Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Slijm maken, vierdoelenvoetbal en hockey! Week 9 - 2023

Welkom bij weer een nieuwe week bij Sportstuif Brandevoort! Deze week hebben we allerlei leuke activiteiten gedaan. We hebben slijm gemaakt en we speelde vierdoelenvoetbal en hockey. Ook zijn we op bezoek geweest bij Sportstuif Helmond de Braak waar we twee vette activiteiten hebben gedaan. Ben jij benieuwd naar alle avonturen die we hebben beleefd? Lees dan snel verder in onze weekblog!

 

Maandag
De week begon met een studiedag van basisschool de Vendelier. Met een clubje van 10 was het een gezellige dag! We hebben zelfs een leuke activiteit gedaan, we hebben slijm gemaakt. Tijdens de lunch hebben we een leuke film gekeken. Toen kwamen al snel de kinderen van de andere basisscholen, nu konden we fruit gaan eten. Hierna zijn we naar buiten gegaan voor de activiteit. We speelde Pokémon trefbal, een spannend trefbalspel waarbij er twee Pokémon trainers zo snel mogelijk alle Pokémon moesten vangen. Op het einde werd er gekeken welke trainer de meeste Pokémon gevangen had. Er is flink gerend hierdoor waren de kinderen aan het einde wel toe aan een lekker koekje!

          

 

Dinsdag
Vandaag hadden we twee sportieve activiteiten. Met Jelle en Jip speelde de kinderen het spel vierdoelenvoetbal, waarbij er vier goaltjes zijn, in ieder goaltje staat een tweetal, wanneer er in jouw goaltje gescoord werd dan moest je aan de kant gaan staan en mocht een ander tweetal in dat goaltje gaan staan. Met Linde en Kim speelde de kinderen verschillende vormen van tikkertje, we speelde TV-tikkertje, Poortjestikkertje, Supertikkertje en WC-tikkertje. Nadat we klaar waren met sporten gingen we allemaal op de tribune zitten. Micky had een lekkere traktatie bij voor de kinderen, omdat het vandaag de allerlaatste dag van Micky was. De kinderen hadden prachtige tekeningen en wat cadeautjes voor Mickey gemaakt, hier was ze heel erg blij mee. Mickey we gaan je heel erg missen en wensen je veel succes en plezier bij Sportstuif Venray! 

          

 

Woensdag
Vandaag was het een speciale dag, wij mochten namelijk een nieuwe collega verwelkomen. Vanaf vandaag komt Lisa ons Sportstuif team versterken. We begonnen de dag met het ophalen van de kinderen, hierna was het tijd om gezamenlijk te lunchen. Toen we klaar waren met eten is er nog een spannende pot UNO gespeeld en zijn we vertrokken naar Sportstuif Helmond De Braak. Hier mochten we mee fruit eten waarna we gestart zijn met de activiteit van vandaag. Sportstuif Helmond de Braak had twee leuke activiteiten voorbereid boksen en laser gamen. Wat waren dit vette activiteiten, we hebben een geweldig leuke middag gehad! Na de activiteiten zijn we snel weer in de auto gesprongen om nog even te voetballen bij onze eigen BSO en een lekker koekje te eten!

          

 

Donderdag
Vandaag hadden we heerlijk weer! Na het fruit eten zijn we direct naar buiten gegaan voor de activiteit. De groep werd in twee gedeeld, de ene groep speelden met Lisa steen-papier-schaar estafette en de andere groep ging met Jelle oneindig tikkertje doen. Bij oneindig tikkertje is iedereen de tikker, ben je getikt ga je op je hurken zitten en mag je weer meespelen als degene die jou getikt heeft af is. Om het wat moeilijker te maken hadden we een leuke aanpassing, vanaf dat moment mocht je alleen maar op een bepaalde plek getikt worden bijvoorbeeld op de schouder of op de knie. Dit was wel lastig, maar gelukkig houden de kinderen wel van een uitdaging! Na het sporten, wat er fanatiek aan toe ging, was het tijd voor een lekker koekje waarna er vrij gespeeld werd.

          

 

Vrijdag
Vandaag hadden we een heerlijke afsluiting van de week. Na de lunch hebben we gevoetbald en het spel Twister gespeeld. Later in de middag was het tijd om de kinderen van OBS De Veste van school te halen waarna we een flink bord met fruit gegeten hadden. Nu was het tijd om naar buiten te gaan voor de activiteit, wat vandaag hockey was. We speelde het in een partij vorm, na twee teams gemaakt te hebben konden we gaan starten met de wedstrijd. Dit potje ging er fanatiek aan toe, we hielden het lang vol.  Toen we moe waren zijn we naar binnen gegaan om een koekje te eten. Nu was het tijd om vrij te spelen. De kinderen wilde graag met ons een potje Ezelen, waar wij natuurlijk geen nee tegen zeggen!

          



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches