wat een fanatiek trefbal spel is, iedereen mocht elkaar afgooien, zelfs juf Janne en meester Jelle speelden mee. Ja dit lees je goed, meester Jelle was er vandaag ook, voorheen was hij enkel op de dinsdag en donderdag te bewonderen in Brandevoort, vanaf deze week komt hij iedere dag ons team versterken! Kennen jullie meester Jelle al? Na de activiteiten mochten we bij elkaar komen op de tribune waar we een koekje kregen. Hierna gingen we vrijspelen, waarbij we het spelletje KUBB hadden gespeeld, wat was dit leuk! Ook werd er flink gevoetbald, getekend en met de Lego gespeeld. We hadden weer een geslaagde Sportstuif dag!

          

Dinsdag 4 juli
Voor de meesters en juffen van Sportstuif begon de dag al vroeg. Er was hard gewerkt, alle Sportstuif auto’s zijn helemaal zomer klaar gemaakt. Van binnen zijn ze flink gepoetst. Met deze schone auto’s zijn we helemaal klaar voor de zomervakantie! Ook hebben we vandaag een extra auto op mogen halen, we hebben nu niet drie, maar vier Sportstuif auto’s.

Na het poetsen stonden we te springen om de kinderen op te halen. We waren erg benieuwd of de kinderen het verschil zagen, en ja hoor, we kregen zelfs wat complimenten. Na het fruit eten gingen we over tot actie! We begonnen met de sportactiviteiten van vandaag. Hiervoor wordt de groep verdeeld in drie kleinere groepjes, zodat alle kinderen op hun eigen niveau en met kindjes van hun eigen leeftijd kunnen spelen. Ieder groepje speelt een ander spel, zo werd er inhaaltikkertje, superbal en steen-papier-schaar estafette gespeeld. Onze stagiaires Jip en Kim mochten voor de laatste keer dit schooljaar een activiteit verzorgen. Zij speelden superbal met de kinderen. Dit is een trefbalspel waarbij iedereen elkaar af mag gooien. Je moet wel goed onthouden wie jou heeft afgegooid, want zodra deze persoon is afgegooid mag jij weer terug het veld in. Jip en Kim hadden beide hun laatste stageweek van dit schooljaar, maar geen paniek, gelukkig komen ze weer bij ons terug na de zomervakantie! Via deze weg willen we Kim en Jip nogmaals bedanken voor hun inzet tijdens het afgelopen schooljaar! Na de activiteiten aten we een koekje en mochten we weer gaan spelen. De kinderen mochten zelf kiezen wat ze graag wilden doen, de één koos om buiten te gaan voetballen en de ander vond het leuk om binnen een spelletje te spelen.

          

Woensdag 5 juli
Het weer zat vandaag een klein beetje tegen, dit merkten we goed tijden de lunch, we hoorden het namelijk ontzettend hard waaien buiten. We kwamen hierdoor op een goed idee, laten we vandaag weer eens een leuk uitstapje maken. Nadat iedereen de boterhammen op had, was het tijd om naar MonkeyTown Mierlo te gaan. Het was een drukke middag in Mierlo, er waren enorm veel kinderfeestjes. Het was een drukke maar gezellige bedoeling. Na even gespeeld te hebben kwam ook Sportstuif Geldrop naar Monkey Town, ze kwamen ook mee spelen met de kinderen. We hebben van alles gedaan, glijden van de glijbaan, klimmen, voetballen, trampoline springen en tegen elkaar racen. Het was super gezellig. Van al dat bewegen begonnen onze maagjes flink te knorren, dit was het teken om terug te gaan naar de BSO om fruit te eten. Ook Sportstuif Geldrop kwam bij ons fruit eten, we hadden allerlei soorten fruit op ons bordje liggen zoals banaan, kiwi, appel, komkommer en druiven. Na het eten en drinken hadden we weer wat energie om verder te spelen. De jongens gingen met juf Linde naar buiten om te voetballen, de meiden bleven binnen met juf Lisa en juf Romy om wat strips te lezen en spelletjes te spelen. Zo hebben we de woensdag rustig afgesloten.

          

Donderdag 6 juli
Nadat we op de BSO voorbereidingen hadden getroffen voor de middag, gingen we de eerste groep kinderen ophalen. De kinderen van de OBS kwamen met hele leuke verhalen terug, ze mochten een middagje wennen in hun nieuwe klas met een nieuwe meester of juf. Nadat ook de tweede groep opgehaald was en fruit had gegeten was het tijd voor de spellen. De kinderen werden verdeeld over drie spellen. Mastermind was het spel voor de oudste kinderen, dit speelden ze onder leiding van Janne. Mastermind werd in een estafette vorm gespeeld, 2 groepen gingen de strijd aan om het snelste  code te kraken, deze code bestond uit 5 kleuren, ze konden dit raden door gekleurden pionnen neer te zetten. De middelste groep speelden met meester Jelle het spel pionnenroof, ook dit spel ging er harstikke fanatiek aan toe. De jongste kinderen mochten samen met Lisa het spel schipper mag ik over varen spelen, hierbij werd er hard gezongen en creatieve loop opdrachten bedacht. Er werd hard gesport en fanatiek meegedaan, wat waren we moe na afloop. Dat we moe waren kwam goed uit, we konden namelijk even tot rust komen op de tribune terwijl we een koekje aten. Na even gerust te hebben kon er weer gespeeld worden, er werden verschillende spellen gedaan, zo werd er geschaakt met meester Roy, verstoppertje gespeeld en gevoetbald. Ook zijn we weer harstikke creatief bezig geweest met de strijkkralen, tekeningen maken en bouwen met de Lego. Wat was het een heerlijk dag vandaag!

          

Vrijdag 7 juli
Vrijdag, alweer het einde van deze prachtige week. We sluiten deze week ook nog eens af met heerlijk weer! Na het ophalen mochten de kinderen de handen wassen, boterham pakken en aan de tafel gaan zitten, hierna kregen ze van ons een beker ranja. Iedereen mocht de boterhammen op hun eigen tempo opeten, de één zit lang aan tafel te genieten van het eten, de andere eet rap de boterhammen op zodat er snel gespeeld kan worden. Na de lunch maakten we een uitstapje naar Speeltuin Helmond-West, het was hier berengezellig, Sportstuif Helmond de Braak was er namelijk ook. Het was vandaag ontzettend lekker weer, hierdoor namen we ook even de tijd om de kinderen goed in te smeren, hierna mochten de kinderen gaan spelen. In de speeltuin was van alles te doen, er werd geschommeld, gegleden, gesprongen maar ook met water gespeeld. Tussendoor hebben we ook een pauze gehouden om wat fruit te eten. Na het spelen, reden we terug naar de BSO waar we toch nog wat honger hadden, we pakten een lekker appeltje en we gingen ieder iets anders doen. Binnen werd er gelezen in de Donald Duck boekjes en buiten werd er heerlijk geluierd in de zon. Langzamerhand kwam het weekend steeds dichterbij. Wij wensen iedereen een heerlijk weekend en we zien jullie volgende week weer!

          
 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches