Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Sponzentrefbal, waterspelletjes en Speeltuin Helmond-West! Week 23 - 2023

Afgelopen week werden we iedere dag getrakteerd op een heerlijk zonnetje. Door het warme weer hebben we er voor gezorgd dat we flink wat waterspellen hebben gedaan. We speelden Sponzentrefbal, bekerestafette en sponzenestafette. Ook zijn we weer op bezoek geweest bij Speeltuin Helmond-West waar we heerlijk met water hebben gespeeld! Ben jij benieuw wat we nog meer gedaan hebben in het lekker weer? Lees dan snel verder in onze spiksplinternieuwe weekblog!

 

Maandag 5 juni
We begonnen vandaag iets eerder dan normaal. OBS Brandevoort had vandaag een studiemiddag, de kinderen waren al om half één uit. Er werd flink met water gespeeld. Ze speelden een spelletje waarbij ze vragen moesten beantwoorden, hadden ze het fout? Dan kregen ze een kleine straf waarbij ze met hun gezicht in het water moesten, of dit een straf was met dit weer is nog maar de vraag. Toen de rest van de kinderen ook klaar waren met school, gingen we ze snel uit school halen, dit deden we vandaag met de auto maar ook te voet. Nadat we flink wat fruit ophadden konden we naar buiten voor de activiteiten. Misschien konden jullie het al raden, deze stond vandaag in het teken van water. We speelden sponzentikkertje, dit was een tik spel waarbij je niet met je vinger tikte maar met een spons die goed nat was van het water. Na dit spel speelden we ook een estafette, waarbij ze met behulp van de spons het water van emmer naar emmer moesten verplaatsen. Welke emmer zat het volst? Na het spelletje kregen we geen koekje, wat we wel kregen was een heerlijk ijsje! Wat hebben we hiervan genoten!

          

 

Dinsdag 6 juni
We hadden vandaag weer drie hele leuke activiteiten voorbereid. De groep werd in drie gesplitst, ieder groepje ging één voor één de spelletjes af. We speelden vandaag sponzenestafette, tikkertje en bekerestafette. Bij bekerestafette was het de bedoeling om met een dienblad met daarop een gevuld bekertje water een parcours te lopen. Je moest proberen om met zoveel mogelijk water de overkant te bereiken, dit water ging in een emmer. Op het einde gingen we kijken in welke emmer het meeste water zat. Na de activiteiten was het mooi geweest en kwamen we op de tribune bij elkaar om een heerlijk koekje te eten. Na het koekje eten werd er ook nog even goed gedronken, met dit weer is dat extra belangrijk. Hierna was het tijd om lekker te gaan spelen, dit werd zowel buiten in het zonnetje als binnen gedaan. Binnen was het namelijk een stuk koeler dan buiten, dit hadden sommige kinderen al snel in de gaten en bleven lekker in de koelte binnen.

          

 

Woensdag 7 juni
Na het lunchen zijn we met alle kinderen naar Speeltuin Helmond-West gegaan. Bij de speeltuin was er een gloednieuw watergedeelte, dit hadden we al eerder gezien maar toen was het nog niet zo’n lekker weer. We konden het watergedeelte vandaag even goed testen, en ja hoor, geslaagd wat was het leuk en wat hebben wij genoten. Tussendoor hebben we ons natuurlijk ook goed ingesmeerd en hebben we flink wat gedronken. Na een tijdje spelen was het mooi geweest en konden we weer terug naar Brandevoort. Bij aankomst zijn we meteen fruit gaan eten en hebben we nog flink gespeeld. We waren vooral buiten op het volleybalveld te vinden, we hebben genoten vandaag!

          

 

Donderdag 8 juni
Weer een ontzettende mooie dag, met heerlijk weer. We haalden kinderen op van maar liefst zeven verschillende basisscholen naast de basisscholen in Brandevoort halen we op de donderdag ook kinderen op bij De Wilhelminaschool, van der Puttschool en ’t Schrijverke. Na het ophalen was het de hoogste tijd om fruit te eten en heel belangrijk, goed te drinken. Toen iedereen goed was ingesmeerd konden we er tegen aan bij de activiteiten van vandaag. We speelden sponzentrefbal, bekerestafette en tikkertje. Sponzentrefbal was een heerlijk waterspel, er waren twee teams die ieder een eigen vak had. Het doel was om zo veel mogelijk spelers van het andere team af te gooien met een natte spons. Ook stond er in ieder vakje één goal, gooide je in de goal dan mocht iedereen die af was van jouw team weer mee spelen. De rondes duurde vandaag iets korter omdat het zo warm was. Na de activiteit dronken we nog een beker water en kregen we een koekje. Nadat het koekje op was konden we weer gaan spelen. Ook vandaag werd er bij het vrijspelen nog volop met water gespeeld.

          

 

Vrijdag 9 juni
De week sloten we af met nog eens heerlijk weer! Na de lunch hebben we onszelf goed ingesmeerd en zijn we op pad gegaan. We bezochten vandaag voor de tweede keer deze week Speeltuin Helmond-West hier hebben we flink gespeeld. We hebben veel met water gespeeld maar ook op het springkussen en met de verschillende klimtoestellen. Tijdens het spelen hebben we meerder drink pauzes gehad waarbij we ons ook in konden smeren. Na een tijd heerlijk gespeeld te hebben was het de hoogste tijd om terug te keren naar onze BSO waar we meteen aan konden schuiven voor het fruit. Na goed gegeten en gedronken te hebben konden we weer gaan spelen. We hebben buiten gevoetbald, gevolleybald en het spelletje ezelen gedaan. Nadat we een tijd fijn hadden gespeeld verzamelden we ons buiten in de schaduw op het terras waar we een koekje kregen. De week zit er weer op, zouden we volgende week weer zo’n lekker weer krijgen?

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches