Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Brandevoort is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Sinterklaas is weer in het land en op de BSO! Week 46 - 2023

Deze week mogen we Sinterklaas weer ontvangen in ons land! Voor de kinderen is dit natuurlijk een geweldige tijd en beginnen er drie leuke weken. Maar ook op onze sportieve buitenschoolse opvang stonden de spellen vorige week in het thema van de sint. Zo hebben wij onder andere sportactiviteiten zoals Sinterklazen & Pieten en de gouden pepernoot. Verder hadden we helaas te maken met enkele regenachtige dagen, waardoor we veel binnenactiviteiten gedaan hebben. Lees in deze weekblog alles over onze week bij Sportstuif in Brandevoort!

Maandag 13 november
De schoolweek ging weer van start en uiteraard stonden wij weer op de schoolpleinen om de kids uit school te halen en een leuke maandagmiddag te bezorgen. Deze week was er ook een nieuwe stagiaire bij, Anouk. Zij studeert gespecialiseerd pedagogisch medewerker op ROC Ter AA en doet deze week haar snuffelstage bij ons!

Na het ophalen en het fruit eten konden we naar buiten, het zonnetje in. Er stonden wederom drie enorm leuke activiteiten op het programma. De ene groep kinderen speelde een trefbalspel genaamd vakjagerbal. De andere groep deed mens erger je niet, waarbij ze elkaar probeerden uit te schakelen door een bal door iemands poortje te mikken! Het derde spel, ratten & raven, werd voor de jongste groep kinderen aangepast naar Sinterklazen & pieten. Dit was natuurlijk helemaal interessant nu de Sint weer in ons land is. De sinterklaaskriebels beginnen weer flink op te spelen bij de kinderen. Linde en Lisa hebben de BSO ook Sinterklaas klaar gemaakt door de ramen te versieren en Sinterklaas kleurplaten uit te printen! Na het kleuren van wat kleurplaten of nog een potje voetbal buiten op het veld, gingen de kinderen enthousiast naar huis om het eerste sinterklaasjournaal te kijken!

         

Dinsdag 14 november

Nog voordat de kinderen uit school opgehaald werden, was het al duidelijk: het zou een hele regenachtige dag gaan worden. Natuurlijk bereiden wij als pedagogisch medewerkers alternatieve activiteiten, om binnen te spelen, voor. Zodat het toch nog een sportieve en leuke middag wordt voor alle kinderen!

Zo werd de hoofdruimte van de BSO omgetoverd tot een dansvloer met hoepels. De hoepeldans werd gespeeld waarbij er gedanst en gelopen mocht worden terwijl er muziek uit de box klonk. Op het moment dat de muziek stopt, zoeken de kinderen zo snel mogelijk een lege hoepel. Zo valt er elke ronde iemand af totdat er een winnende dancing queen of king over blijft!

De middelste en oudste kinderen speelden samenwerkingsspellen. Bij één spel moesten ze in groepjes woorden spellen voor de groep, enkel door middel van het gebruik van hun lichamen. Bij het ander spel werd er iemand geblinddoekt en moest de groep deze persoon de juiste weg af laten leggen. Echt teamwork dus!

          

Woensdag 15 november

Na de lunch mochten de kinderen even vrij spelen. Er werd volop met Roy en Jelle gevoetbald en binnen werd er gekleurd. Hierna was het tijd voor een gezamenlijke activiteit. Vandaag was er gekozen voor buskruit. Ondanks de grote leeftijdsverschillen tussen een relatief kleine groep kinderen op de woensdag verliep het spel heel gemoedelijk. Onze stagiair Patrick zorgde er samen met Jelle voor dat de activiteit voor iedereen leuk was!

Hierna ging het grootste gedeelte van de kinderen naar binnen toe en werd er gebruik gemaakt van de nieuwe voorraad strijkkralen. Het ene kunstwerk na het andere kunstwerk werd gemaakt en gestreken. Het was dus weer een gezellige dag met verschillende activiteiten!

         

Donderdag 16 november

Het was alweer donderdag en er stonden weer drie sportactiviteiten te wachten op de kinderen. Eerst nog even een bekertje ranja en wat stukjes fruit voordat we de frisse buitenlucht opzochten.
Linde bedacht weer een leuke Sinterklaas editie op één van de activiteiten voor de jongste groep kinderen. Zo werd bij het tikspelletje van de “geheime verlosser” de “gouden pepernoot” gemaakt! Alle kinderen deden fanatiek mee net als bij de spellen stand in de mand en lintjestrefbal. Bij stand in de mand werd er ook nog gelachen omdat de kinderen allerlei gekke opdrachten mochten uitvoeren als ze door de benen gespeeld werden. Door bijvoorbeeld een kikker na te doen of door stagiaire Pien aan te tikken mochten ze het volgende rondje weer meedoen. Zo was het een lekker actieve middag!

          

Vrijdag 17 november

Alweer de laatste dag van de week! Met wel vier stagiaires om gezellig met de kinderen mee te spelen beloofde het een leuke dag te worden. De middag begon natuurlijk met het eten van een lekkere boterham en daarna gingen er een aantal kids aan de slag met het inkleuren en in elkaar zetten van een sinterklaasschoentje. Zo waren we weer heerlijk creatief bezig.

Niet veel later werden de kinderen die op vrijdag later uit zijn ook opgehaald. Na een fruitpauze verzamelden we op het hoofdveld en kon de activiteit van de middag beginnen. Dit was een tikspel waarin er tussen twee tikkers geduelleerd werd voor de winst! Ook onze stagiaires Jip en Lars namen het tegen elkaar op, wat een erg leuke strijd opleverde. Het was al met al een gezellige en zonnige vrijdagmiddag om het weekend mee in te luiden!

          
 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches