Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews
Laat een review achter

Rugby, spikeball en pepernoten bakken! Week 46 – 2022

Bij Sportstuif proberen we de kinderen, naast de standaard sport- en spelvormen, ook kennis te laten maken met nieuwe sporten. Zo hebben we vorige week rugby en spikeball gespeeld. Heb jij deze sporten al ooit gespeeld? Daarnaast staan de aankomende twee weken natuurlijk voornamelijk in het teken van Sinterklaas! We hebben vorige week zelf pepernoten gebakken, hoe leuk! Meer lezen over onze activiteiten tijdens de afgelopen week? Lees dan snel verder!

Maandag 14 november
De start van de week. Afgelopen weekend is er van alles gebeurd. Sinterklaas is aangekomen in Nederland, de spanning zat er goed in want alle pakjes zijn verspreid over de hele wereld. Hebben jullie al gekeken waar jullie pakjes zijn beland? De pakjes voor Sportstuif Brandevoort zijn in Italië beland. Vandaag mochten we al iets eerder beginnen. OBS Brandevoort had namelijk een studiemiddag. Om 12.30 uur hebben we de kinderen van school opgehaald. Als eerst hebben we lekker geluncht op de BSO, hierna hebben we buiten gespeeld en is er weer flink gevoetbald. Hierna was het tijd om alle andere kinderen van school te halen en het fruit en de ranja klaar te maken. Na het fruit eten hadden we iets te vieren. We hadden een jarige! Nadat alle kinderen ‘Lang zal ze leven’ hebben gezongen, kwam er een heerlijke traktatie tevoorschijn. De kids moesten wel nog even wachten, we hadden namelijk eerst de sportactiviteit op de planning staan. Vandaag was dit rugby!

         

Dinsdag 15 november

De dag begon vandaag met het ophalen van de kinderen van verschillende scholen. We hebben kinderen opgehaald van de Mondomijn, Mondorijk, OBS Brandevoort, de Vendelier, de Lindt en de Wilhelminaschool. We rijden heel Helmond door met die schitterende blauwe Sportstuif auto! Op de BSO aangekomen hebben we eerst fruit gegeten en ranja gedronken. Nu was het tijd voor de sportactiviteit. Met de kleinere kindjes speelde we het safarispel en voor de grotere kinderen had stagiair Jip iets super leuks geregeld. Jip had al activiteit spikeball voorbereidt. Bij dit spel moet je de bal in een soort trampoline slaan en moeten de andere kinderen rond de trampoline de bal zonder op de grond te laten komen, ook in de trampoline te slaan. Voor veel van ons een nieuw spel en er werd super enthousiast gespeeld! Na de activiteiten is er nog lekker buiten gespeeld en binnen geknutseld.

         

Woensdag 16 november

Vandaag hebben we iets super leuks gedaan! Wij zijn naar de Stiphoutse bossen gereden en we hebben hier fijn gewandeld. Tijdens het wandelen hebben we ook prachtige foto’s gemaakt! Het was heerlijk weer om door het bos te wandelen, we hebben zelfs een kikker gezien! Na onze wandeling zijn we weer teruggereden naar de BSO en hier hebben we wat fruit gegeten, om vervolgens nog even lekker buiten te spelen.

         

Donderdag 17 november

Vandaag een grote groep kinderen en dit betekent dus ook twee sportactiviteiten. Eén van de spellen was doeltrefbal. Bij dit spel worden er twee teams gemaakt en ieder team heeft een eigen speelhelft met drie pionnen. De bedoeling is om alle pionnen van het andere team om te gooien. Daarnaast gelden de standaard trefbal regels (bijvoorbeeld: iemand raken is af, vangbal is af, etc.)
Het andere spel was politie en boefje. Hierbij worden er twee politieagenten gekozen. Deze politieagenten moeten proberen om de boeven te tikken. Als er een boef getikt is gaat deze in de cel staan. Wanneer er vier boeven in de cel staan mag de eerste boef weer los. Na de activiteiten hebben we een lekker koekje gegeten.

         

Vrijdag 18 november

Onze vrijdag begint standaard met de lunch en hierna mogen de kinderen vrij spelen. Vrij spelen doen we altijd binnen en buiten, waarbij de kinderen zelf bepalen wat ze willen gaan doen. Bij Sportstuif hebben we allerlei sportmaterialen in de kast waarmee de kinderen o.a. kunnen gaan voetballen, tennissen, hockeyen, basketballen, rugbyen en nog veel meer! In de middag was het weer tijd om de kinderen van de OBS van school te halen, om vervolgens met zijn allen fruit te eten. Hierna hadden we een verassing voor onze kinderen. We waren namelijk van plan om pepernoten te bakken. Als eerste hebben we het pepernoten deeg zelf gemaakt. Toen dit klaar was hebben we het verdeeld over alle kinderen en konden zij hier zelf mooie ronde pepernoten van maken. Toen iedereen klaar was met de pepernoten konden deze de oven in. Dit duurde natuurlijk wel even. Terwijl de pepernoten in de oven zaten hebben we een Sinterklaasfilm gekeken maar er is ook buiten lekker gevoetbald! Na een kwartiertje in de oven te hebben gelegen, konden de kinderen lekker smullen van hun eigen creaties! Wat een heerlijk begin van het weekend.

         
 



Ons team

Roy Olislagers
Roy Olislagers Vestigingsmanager
Linde Koolen
Linde Koolen
Nikki Schrijvers
Nikki Schrijvers
Jelle Sanders
Jelle Sanders
Marloes Derks
Marloes Derks
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches