Super opvang! Onze zoon ging eerst naar een andere BSO, maar helaas met weinig plezier. Sinds hij naar de Sportstuif mag is hij helemaal opgebloeid. Hij wil meestal niet eens mee naar huis als we hem op komen halen. Ze krijgen veel aandacht en ze zijn lekker actief bezig, wat perfect bij ons zoontje van 5 past! Gewoon lekker buiten met 'vriendjes' bezig zijn! Daarnaast zijn ze ook erg flexibel, als dingen onverwacht anders lopen dan gepland. Dikke 5 sterren!!

Tamara Verberne Tamara Verberne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Slingertikkertje, weerwolven & memory estafette! Week 4 - 2024

Duik mee in een week vol avontuur, spel en gezelligheid bij Sportstuif Brandevoort! Van onstuimig weer tot lachende gezichten, we nemen je mee door de hoogtepunten van elke dag, waar de kinderen hun energie loslaten, nieuwe spellen ontdekken en onvergetelijke momenten beleven. Van voetbalvelden tot populaire binnenactiviteiten, elke dag heeft zijn eigen kleurrijke verhaal. Maak je klaar om het weekend in te luiden met de vrolijke chaos en bruisende energie van Sportstuif Brandevoort!

Maandag 22 januari
Het was een mooie dag om mee te beginnen. Na het ophalen konden we de kinderen niet binnenhouden. Ze mochten namelijk eindelijk weer op de kunstgrasvelden spelen en renden direct met een voetbal onder de arm naar het veld. Tussendoor werd er uiteraard weer fruit gegeten en een bekertje ranja of water gedronken.

Hierna was het tijd voor de activiteiten en iedereen had er veel zin in. De jongste groep kinderen speelden slingertikkertje met Lisa. De oudste kinderen speelden het spel 'tienbal', waarin ieder team probeerde zo snel mogelijk de bal tien keer naar elkaar over te gooien. De overige kinderen speelden het spannende spel pionnenroof.

         

Dinsdag 23 januari
Na het ophalen van bijna vijftig kinderen werd er in twee verschillende groepen fruit gegeten. Dit is altijd een fijn en rustig pauzemoment voor alle kinderen. Hierna waren we van plan om weer naar buiten te gaan, echter waaide het flink en begon het steeds meer te regenen.

Daarom gaven we de kinderen de keuze tussen een buiten- of binnenspel. Buiten werd er door Luc en Jelle met een groepje kinderen gevoetbald. De jongste overgebleven kinderen speelden samen met stagiaire Kim en Linde dierenstopdans. Er bleken heel wat aapjes, koeien en kippen tussen te zitten. De rest van de kinderen speelde 'Weerwolven van Wakkerdam'. Dit spel gaat er altijd enorm fanatiek aan toe. In een ronde wonnen de weerwolven en in de andere ronde wonnen de burgers overtuigend! Door deze leuke activiteiten kwam er al snel een einde aan de dag en druppelden de ouders één voor één binnen om de kinderen op te halen.

Na deze activiteiten was het tijd om twee verjaardagen te vieren! Deze worden altijd groots gevierd bij Sportstuif. Er werd luid gezongen voor de jarigen. Na de traktatie kon er nog vrij gespeeld worden, zowel binnen als buiten, tot iedereen werd opgehaald.

          

Woensdag 24 januari
Na een geslaagde ochtend bij de peutergym was het tijd om de kinderen net na het middaguur op te halen. Eenmaal op de BSO werd er gezamenlijk geluncht. Hierna mochten de kinderen vrij spelen en zelf kiezen of ze binnen een spelletje wilden spelen of lekker de buitenlucht opzoeken. Er werd veel gevoetbald. Er werden penalty's genomen en het spel 'éénen' werd ook gespeeld. Sommigen pakten liever de hockeysticks uit de kast, terwijl anderen zich binnen waagden aan een potje schaken of dammen. Ook waren er een paar flexibele kinderen die elkaar uitdaagden voor een potje twister.

Na het eten van wat stukjes fruit was het tijd voor de activiteit van de dag: steen, papier, schaar estafette. Dit spel is leuk voor iedereen van alle leeftijden en wordt dan ook altijd super fanatiek gespeeld. Hierna kregen de kinderen een koekje en werd er nog vrij gespeeld tot iedereen werd opgehaald.

          

Donderdag 25 januari
De dag begon wat stormachtig. Het waaide flink en na het eten van fruit begon het wederom te regenen. Daarom mochten de kinderen kiezen wat ze wilden doen. Buiten ging Roy met de die-hards een potje voetballen. Binnen werd het populaire spel ‘Weerwolven van Wakkerdam’ gespeeld, waarbij de weerwolven deze keer de baas waren. Jelle speelde beneden met een fanatieke groep kinderen memory estafette. Ondanks het stormachtige weer was het toch een actieve, sportieve en bovenal gezellige middag bij Sportstuif Brandevoort!

          

Vrijdag 26 januari
De week is voorbij gevlogen en het weekend staat voor de deur. Nadat de kinderen hun laatste schooldag van de week erop hadden zitten, werden als eerste de boterhammen op de BSO opgegeten. Hierna mocht iedereen vrij spelen en werd er pakkertje gespeeld en gevoetbald. Halverwege de middag, toen alle kinderen uit school werden gehaald, werd er gezamenlijk fruit gegeten. Onze stagiaires Jip en Lars stonden buiten klaar met de activiteiten van de dag: allesbal en wc-tikkertje! Dit leverde veel gegier en gebrul op. Hierdoor ging de tijd ook enorm snel en werden de kinderen om de beurt opgehaald door hun ouders, waarna we het weekend konden gaan vieren.

          

 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches