Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Brandevoort is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Stoeispelletjes, reactierovertje en Crazy88! Week 41 – 2022

Lees in de blog van week 41 alles over de bezigheden bij sportieve buitenschoolse opvang Sportstuif Brandevoort. We hebben een hele toffe week beleefd met bijzondere sportactiviteiten. De kinderen maakten kennis met Crazy88 in het centrum van Helmond, hebben stoeispelletjes gedaan en ook nog eens gelasergamed. En dit allemaal in één week! Lees nu verder om meer te weten te komen over hoe wij de afgelopen week bij Sportstuif Brandevoort hebben beleefd.

Maandag 10 oktober
Een nieuwe week bij Sportstuif! Vandaag zijn we weer langs de scholen gereden om kinderen op te halen. Zodra alle kinderen op de BSO zijn, staat het fruit inclusief de ranja al klaar. De kinderen gaan hun handen wassen en pakken hierna hun eigen beker ranja. Ondertussen hebben de PM’ers er al voor gezorgd dat er vers fruit op de tafels staat. Als iedereen aan tafel zit mogen de kinderen aanvallen! Na het fruit eten hebben we diverse stoeivormen gedaan. Erg leuk om te doen. We moesten steunen op de handen en voeten en dan proberen om elkaar uit balans te brengen. Een andere vorm was het aantikken van de voeten van je tegenstander. Met dit soort sportactiviteiten proberen we de kinderen kennis te laten maken met hun eigen lichaam en het contact maken met andere kinderen op een speelse manier. Positief voor de totale ontwikkeling van het kind!

         

Dinsdag 11 oktober

Wat was het vandaag heerlijk weer om lekker buiten te sporten! Na het fruit zijn we direct begonnen met de sportactiviteit. We hebben supertikkertje en reactierovertje gespeeld. Twee actieve spellen, waarbij de kinderen continu in beweging zijn. Iedereen mag elkaar tikken bij supertikkertje. Ben je getikt, dan verlaat je het speelveld. Je mag pas terugkomen wanneer de speler die jou heeft afgetikt, zelf is afgetikt. Reactierovertje is een spel dat in tweetallen gespeeld wordt, waarbij beide spelers tegenover elkaar bij een pion staan. In het midden ligt een lintje. De bedoeling is om dit lintje te pakken te krijgen, voordat je tegenspeler dit doet. Na het signaal van de spelleider sprinten beide spelers naar het lintje toe, wie heeft het lintje als eerst te pakken en is terug bij zijn of haar eigen pion? Vanwege het lekkere weer, is er de hele middag nog buiten gespeeld. Zo is er gevoetbald, gehockeyd, getafeltennist en nog veel meer!

         

Woensdag 12 oktober

We hebben vandaag een uitnodiging gekregen van Sportstuif Helmond de Braak om bij hen te komen spelen. En niet zomaar spelen! Eén gedeelte van de groep is naar het centrum van Helmond gegaan voor een Crazy88 en de rest van de groep heeft gelasergamed. Bij Crazy88 krijgt de groep 88 opdrachten die je binnen 1 uur probeert uit te voeren. Van deze opdrachten moet dan een foto, filmpje of een geluidsfragment gemaakt worden. Voorbeelden van opdrachten zijn: maak met materialen die je vindt het woord SPORTSTUIF, maak een groepsfoto bij een restaurant en zorg dat een vrachtwagen toetert als jullie een toeterbeweging maken. Na het lasergamen en de Crazy88 zijn we snel weer naar Brandevoort gegaan waar we nog wat fruit gegeten hebben. Wil jij zelf een keer een Crazy88 uitvoeren? Check dan onze website.

         

Donderdag 13 oktober

Vandaag stonden er verschillende estafettevormen op het programma. Er is een voetbalestafette gedaan, hierbij moest je met de bal aan de voet door pionnen heen dribbelen en op het einde scoren natuurlijk! Ook was er een hockeyestafette, voor onze hockeyliefhebbers. Hierbij was het de bedoeling om met stick en bal tussen de pionnen door te slalommen en hierna te scoren. De kinderen pakken de techniek erg snel op, wat super leuk is om te zien! Na de activiteit ging de koekjestrommel weer rond en genoten de kids van hun koekje. De rest van de middag is er nog lekker vrij gespeeld, zowel binnen als buiten.

         

Vrijdag 14 oktober

Zoals gewoonlijk op de vroege vrijdagmiddag, starten we altijd met de lunch. Alle kinderen hebben een broodtrommeltje met boterhammen meegenomen en met zijn allen wordt er gezellig gegeten. Hierna hebben we buiten gevoetbald en is er binnen veel geknutseld! Het was een creatieve middag. Zo hebben de kinderen van strijkkralen diverse Pokémon-ballen nagemaakt en is er van alles getekend. Later in de middag zijn we de kinderen van OBS Brandevoort gaan ophalen, om vervolgens fruit te eten en een glaasje ranja te drinken. Hierna is er, ondanks de flinke regenbuien, weer fanatiek buiten gevoetbald. Bij ons is er ook altijd ruimte voor een gezelschapsspelletje en zo werd er nog een spannend potje Lion King memory gedaan en zijn de PM’ers uitgedaagd tijdens een potje UNO. Wie denk jij dat er gewonnen heeft?..

         
 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches