Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Sportkwartet, Slagbal en koekjes bakken! Week 11 - 2023

Wat een heerlijk weer deze week. De week zat weer vol leuke activiteiten zoals; Sportkwartet, Slagbal, Buskruit en koekjes bakken. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan Sportstuif Helmond De Braak. Ben jij benieuwd naar al onze avonturen van afgelopen week? Lees dan snel verder in onze spiksplinternieuwe weekblog!

 

Maandag 13 maart
Een fijne start van de week! Na het fruiteten was het tijd om naar buiten te gaan voor de sportieve activiteiten, het was heerlijk weer, na een paar minuten vlogen alle jassen al uit. Vandaag speelden we met Lisa het spel Fopbal en met Janne het spel Sportkwart. Bij het spel Sportkwartet maakten we vier teams, drie kinderen per team. Ieder team kreeg een eigen vak waarin vier verschillende materialen liggen, van ieder dus één. De materialen die werden gebruikt waren rode lintjes, gele lintjes, hockeyballen en Jeu de Boules ballen. Het doel was om in je eigen vak vier dezelfde materialen te verzamelen door deze bij elkaar te stelen, dit ging natuurlijk niet zo makkelijk er stond namelijk nog een bewaker in het vak die de dieven mocht tikken wanneer ze wat kwamen stelen. Na een paar fanatieke potjes gespeeld te hebben was het tijd om op te ruimen, een koekje te eten en om vrij te spelen.

          

 

Dinsdag 14 maart
De dag begon met het ophalen van de kinderen. Dit doen wij altijd met onze blauwe Sportstuif auto’s. Vandaag reden we naar maar liefst 5 verschillende scholen, De Vendelier, OBS Brandevoort, Mondomijn, Mondorijk en de Wilhelminaschool. Toen alle kinderen compleet waren konden we gaan starten met fruit eten en een glaasje ranja drinken. Na het fruit was het tijd voor de activiteit van vandaag. We hadden twee activiteiten op de planning staan, beide werden gegeven door onze stagiaires. De jongere groep met kinderen speelden met Kim Bootcamptikkertje, de oudere groep speelden met Jip een fanatiek postje slagbal. De activiteiten gingen heel erg goed. Na de activiteit werd de koekjestrommel tevoorschijn getoverd en kreeg iedereen een koekje.

          

 

Woensdag 15 maart
Op de woensdagen proberen we er altijd een feestje van te maken. De ene keer gaan we iets leuks doen of naar een andere locatie en de andere keer blijven we in Brandevoort. We begonnen na de lunch met buitenspelen, voetballen en basketballen. Hierna sprongen we de auto’s in en gingen op bezoek bij Sportstuif Helmond De Braak. Hier hebben we buiten gespeeld, fruit gegeten en een leuke pot Buskruit gespeeld. Later in de middag keerden we terug naar Brandevoort om hier nog een fanatieke pot voetbal te spelen. Toen iedereen uitgespeeld was konden we uitrusten onder het genot van een heerlijk koekje. De dag sloten we af met een spannende pot dammen!

          

 

Donderdag 16 maart
Wat een heerlijk zonnetje scheen er vandaag! We begonnen de dag met het controleren van de Sportstuif auto’s, dit doen we regelmatig zodat we veilig op pad kunnen. Hierna was het tijd om de kinderen uit school te halen. Nadat de groep van vandaag compleet was kon het fruit eten beginnen. Nadat de bordjes leeg waren hadden we een verjaardag te vieren, de jarige job kreeg de feestmuts op en mocht plaatsnemen boven op de tafel. Er werd luidkeel voor hem gezongen! Hierna gingen we snel naar buiten zodat we konden beginnen met sporten. Vandaag speelden we Annemaria Koekoek en Kat en Muis tikkertje. Na de activiteiten mocht de jarige job de koekjes uitdelen, hierna werd er nog flink buiten gespeeld, gedanst, gevoetbald en nog veel meer!

          

 

Vrijdag 17 maart
We begonnen met de lunch hierna hebben we buiten gevoetbald. Ondertussen werd binnen de activiteit voorbereid. Toen iedereen naar binnen kwam werd het duidelijk wat de activiteit was, we gingen koekjes bakken! Ieder kreeg een eigen stuk deeg en mocht deze zelf uitrollen en koekjes uitsteken. Alle koekjes gingen op de bakplaat en in de oven, nu moesten we even wachten in de tussen tijd aten we buiten fruit en speelde we Kringtrefbal. Toen het wekkertje ging mochten de koekjes eruit, even afkoelen en hierna versieren. De koekjes werden versierd met glazuur en gekleurde balletjes, hagelslag en rondjes. Ook mochten we allemaal een koekje proeven, wat waren ze heerlijk!

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches