Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Sportquiz, drie is te veel en appelflappen bakken! Week 39 – 2022

Lees in de blog van week 39 alles over de bezigheden bij sportieve buitenschoolse opvang Sportstuif Brandevoort. Deze week zijn we niet alleen maar sportief bezig geweest maar hebben we ook een sportquiz gedaan en appelflappen gebakken! Daarnaast waren er vorige week ook twee studiedagen, waarin we ook leuke dingen hebben ondernomen. Lees nu verder om meer te weten te komen over afgelopen week bij Sportstuif Brandevoort.

Maandag 26 september
Het begin van de week, een regenachtige dag. De activiteit van vandaag was daarom ook binnen. De groep werd verdeeld in 4 kleine groepjes, ieder groepje kreeg een eigen tafel. Nu was het tijd voor een sportquiz! Het ging heel erg goed, er waren zelfs groepjes die alle antwoorden goed hadden! We hebben niet alleen maar binnen gezeten hier en daar tussen de buien door is er toch heerlijk buiten gespeeld. Ook zijn we binnen creatief bezig geweest met strijkkralen, knutselen en tekenen.



Dinsdag 27 september

Vanmiddag was het gelukkig droog en lekker weer! We hebben weer leuke sportactiviteiten gedaan. Vandaag waren de spellen drie-is-te-veel en iemand is hem, niemand is hem aan de beurt.
Bij drie-is-te-veel maken we een groot vak en in dat vak gaan we met een tweetal verspreid staan. Eén tweetal bevat de loper en de tikker. De tikker moet proberen om de loper te tikken, de loper mag naast een tweetal gaan staan, dan wordt een ander van het tweetal de loper. Als de tikker de loper tikt, draai het spelletje om en is de tikker de loper! Gelukkig hebben we veel kunnen rennen bij dit spel want het was fris buiten. Na de activiteit hebben we een koekje gegeten en is er in de middag nog volop gespeeld.

         

Woensdag 28 september

Na de boterhammen zijn we op bezoek geweest bij Sportstuif Helmond de Braak. Hier was een afscheidsfeestje voor pedagogisch medewerker Shanou. Ze had voor een leuke traktatie gezorgd. Na het afscheidsfeestje hebben we verschillende activiteiten gedaan. We hebben korfbal, voetbal en trefbal gespeeld. Er is heel fanatiek gesport, zelfs toen het begon te regenen waren de kinderen nog vol in actie te zien! Na de activiteiten zijn we teruggereden naar Brandevoort om de middag af te sluiten.

Donderdag 29 september
De eerste studiedag van dit schooljaar. De dag begon al vroeg vandaag, op studiedagen zijn wij namelijk al vanaf 07:30 uur geopend. Op studiedagen kunnen de kinderen de hele dag bij ons komen spelen. Vandaag was OBS Brandevoort aan de beurt. We zijn op uitstapje geweest, naar Monkeytown Mierlo! Sportstuif Asten was hier ook. Hier hebben we een hele gezellige ochtend gehad. Er is geklommen, gegleden van de glijbanen, gesprongen en nog veel meer. Maar aan alles komt een einde, aan het eind van de ochtend zijn we teruggereden naar onze BSO we hadden namelijk ontzettende honger van al dat spelen. We hebben hier lekkere boterhammen gegeten. Na het eten konden we even tot rust komen met een leuke film. Voor de kinderen die geen film wilden kijken was er ook ruimte om een spelletje te doen of om lekker buiten te spelen. In de middag was het tijd om de kinderen van school te halen, die geen studiedag hadden. Na het ophalen hebben we fruit gegeten. We hadden ook nog een jarige vandaag en dit moet gevierd worden! Na de festiviteiten zijn alle kinderen naar buiten gegaan voor de sportactiviteit, dit was 10-tellen in de rimboe!

         

Vrijdag 30 september

OBS Brandevoort had vandaag opnieuw studiedag. We zijn vandaag niet op uitstapje geweest maar hebben wel iets heel leuks gedaan. We hadden het idee om appelflappen te gaan bakken. Nadat de laatste kinderen binnen kwamen zijn we begonnen met het bakken van de appelflappen. Toen de flappen klaar waren, hebben we ze in de oven gedaan. Toen de appelflappen klaar en afgekoeld waren hebben we een bekertje ranja gepakt en een appelflap. O wat waren ze lekker! Voor het boterhammen eten hebben we de kinderen die wel naar school moesten opgehaald en zijn we terug naar de BSO gereden. We hebben lekkere boterhammen gegeten en hierna was het tijd om lekker te spelen. Er is veel gevoetbald maar er zijn ook spelletjes gedaan en met de lego gespeeld.



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches